Home TOP NEWS Στη Λιθουανία αρχίζει η προσπάθεια της Εθνικής μας στο Nations League (Ζωντανά...

Στη Λιθουανία αρχίζει η προσπάθεια της Εθνικής μας στο Nations League (Ζωντανά από το ΡΙΚ2)


Από τη Λιθουανία αρχίζει η προσπάθεια της Εθνικής μας στο Nations League 2024 – 2025. Με αντίπαλο την Εθνική Λιθουανίας, η Κύπρος θα αγωνιστεί στις 19:00 στο στάδιο της πόλης Marijampole με στόχο το θετικό ξεκίνημα στη νέα διοργάνωση. Τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης από το ΡΙΚ.

Ο αγώνας είναι για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας στον οποίο συμμετέχουν επίσης το Κόσοβο και η Ρουμανία.

Η προετοιμασία της Εθνικής μας ολοκληρώθηκε χθες με προπόνηση στο Κάουνας με όλους τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν κανονικά και να είναι στη διάθεση του προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια.

Η αποστολή της ομάδας μας: Δημήτρης Δημητρίου, Νεόφυτος Μιχαήλ, Ζοέλ Μολ, Ανδρέας Παναγιώτου, Γιώργος Μαλεκκίδης, Νικόλας Παναγιώτου, Άντερσον Κορρέια, Αντρέας Καρώ, Έκτωρ Κυπριανού, Κωνσταντίνος Λαϊφης, Στέλιος Ανδρέου, Νικόλας Ιωάννου, Αλεξάντερ Γκόγκιτς, Γρηγόρης Κάστανος, Κωστάκης Αρτυματάς, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Γιάννης Σατσιάς, Ντανίλο Σπόλιαριτς,  Ανδρέας Κατσαντώνης, Ανδρόνικος ΚακουλλήςΛοϊζος Λοϊζου, Μάριος Ηλία, Ιωάννης Πίττας και Μαρίνος Τζιωνής.

Τον αγώνα Λιθουανία – Κύπρος θα διαιτητεύσει ο Κροάτης Igor Pajac.

Τι ισχύει στην τρίτη κατηγορία του Nations League:

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στη Γ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στη Β’ Κατηγορία.

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Γ’ Κατηγορία, θα παίξουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες (το Μάρτιο του 2026 ) με τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση στη Β’ Κατηγορία. Οι νικήτριες ομάδες των νοκ άουτ αγώνων, θα αγωνιστούν στη Β’  Κατηγορία της επόμενης διοργάνωσης και οι χαμένες, στη Γ’ Κατηγορία.

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η θέση του ομίλους του, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες (το Μάρτιο του 2025) και δύο θα υποβιβαστούν στη Δ’ Κατηγορία.

Απο ιστοσελίδα ΚΟΠ