Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Καμιά έκπτωση στο θέμα προπονητή

Αναγνώστης: Καμιά έκπτωση στο θέμα προπονητή

img_1533


Το θεμα προπονητη δεν ειναι καθόλου απλό. Ο προπονητης ειναι το πιο ακριβό περιουσιακο στοιχειο μιας ομαδας. Ειναι πατερας, συμβουλος, προστατης, δασκαλος. φίλος, πνευματικός, ψυχολόγος κ.ο.κ. για τους παικτες. Οι παικτες πρεπει να αγαπουν και να σεβονται τον προπονητη τους κυρίως για την εμπειρία του, την προσωπικότητα του, και τις ικανότητες του και να θελουν να παιζουν ποδόσφαιρο για αυτόν. Οταν αυτά τα στοιχεια ικανοποιούνται τοτε ο ποδοσφαιριστής παιζει με αυτό που εμεις ονομάζουμε “πάθος” αφού καταθετει και την ψυχή του στο χορταρι.

Ο προπονητης εκφραζει μια φιλοσοφία. Αυτην την ίδια φιλοσοφια που εκφράζει το σωματείο, δηλ. επιθετικό ποδοσφαιρο, ποδοσφαιρο επιβολής. Το εκαστοτε συμβουλιο πρεπει να επιλεξει ενα προπονητη που να εκφραζει αυτή την φιλοσοφία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την οποια φιλοσοφία θα μεταφερει στους παικτες του ο ίδιος ο προπονητης.

Καμια εκπτωση δεν πρεπει να γινει στο θεμα επιλογης του προπονητη. Θελουμε τον καλυτερο που μπορει να εχουμε, αυτον που ταιριάζει περισσοτερο στην φιλοσοφια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ενα ανθρωπο με νοοτροποία νικητη, ενα ανθρωπο που να αντιλαμβάνεται οτι οι παίκτες οταν χρειαζονται λυσεις έχουν καπου να στραφούν, ενα προπονητη ο οποιος θα εμπνέει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στους παίκτες του πως οταν “στραβώσει” το πραμα κατα τη διαρκεια ενος αγώνα μπορει να επανεκκινήσει την ομαδα ειτε με τις οδηγίες του ειτε με τις αλλαγές του, ειτε με την προσωπικότητα του, ειτε με την στρατηγική του.
Καμιά εκπτωση στο θεμα προπονητη. ΚΑΜΙΑ!

S.S.