Home FEATURED Τελικά ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έγινε πέρσι με Αναστασίου-Νταμπράουσκας

Τελικά ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έγινε πέρσι με Αναστασίου-Νταμπράουσκας


Ο φετινός μεταγραφικός προγραμματισμός ήταν από τους καλύτερους εδώ και πολλά χρόνια.


Γιάννης Αναστασίου και Βάλντας Νταμπράουσκας γέμισαν με ποιότητα, νιάτα, εμπειρία και επιλογές το ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ένα καλοκαίρι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Μέσα από τη συνέντευξη του Γιάννη Αναστασίου στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό ήταν που προσλήφθηκε από την περασμένη σεζόν και έκατσε μάλιστα στον πάγκο της ομάδας μας. Ο Ελλαδίτης είχε την ευκαιρία να ζήσει από πρώτο χέρι το ρόστερ, να δει τις αδυναμίες και να μεταφέρει αυτά που έπρεπε στον Νταμπράουσκας.

Με τη σειρά του ο Λιθουανός είχε επίγνωση για το που ερχόταν και τι έπρεπε να κάνει και κάπως έτσι και οι δύο έκαναν πολύ καλές επιλογές στον καταρτισμό του ρόστερ.

Ουσιαστικά εντόπισε αυτό που έλειπε πέρσι ο Αναστασίου: Το βάθος στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.  Η απουσία του Μπεζούς στα τέλη της περασμένης σεζόν φανέρωσε το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό και κάπως έτσι προχώρησαν σε πλήρη αναβάθμιση και στελέχωση της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Τι είπε ακριβώς ο Αναστασίου στην συνέντευξη του:

Όσο ήσασταν στον πάγκο, νιώσατε ότι στον προγραμματισμό που ερχόταν είχαμε να καλύψουμε κάποια απόσταση στον τομέα τις ποιότητας από τις άλλες μεγάλες Κυπριακές ομάδες; «Την περίοδο που ήμουν προπονητής από τα παιδιά δεν είχα κανένα παράπονο, απλά πολλές φορές ήταν δύσκολο κυρίως μετά τον τραυματισμό του Μπεζούς να γίνουμε δημιουργικοί και να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση. Θεωρώ μεσοαμυντικά μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά μεσοεπιθετικά μας έλειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά με μια ατομική ενέργεια, με μια πάσα κλπ. Δεν είχαμε τέτοιους παίκτες. Κάναμε πολλές συζητήσεις, με διοίκηση, προπονητή επιτελείο και καταλήξαμε πως αυτό που θέλουμε από τους παίκτες που θα πάρουμε να είναι με το που πάρουν μπάλα να σκέφτονται την επίθεση. Να είναι σε αυτό το φάσμα φιλοσοφίας».