Home SPORTS NEWS Στο 2-0 έσβησε τις μηχανές

Στο 2-0 έσβησε τις μηχανές


Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0 και έβγαλε τα κλειδιά από την μηχανή για να φτάσει στο ρεκόρ των 29 αήττητων παιχνιδιών εκτός έδρας.

Πριν από τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε εξαλείψει οποιαδήποτε αμφιβολία για τον τελικό νικητή, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ επέλεξε να μην σπαταλήσει δυνάμεις ενόψει των δύο αλλεπάλληλων παιχνιδιών με Γιάννενα και Απόλλωνα. Χαμηλός ρυθμός ελάχιστες ευκαιρίες και τελικό 2-0 για τους ερυθρόλευκους, οποίοι έφτασαν στο ρεκόρ των 29 αήττητων εκτός έδρας παιχνιδιών, ενώ παράλληλα κατέκτησαν και τον άτυπο τίτλο του “πρωταθλητή χειμώνα”.

Με 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ απέναντι στο 4-2-3-1 του Άρη. Χαμηλός ρυθμός στο ματς με τον Ολυμπιακό ναι μεν να δείχνει διάθεση να καθαρίσει από νωρίς αλλά και τους γηπεδούχους αδύναμους να κάνουν την ζημιά. Στο 5′ η διπλή ευκαιρία με Κάμπελ και Ολαϊτάν σταμάτησε πάνω στα χέρια το Διούδη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βάις διένυσε ορισμένα μέτρα με την μπάλα και έβγαλε υπέροχη ασίστ στπον ντομίνγκες ο οποίος πλάσαρε άψογα τον Διούδη για το προβάδισμα των πρωταθλητών. Χαμηλός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις και μεγάλη κατοχή από τον Ολυμπιακό χαρακτήρισαν το πρώτο μισάωρο του ματς.

Στο 27′ ο Βάις άρχισε ένα σόλο από αριστερά και η κατάληξη της προσπάθειας του Σλοβάκου ήταν γκολ με σουτ στην δεξιά γωνία του Διούδη. Με τα απολύτως απαραίτητα οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν προβάδισμα δύο τερμάτων στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα, να μην φορτσάρει στο δεύτερο μέρος κι αυτό σκότωσε εντελώς το θέαμα αλλά και το ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος. Ξεχώρισαν τα τετ α τετ των Βάις, Σαβιόλα και Ολαϊτάν αλλά ο Διούδης είπε και στις τρεις περιπτώσεις όχι.

Σίγουρα ο Άρης δεν έδειξε ομάδα που μπορεί να προβληματίσει τον Ολυμπιακό ακόμα κι όταν οι ερυθρόλευκοι τράβηξαν εντελώς τα κλειδιά από την μηχανή. Διαδικαστικός χαρακτήρας στο δεύτερο ημίχρονο με τους πρωταθλητές να κατακτούν πολύ εύκολη νίκη, χωρίς να φορτσάρουν σε καμία στιγμή του παιχνιδιού.

Πάντως, ακόμα και στην 10λεπτη συμμετοχή του ο Αριέλ Ιμπαγάσα (84′ Ντομίνγκες) γύκανε το παιχνίδι των πρωταθλητών κι αν ο Σαβιόλα πλάσαρε σωστά στην φάση του 88′ ο Αργεντινός θα είχε προσθέσει μία ασίστ στην στατιστική του.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79′ Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73′ Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63′ Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

Αναπληρωματικοί: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Σουνάς, Κοτσαρίδης, Γκόλιας, Τσουκάνης, Καραγιάννης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65′ Εντινγκά), Βάις (77′ Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84′ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Εντινγκά, Σαβιόλα, Μανωλάς, Στσέποβιτς.

Γκολ: – / 6′ Ντομίνγκες, 27′ Βάις

Κίτρινες: 17′ Οικονομόπουλος / 23′ Σιόβας, 41′ Βάις

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr