Home FEATURED Α. Δημητρίου: Ο λόγος που δεν έγινε η μεταγραφή – “Καθορίσαμε τρία...

Α. Δημητρίου: Ο λόγος που δεν έγινε η μεταγραφή – “Καθορίσαμε τρία κριτήρια”


Οι σημερινές επίσημες τοποθετήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως τις έχει μεταφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου:

– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Υπάρχει ικανοποίηση για την μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας αυτό το καλοκαίρι, καθώς φαίνεται ότι ήρθαν ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων μας. Έγινε προσπάθεια για ακόμη μια μετεγγραφή επιθετικού, η οποία δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί μέχρι χθες βράδυ. Υπήρξαν συζητήσεις με κάποιους επιθετικούς, ωστόσο υπήρχαν τρία κριτήρια που είχε καθορίσει η ομάδα: α) να είναι εντός των οικονομικών πλαισίων β) να διαθέτει τα αγωνιστικά στοιχεία που αναζητούσε η τεχνική ηγεσία και γ) να έχει το κίνητρο και την επιθυμία να αγωνιστεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τα οποία δυστυχώς δεν έγινε εφικτό να τα βρούμε και τα τρία μαζί σε κάποιο από τους υποψήφιους. Υπάρχει ακόμη το παράθυρο για ενίσχυση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου (με άνεργους που έληξε το συμβόλαιο με την ομάδα τους πριν τις 9/9 και δανεικούς εντός Κύπρου), συνεπώς το ενδεχόμενο να γίνει επιπλέον μεταγραφή είναι εκεί, ωστόσο καταλαβαίνουμε πως οι πιθανότητες για να συμβεί δεν είναι πολύ μεγάλες. Εάν δεν καταστεί εφικτό να αποκτηθεί επιθετικός εντός Σεπτεμβρίου, τότε η ομάδα θα στρέψει την προσοχή της στη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου.

 

– ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ: Όλοι στην ομάδα είναι ικανοποιημένοι από την αγωνιστική παρουσία των Στεπίνσκι και Κακουλλή και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται το γεγονός πως η σεζόν είναι μεγάλη και για αυτό υπήρχε η προτίμηση να προστίθετο ακόμη ένας επιθετικός στο ρόστερ, ώστε να έχει ο προπονητής ακόμη μια επιλογή με ποδοσφαιριστή που ενδεχομένως κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά και σε περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη λόγω απουσιών. Όπως αναφέραμε προηγουμένως έγινε προσπάθεια, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως για να ερχόταν ακόμη ένας επιθετικός θα έπρεπε να πληροί τα τρία κριτήρια που σημειώσαμε πιο πριν (οικονομικό πλαίσιο, αγωνιστικά χαρακτηριστικά, κίνητρο για να παίξει στην ΟΜΟΝΟΙΑ), καθώς δεν υπήρχε περίπτωση η ομάδα να αποκτούσε κάποιο ποδοσφαιριστή απλά και μόνο για να γίνει μεταγραφή.

 

– Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΙΤΣ: Η τελική μας λίστα θα πρέπει να δηλωθεί στην ΚΟΠ μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, άρα σε περίπτωση που θα προχωρήσουμε σε επιπλέον μεταγραφή είτε με άνεργο, είτε με υποσχετική εντός Κύπρου, θα πρέπει να φροντίσουμε να αφήσουμε μια θέση κενή για να συμπεριληφθεί ο νέος μας ποδοσφαιριστής. Απ’ εκεί και πέρα, όσο αφορά τις περιπτώσεις Μπέζους και Μπάκιτς, ο προπονητής θα λάβει τις αποφάσεις του.

 

– ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ: Ήταν μια χρήσιμη στιγμή για την ομάδα, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους ποδοσφαιριστές να αποφορτιστούν από την περίοδο προετοιμασίας και τους επίσημους αγώνες και κάποιους άλλους να δουλέψουν συγκεκριμένα στοιχεία με τις υποδείξεις της τεχνικής ηγεσίας. Όσο αφορά τους διεθνείς, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και θα ενσωματωθούν στην ομάδα οι Παναγιώτου, Κούσουλος, Λοΐζου, Κακουλλής, Εράκοβιτς και ο νεαρός Νικολάου. Οι Ανδρέου, Κίτσος και Σεμέδο δίνουν σήμερα τον τελευταίο τους αγώνα και επιστρέφουν και αυτοί στην ομάδα.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Οι Χαραλάμπους, Ελάντερ και Μασούρας προπονούνται ατομικά, η κατάστασή τους αξιολογείται και προς το τέλος της βδομάδας εκτιμούμε ότι θα διαφανεί το κατά πόσο θα προλάβουν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Κούσουλος απέφευγε κάποια κομμάτια της προπόνησης λόγω του τραυματισμού του στο κεφάλι. Όσο αφορά τον Μπέζους, ακολουθεί μέρος της κανονικής προπόνησης, κυρίως ασκήσεις με την μπάλα και η κατάστασή του σημειώνει σταθερή βελτίωση.

 

– ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΝΑΓΗ: Ο Κωνσταντίνος ενημερώθηκε πως είναι εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την καριέρα τους σε κάποια άλλη ομάδα για να αγωνίζονται.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Αυτό είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει χιλιάδες φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουν τους αγώνες στο League Phaseτου Conference League. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμη λίγη υπομονή. Έγινε η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και μας ενημέρωσαν ότι θα μας επιβεβαιώσουν εντός των επόμενων 1-2 εβδομάδων τον αριθμό των εισιτηρίων που θα μας παραχωρήσουν και όλες τις σχετικές πληροφορίες. Συνεπώς, εκτιμούμε ότι θα μπορέσουμε να βγούμε σε προπώληση για τους πρώτους δύο εκτός έδρας αγώνες προς το τέλος του Σεπτέμβρη. Βάση των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ, έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε το 5% της χωρητικότητας των σταδίων (δηλαδή μεταξύ 1000-1200 εισιτηρίων). Σε περίπτωση που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη, θα υποβάλουμε αίτημα στις ομάδες για να μας παραχωρήσουν περισσότερα εισιτήρια και θα δούμε κατά πόσο θα μας το υλοποιήσουν. Η τιμή του εισιτηρίου για τους εκτός έδρας φιλάθλους έχει καθοριστεί από την ΟΥΕΦΑ στα €20.

 

ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ: Πιθανόν εντός της βδομάδας να αρχίσει η διάθεση των πακέτων εισιτηρίων για τους τρεις εντός έδρας αγώνες μας στο League Phase του Conference League (Vikingur, Legia W., Rapid W.). Οι κάτοχοι Εισιτηρίου Διαρκείας θα μπορούν να αποκτήσουν πακέτο στη θέση που βρίσκεται το Εισιτήριο Διαρκείας τους, συνεπώς θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά. Τα μεμονωμένα εισιτήρια για τον πρώτο αγώνα εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν την εβδομάδα του αγώνα. Να σημειώσουμε πως μια μικρή μερίδα κατόχων Εισιτηρίου Διαρκείας δεν θα μπορούν να αγοράσουν πακέτο στη θέση που βρίσκεται το Εισιτήριο Διαρκείας τους, καθώς – όπως είχαμε ενημερώσει κατά την έναρξη διάθεσης των Εισιτηρίων Διαρκείας – κάποιες θέσεις του γηπέδου είμαστε υποχρεωμένοι ως Σύλλογος, βάση των κανονισμών, να τις παραχωρήσουμε για τις ανάγκες της ΟΥΕΦΑ. Στους συγκεκριμένους κατόχους Εισιτηρίου Διαρκείας θα κρατηθεί άλλη θέση στην κερκίδα που βρίσκεται το Εισιτήριο Διαρκείας τους.

 

– ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: Μέχρι στιγμής οι κάτοχοι Εισιτηρίου Διαρκείας έχουν ξεπεράσει τους 10680, αριθμός που εντυπωσιάζει και προκαλεί θαυμασμό για τη δυναμική, το μέγεθος και την αφοσίωση του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι η 3η διαδοχική χρονιά που καταρρίπτεται το Παγκύπριο ρεκόρ διάθεσης Εισιτηρίων Διαρκείας. Η αύξηση που παρατηρείται είναι όντως πολύ μεγάλη, ενώ μας προκαλεί ικανοποίηση και το γεγονός ότι βλέπουμε ολοένα και περισσότερες οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο.