Home FEATURED Τρεις το απόλυτο στο πρωτάθλημα – Ο Φαμπιάνο βασικός κι αναντικατάστατος! (Οι...

Τρεις το απόλυτο στο πρωτάθλημα – Ο Φαμπιάνο βασικός κι αναντικατάστατος! (Οι έξι παίκτες που κατέγραψαν 8 συμμετοχές)

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας (Άνοιξε το ρόστερ ο Νταμπράουσκας – Οι 20 που χρησιμοποιήσε κι αυτοί που έχουν το απόλυτο!), αξίζει να σημειωθεί ότι έξι ποδοσφαιριστές έχουν καταγράψει συμμετοχή και στα οκτώ επίσημα παιχνίδια της ομάδας σε Ευρώπη (6 αγώνες) και πρωτάθλημα (2 αγώνες).


Οι παίκτες αυτοί είναι οι Φαμπιάνο, Σενού Κουλιμπαλί, Αμίν Χαμάς, Ματέο Μάριτς, Νόβιτσα Εράκοβιτς και Βέλικο Σίμιτς. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Βραζιλιάνος “Γίγαντας” της ομάδας μας όχι μόνο αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, αλλά δεν έχασε ούτε λεπτό, καταγράφοντας 720 λεπτά συμμετοχής.

Στο πρωτάθλημα, τρεις από τους προαναφερομένους ποδοσφαιριστές είχαν πλήρη παρουσία τόσο απέναντι στον Εθνικό Άχνας όσο και στη Νέα Σαλαμίνα – οι Φαμπιάνο, Βέλικο Σίμιτς και Ματέο Μάριτς. Ο Κουλιμπαλί, αν και πλησίασε το απόλυτο, υπολείπεται μόλις δύο αγωνιστικά λεπτά για να συμπληρώσει και αυτός τα 180 λεπτά στα ματς πρωταθλήματος.

Ήταν μια κίνηση που αναμενόταν, καθώς ο Βάλντας Νταμπράουσκας, λαμβάνοντας υπόψη τα συνεχή ευρωπαϊκά παιχνίδια, επέλεξε να προχωρήσει σε rotation. Με το ρόστερ της φετινής σεζόν να έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που του επιτρέπει αυτή την ευελιξία.

Ο προπονητής εκμεταλλεύεται το βάθος της ομάδας, διαθέτοντας ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Έτσι, μπορεί να διαχειρίζεται τον φόρτο των αγώνων, διατηρώντας τη φρεσκάδα και την ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα.