Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ξυπνάτε γιατί βαράμε διάλυση

Ξυπνάτε γιατί βαράμε διάλυση

alabi3


Εκεί που λες τα έζησα όλα, γίνεται ακόμα κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο πιο κάτω μπορούμε να πάμε. Αναφερόμαστε ασφαλώς στο περιστατικό με το Ρασίντ Αλαμπί, αλλά και ότι αυτό προκάλεσε αφού μέχρι και ξύλο μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ είδαμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Δυο ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Αλαμπί και ο Λεάντρο, δέχονταν αποδοκιμασίες, από μικρή μερίδα του κόσμου από όλες τις κερκίδες, από το πρώτο λεπτό. Στην πορεία, στη λίστα προστέθηκε και ο Πλατινί αφού έκανε κακό παιχνίδι. Οι Λεάντρο και Πλατινί, φέρθηκαν επαγγελματικά (ήταν αδικαιολόγητη πάντως η επίθεση σε παίκτες που φοράνε τριφύλλι στο στήθος και ειδικά για το Λέο, θα αναφερθούμε εκτενέστερα αργότερα) και με την απόδοση τους έσβησαν σιγά σιγά την όποια μουρμούρα. Τονίζουμε πως η πλειοψηφία δεν κάθονταν στη Βόρεια, γιατί η εξέλιξη της κατάστασης κόντεψε να μας τρελάνει.

Ο Αλαμπί από την άλλη, αντέδρασε άσχημα σε μια φάση που θεώρησε πως ο κόσμος τον χειροκρότησε ειρωνικά. Οι χειρονομίες του προς τον κόσμο πυροδότησαν εντονότερες αποδοκιμασίες κυρίως αυτή τη φορά από το Βόρειο πέταλο, με αποτέλεσμα στην πολλή ώρα ο αγαπητός από όλους Ζοάο Πάουλο Αντράντε να ζητήσει από τον κόσμο να ηρεμήσει. Το σκηνικό δεν έληξε εκεί, αλλά συνεχίστηκε και με το τέλος του παιχνιδιού. Το χειρότερο όμως, ήταν ότι στην Ανατολική και τη Δυτική, έπεσε και ξύλο μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι όσο Δυτική και Ανατολική έβριζαν παίκτες, δεν έσπασε μύτη. Όταν όμως το έκανε και η Βόρεια, μερίδα του κόσμου στράφηκε εναντίων των οργανωμένων, δείγμα της διχόνοιας που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Πλέον το μέλλον του Αλαμπί (του οποίου η ψυχολογία είναι στο ναδίρ) είναι αβέβαιο, αφού οι οργανωμένοι ζητούν άμεση απομάκρυνση του μετά τις χειρονομίες. Αυτή όμως είναι μόνο μια πτυχή του προβλήματος, αν μας ρωτάτε η λιγότερο σημαντική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οδεύουμε προς τα κριτήρια Μαρτίου και την κρισιμότερη εκλογική συνέλευση στην ιστορία μας χωρισμένοι σε στρατιές. Και το ξαναλέμε πως δηλώσεις παραγόντων της ομάδας εναντίων μερίδας του κόσμου δεν βοηθάνε. Ξυπνάτε όλοι, γιατί είμαστε ένα βήμα πριν τη διάλυση. Δεν μας παίρνει άλλο να χωριζόμαστε σε κερκίδες, ή οτιδήποτε άλλο.