Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όχι άλλες αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων

Όχι άλλες αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων

img_9897


Σάλατιτς, Σπούγκιν, Άλβες, Χριστοφή και από 1η Ιανουαρίου Σοάρες. 5 Πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, που θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα, από αυτούς που κάνουν τη διαφορά. Όλοι τους έχουν αποχωρήσει από την ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ αγάπησαν το κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αγαπήθηκαν από αυτόν.

Το να πουλά μια ομάδα ποδοσφαιριστές, δεν είναι κακό, όταν βέβαια παίρνει το ανάλογο ποσό. Το 1 εκατομμύριο για το Τζίμη για παράδειγμα, δεν είναι ποσό στο οποίο λες εύκολα όχι, όσο κι αν θέλαμε όλοι να παραμείνει στο ρόστερ. Επίσης κατανοητό είναι γιατί να πωληθεί ο Σοάρες (έναντι 200 χιλιάδων +2 μισθοί που χάρισε) από τη στιγμή που το συμβόλαιο του έληγε και δεν είχε πρόθεση να το ανανεώσει. Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ο Σάλατιτς έφυγε χαρίζοντας μισθούς, ενώ κοστολογείτε 2,5 εκατομμύρια, ο Άλβες πωλήθηκε με ποσό δυσανάλογο της αξίας του, τον Σπούγκιν τον χάσαμε σχεδόν αμαχητί, ανεξάρτητα από το ποιος πήρε την απόφαση.

Όπως και να έχει, με όποιον τρόπο και αν αποχώρησαν οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές, το βέβαιο είναι πως πολύ δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί το κενό τους, όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Γράφουμε με αφορμή το ενδιαφέρον της Σλασκ για τον Σκέμπρι, αλλά και το τέλος των συμβολαίων των Εφραίμ-Ασσίς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να τους κρατήσει στο ρόστερ της γιατί πολύ απλά, δεν αντέχει να χάσει άλλη ποιότητα. Ουδείς αναντικατάστατος, όταν όμως το κονδύλι σου είναι περιορισμένο, το ρίσκο είναι αποδεδειγμένα πολύ μεγάλο, για αυτό καλύτερα να κρατήσεις την ποιότητα που ήδη έχεις.