Home FEATURED «Οι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γυναικείο είναι ψηλοί – Ηγετική φυσιογνωμία ο...

«Οι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο γυναικείο είναι ψηλοί – Ηγετική φυσιογνωμία ο Άκης Ιωακείμ»


Η αρχηγός της γυναικείας ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ελίνα Παναγιώτου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Focus On Sports στο κανάλι της ομάδας μας.


Όλα όσα δήλωσε:

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια γυναίκα να αγωνίζεται στο ποδόσφαιρο: «Δεν είναι εύκολο όμως όταν το αγαπάς συνεχίζεις και προσαρμόζεσαι».

«Είναι η 8η μου χρονιά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι πολλές οι αναμνήσεις, σίγουρα η πιο σημαντική ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου με την ομάδα. Θέλω να πρωταγωνιστήσει αυτή η ομάδα, αυτός είναι ο στόχος από τη μέρα που ιδρύθηκε αυτή η ομάδα».

Για το γεγονός ότι φέτος θα πάνε 2 ομάδες στην Ευρώπη: «Είναι ένα έξτρα κίνητρο για όλες τις ομάδες, και τις έξι. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, καθώς το έξτρα κίνητρο με τις 2 ομάδες στην Ευρώπη είναι μεγάλο».

Για την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Λευκοθέα: «Κάναμε δύο μήνες προετοιμασία, το περιμέναμε, προετοιμαστήκαμε και θέλαμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα. Οι στόχοι είναι ψηλοί. Πάντα τα παιχνίδια με την Λευκοθέα είναι ανταγωνιστικά με πάθος και δύναμη όμως δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε τον ένα βαθμό».

Πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας με Καρμιώτισσα: «Στόχος είναι η νίκη, θα πάμε συγκεντρωμένα για το τρίποντο. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα πάμε σοβαρά και συγκεντρωμένα».

Για τον κόσμο: «Φανταστείτε πόσο θα αλλάξει όταν θα έρθει περισσότερος κόσμος. Έχουμε κάποιους πιστούς οπαδούς στο γυναικείο όμως θέλουμε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο και με την προβολή στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη τους».

Για τις προπονήσεις: «Χρόνο με το χρόνο υπάρχει βελτίωση. Βλέπουμε ότι έχουν επενδύσει στον επαγγελματισμό και θέλουν να μας προσφέρουν όλα όσα χρειάζονται για να είναι επαγγελματικές συνθήκες. Τα GPS για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποιούνται. Μας προσφέρουν ότι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσουμε».

Για τον Άκη Ιωακείμ ως προπονητή: «Μια πολύ μεγάλη και ηγετική φυσιογνωμία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι επαγγελματίας, προσπάθησαμε να μας βοηθήσει στην ψυχολογία να αλλάξει την φιλοσοφία και να είμαστε ανταγωνιστικές σε κάθε παιχνίδι».

Για την ακαδημία και την προώθηση στην πρώτη ομάδα: «Είναι πάρα πολύ θετικό, μόνο θετικά μπορούν να το βλέπουν. Το να έρχονται στην πρώτη ομάδα είναι ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχουν ταλέντα και θα έρθει η στιγμή τους. Είναι μεγάλο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιρίστρια. Μακάρι να είχαμε και εμείς αυτές τις συνθήκες όταν ξεκινούσαμε, εμείς ήμασταν σε ομάδα με αγόρια δεν υπήρχαν ακαδημίες νεαρών κοριτσιών».

«Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν αυξάνονται οι ομάδες, αντιθέτως μειώνονται. Το γεονός ότι υπάρχει εξάμηνη διακοπή δεν είναι θετικό. Είναι πολύ μεγάλη η διακοπή για αυτό και εμείς φέτος αρχίσαμε πολύ νωρίς προετοιμασία και σταδιακά μπήκαμε στο βασικό στάδιο. Κάναμε δύο μήνες προετοιμασία. Σίγουρα αυτό θα φανεί στην πορεία».

Για τις θυσίες που κάνει μια γυναίκα για να παίξει ποδόσφαιρο: «Είναι πάρα πολλές, ειδικά για εμάς που έχουμε και μια δουλειά και μετά πάμε στην προπόνηση. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο σε κάνει να τα ξεχνάς όλα».

Για τον κόσμο: «Η αλήθεια πέρσι παρατήρησα ότι κερδίσαμε κάποιο κόσμο και αυξήθηκε η προσέλευση στα εντός έδρας. Θέλουμε να συνεχιστεί. Θέλω να δω πως είναι να αγωνίζεσαι μπροστά στο μεγάλο κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σου δίνει κίνητρο και πάθος».