Home SPORTS NEWS Θριαμβευτική πρόκριση για Άγιαξ

Θριαμβευτική πρόκριση για Άγιαξ


Ο Άγιαξ επικράτησε με ανατροπή της Φέγενορντ (3-1) και προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου Ολλανδίας. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο 7ο λεπτό, αφού ο Μποέτιους έδωσε στη Φέγενορντ το προβάδισμα.  Η απάντηση του Άγιαξ ήρθε στο 34′ από τον Φίσερ, ενώ η ολική ανατροπή έγινε στο 68′, μετά από γκολ του Μπόγιαν. Το τελικό 3-1, με το οποίο ο Άγιαξ προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου, διαμόρφωσε ο Σερέρο στο 92′.

Την ίδια ώρα, στην ημιτελική φάση του θεσμού βρέθηκε και η Ναϊμέγκεν, αφού το γκολ του Βερμίλ στο 8ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη-πρόκριση με 1-0 απέναντι στην Ουτρέχτη. Με το εντυπωσιακό 5-1 η Τσβόλε επικράτησε της Κούικ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά με… άρωμα από Ελλάδα, αφού ο Θανάσης Καραγκούνης έβγαλε την ασίστ για το 4ο τέρμα της ομάδας του.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 3′ από τον Φαν Χίντουμ, ενώ στο 16′ ο Φαν ντερ Βέρφ διπλασίασε τα τέρματα της Τσβόλε. Τρία λεπτά ο φαν Γέρβεν με αυτογκόλ έκανε το 3-0. Ο Θανάσης Καραγκούνης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 46′ στη θέση του Τόμας, έβγαλε την ασίστ στον Μαμούντοφ στο 60′ και ο τελευταίος έγραψε το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 70′ με τον φαν Βέεν, ωστόσο η Τσβόλε πέτυχε και πέμπτο τέρμα με τον Μαμούντοφ στο 78′.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr