Home FEATURED Εθνική Κύπρου: Ξεκίνημα με το δεξί στο Nations League με “χρυσό” σκόρερ...

Εθνική Κύπρου: Ξεκίνημα με το δεξί στο Nations League με “χρυσό” σκόρερ τον Πίττα – Έμειναν στον πάγκο οι πράσινοι Διεθνείς

Η Εθνική Κύπρου ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια της στο Nations League επικρατώντας της Εθνική Λιθουανίας εκτός έδρας με 0-1 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της διοργάνωση.


Η Κύπρος ξεκίνησε τον αγώνα με ορισμένα αμυντικά κενά στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στους Λιθουανούς να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν.

Παρά τις δυσκολίες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να αξιοποιήσει την πρώτη της τελική ευκαιρία στο 34ο λεπτό, όταν ο Κάστανος έδωσε μια κάθετη πάσα στον Τζιωνή, ο οποίος με γύρισμα βρήκε τον Πίττα στην περιοχή, και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά το προβάδισμα τους, κρατώντας τους Λιθουανούς μακριά από την εστία του Μολ. Στο 59ο λεπτό, οι Λιθουανοί ζήτησαν πέναλτι για φάση του Μαλεκκίδη στον Kučys, όμως ο διαιτητής, μετά από έλεγχο του VAR, αποφάσισε να μην το καταλογίσει.

Στις καθυστερήσεις, οι Λιθουανοί είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Kučys, αλλά ο Μολ αντέδρασε άμεσα, διατηρώντας το προβάδισμα. Με αυτή την επικράτηση, η Κύπρος ξεκινά ιδανικά τη διοργάνωση και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με το Κόσοβο την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Λιθουανία: Certomonas, Tutyskinas, Cirdvainis, Kazukolovas, Vorobjonas, Matulevisius (62′ Kalinauskas), Kucys, Lasickas, Slivka, Sirvys (70′ Paulauskas), Dolznikov.

Στον πάγκο οι Bertasius, Mikelionis, Milasius, Upstas, Paulauskas, Lekiatas, Barauskas, Antanavicius.

Κύπρος: Μολ, Καρώ, Κυπριανού (46′ Μαλεκκίδης), Ιωάννου, Φιλιώτης (46′ Ανδρέου), Γκόγκιτς, Πίττας, Ντανίλο Σπόλιαριτς (65′ Χρυσοστόμου), Κωστάκης Αρτυματάς, Κάστανος, Τζιωνής.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Μιχαήλ, Κορέια, Κατσαντώνης, Λοϊζου, Κακουλλής, Παναγιώτου, Λαϊφης, Ηλία.

Διαιτητής: Igor Pajac CRO
Βοηθός διαιτητή: Ivan Mihalj CRO
Βοηθός διαιτητή: Vedran Ðurak CRO
Τέταρτος: Dario Bel CRO
VAR: Mario Zebec CRO
Assistant VAR: Fran Jović CRO