Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Ζυγίζει» 10 φορές περισσότερο από εσάς!

«Ζυγίζει» 10 φορές περισσότερο από εσάς!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ / GOALNEWS

Βλέπεις την Ομόνοια στην 6η θέση της βαθμολογίας, στο -10 από την κορυφή και σε πιάνει κατάθλιψη. Αναπολείς παλιές ένδοξες στιγμές του «τριφυλλιού» και λες «δεν γίνεται…».

Ακούς κάθε χρόνο το ίδιο παραμύθι και συμβιβάζεσαι στη μετριότητα. Η Ομόνοια βρίσκεται εδώ και χρόνια στην εντατική, φυτοζωεί στον αναπνευστηρά, και κανείς δεν συγκινείται. Αυτοί που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο έκαναν βίωμα τους τη φράση «στύλλο, στύλλο άνεση».

Την ιστορική φανέλα, με το τριφύλλι στο στήθος, καταντήσαμε να τη φοράει κάποιος Αλαμπί, κάποιος Χοσέ, κάποιος Πλατινί και πάει λέγοντας. Ποδοσφαιριστές (;) που πριν από μερικά χρόνια δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από το «Ηλίας Πούλλος», πλέον είναι ο βασικός κορμός της Ομόνοιας των δεκάδων τίτλων και των αμέτρητων ένδοξων στιγμών. Ας τους υπενθυμίσει, λοιπόν, κάποιος πως η φανέλα που φορούν «ζυγίζει» 10 φορές περισσότερο από τους ίδιους.
Και αφού εκεί στο Γέρι τα δοκίμασαν όλα, αλλά προκοπή δεν είδαν, μία εισήγηση: Από εδώ και στο εξής ας αρχίσουν ταχύρυθμα μαθήματα ιστορίας. Ναι, για να μαθαίνουν οι λογής λογής ξένοι ή ακόμη και Κύπριοι που αγωνίζονται στην Ομόνοια τι ήταν πριν καταντήσει έτσι. Τι ήταν ο Καΐάφας, ο Τσίκκος, ο Κανάρης, ο Κάντηλος, ο Πέτσας, ο Ράουφμαν και τόσοι άλλοι που τίμησαν τη φανέλα τους, την ίδρωσαν και τη μάτωσαν.

Άλλη μία χρονιά πάει χαμένη και ακόμη ο Χειμώνας δεν βγήκε. Η Ομόνοια, που έχει στο ρόστερ της δύο Κύπριους (!), γίνεται έρμαιο σε κάθε αντίπαλο, ικανοποιείται με κάτι κύπελλα και πανηγυρίζει γιατί βγήκε στην Ευρώπη.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και αν το πρόβλημα δεν κοπεί από τη ρίζα, του χρόνου τέτοια εποχή για τα ίδια θα μιλάμε. Ας λυπηθούν τουλάχιστον τον κόσμο που την ακολουθεί παντού και την κρατάει ζωντανή, αλλιώς κύριοι: «Κλείστε το ή ανακαινίστε το».