Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γραπτή Δήλωση Χρίστου Τσαγγάρη

Γραπτή Δήλωση Χρίστου Τσαγγάρη

img_4713


Γραπτή Δήλωση από τον Χρίστο Τσαγγάρη, πρώην β’ αντιπροέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει σταλεί στα ΜΜΕ:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου μετά τα τελευταία γεγονότα με τις ακραίες συμπεριφορές, τα οποία ουσιαστικά ήταν η συνέχεια προηγούμενων παρόμοιων ενεργειών, όπως η είσοδος με επιθετικές διαθέσεις σε προηγούμενη συνεδρία του Δ.Σ. (εισήλθαν στην αίθουσα κρατώντας και σιδερολοστό), αλλά και πρόσφατη αυθαίρετη παρουσία στο «Ηλίας Πούλλος». Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο για κάποιο άνθρωπο να προσπαθεί καθημερινά να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις ένα αθλητικό σωματείο και ταυτόχρονα να απειλείται η σωματική του ακεραιότητα αλλά και να σπιλώνεται το όνομα του με καφενειακού τύπου κατηγορίες. Η επαγγελματική μου ακεραιότητα είναι για μένα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Είναι κάτι που κέρδισα με κόπους 30 χρόνων και δεν μπορώ να αφήσω κανένα να την διασύρει χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού.

Νιώθω περήφανος γιατί υπηρέτησα το Σωματείο για 12 χρόνια, από όλα τα τμήματα που μου είχε ζητηθεί. Αρχικά ήμουν στην εφορία πετόσφαιρας και ακολούθως βοήθησα στη δημιουργία της ομάδας φούτσαλ και ακολούθως στην άνοδό της στην α’ κατηγορία. Έπειτα εντάχθηκα στο εμπορικό τμήμα και συνέβαλα στην αναβάθμισή του, βοήθησα στη δημιουργία της νέας επίσημης ιστοσελίδας, ήμουν επικεφαλής στο τμήμα καλαθόσφαιρας για δύο πολύ καλές από αγωνιστικής πλευράς σεζόν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Επίσης, ήμουν επικεφαλής στην Ακαδημία ποδοσφαίρου όπου καταφέραμε σε συνδυασμό με ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σε όλα τα επίπεδα να εγγράψουμε 700 παιδιά,. Από τον Απρίλιο του 2011 ήμουν στην εφορία ποδοσφαίρου.

Το υφιστάμενο Δ.Σ. έχει την ατυχία να εργαστεί κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες στην ιστορία του Σωματείου, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί μία ομάδα που ήταν έτοιμη να καταρρεύσει. Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο να διατηρήσουμε ανταγωνιστικό ρόστερ, να μειώσουμε μισθούς, να κρατήσουμε καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας, είχαμε σωστή διαχείριση των αποδυτηρίων με παίκτες, προσωπικό και προπονητές που είχαν σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες, ενώ είχαμε προχωρήσει και σε μειώσεις απολαβών. Και όλα αυτά έχοντας την αφόρητη πίεση των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα της θητείας του υφιστάμενου Δ.Σ. έχουμε οριοθετήσει διαδικασίες στον μηχανισμό λειτουργίας του Σωματείου, κυρίως για τις μετεγγραφές, ούτως ώστε για όλα να υπάρχει διαφάνεια και ανάληψη ευθύνης. Χειριστήκαμε με επιτυχία διακοπές συμβολαίων, φέραμε έσοδα στο Σωματείο με αξιοποίηση ποδοσφαιριστών μας, κάτι που μπορεί να μας έπληξε αγωνιστικά, όμως ήταν γερές οικονομικές ενέσεις που κράτησαν όρθια την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Επίσης, καταφέραμε να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πλάνο του προπονητή μας, τόσο όσο αφορά την ενίσχυση της ομάδας, όσο και σε ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων. Είναι ξεκάθαρο πως η ποδοσφαιρική ομάδα δούλευε απρόσκοπτα, χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι η διαδικασία μετεγγραφών στην Κύπρο γίνεται συνήθως μέσω Κύπριων μάνατζερ, οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλα γραφεία μάνατζερ του εξωτερικού. Η επιτροπή προγραμματισμού απέστελλε στην προπονητική ομάδα, υπό τον κ. Σαβέβσκι, όλες τις προτάσεις που λάμβανε για ποδοσφαιριστές. Αυτές αξιολογούνταν από την προπονητική ομάδα, και ο προπονητής είχε τον τελευταίο λόγο οπότε και απέστελλε γραπτώς την εισήγηση του στην επιτροπή προγραμματισμού για υλοποίηση των μετεγγραφών.

Όσο αφορά τις μοναδικές μετεγγραφές που διαχειριστήκαμε και αναφέρομαι ονομαστικά στους: Μορέιρα, Μπρούκς, Πλατινί, Τέιλορ, Γκικίεβιτς, Εμπέμπα, Θερβέρα, Αλίπιο, Ατάντα, Μενγκόλο, Χατζηφραγκίσκου, Σερτζίνιο και Φερνάντες, αυτές ανήκουν σε εννέα διαφορετικούς μάνατζερ.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως της πικρία που νοιώθει ο κόσμος μας για τις πρόσφατες αποτυχίες της ομάδας μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε πιο δυνατή αγωνιστικά, όμως διαπιστώσαμε πως χρειαζόταν το κάτι παραπάνω για να κάνει το επόμενο βήμα. Οι μαζεμένες απουσίες στον μεσοαμυντικό χώρο και η έλλειψη βάθους στο ρόστερ μας κόστισαν. Καταφέραμε πέρσι να κάνουμε τον κόσμο να νιώσει περήφανος και δικαιολογημένα είχε δημιουργήσει υψηλότερες προσδοκίες για την ομάδα. Όμως, στα δύσκολα φάνηκε ότι είχαμε δυσκολίες. Τώρα ήρθε ο νέος προπονητής, ο οποίος πρέπει να στηριχθεί από όλους, διότι έχει δυνατότητες για να μας βοηθήσει σ’ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Με την βοήθεια του κόσμου, η ομάδα μας έχει μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης στο προσωπικό του «Ηλίας Πούλλος», αλλά και του Σωματείου, όπως βέβαια και στους προέδρους και όλους τους συναδέλφους που υπηρετήσαμε μαζί τα τελευταία 12 χρόνια στο Δ.Σ. του μεγάλου μας Σωματείου. Τέλος, θερμές ευχαριστίες θέλω να δώσω και στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα στο πλευρό της ομάδας μας και θα συνεχίσει να την στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Αυτός άλλωστε είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ».