Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Μπέρδεμα με τις ακαδημίες

Μπέρδεμα με τις ακαδημίες

new_a116


Όλα τα είχαμε, οι κόντρες για τις ακαδημίες μας μάραναν. Κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας oparatiritis.com που υπογράφει ο Πανίκος Κωνσταντίνου, που αναφέρει πως ο Νικόλας Χριστοδούλου, είχε προτείνει η διαχείριση των ακαδημιών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να περάσει στα χέρια ιδιωτών, με το Δ.Σ. να μην έχει ανάμιξη στην καθημερινή λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση μεταπώλησης ποδοσφαιριστή κάτω των 18, 50% του ποσού θα πήγαινε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το υπόλοιπο στους διαχειριστές, οι οποίοι θα είχαν το δικαίωμα να πωλήσουν παίκτη άνω των 18 που δεν προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Χριστοδούλου απάντησε πριν από λίγο παραπέμποντας τον δημοσιογράφο στους υπάλληλους των ακαδημιών που παρέλαβαν όπως είπε “ένα χάος” και έτρεχαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεωρεί προφανώς πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και για αυτό το λόγο έκανε την πρόταση για διαχείριση από ιδιώτες της ακαδημίας. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι όντως οι υπάλληλοι της ακαδημίας, πασχίζουν καθημερινά και για πάρα πολλές ώρες, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα, κάποιες φορές έξω από τις δυνατότητες τους.

Το βέβαιο είναι πως η ακαδημία μας είναι προβληματική εδώ και καιρό και όντως η επιτροπή που ανέλαβε τον Αύγουστο, είχε παραλάβει καμένη γη. Επί Γουέϊν Γουότκινς υπήρχε έλεγχος και οργάνωση, όπως και σωστή προσέγγιση των γονιών των παιδιών. Από την λανθασμένη απομάκρυνση του Άγγλου όμως και μετά, τα πράγματα άλλαξαν. Το γεγονός πως τα τελευταία 12 χρόνια, έχουν καθιερωθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ μόνο 2 ποδοσφαιριστές (Αλωνεύτης, Κυριάκου) δεν τιμάει κανένα και αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τώρα αν η ιδιωτική ομάδα που πρότεινε ο Νικόλας Χριστοδούλου θα λύσει το πρόβλημα δεν μπορούμε να το ξέρουμε (και για να πούμε την αλήθεια, η ιδέα της μεταπώλησης ποδοσφαιριστών με κέρδος μόνο της επιτροπής δεν μας αρέσει, αν όντως έτσι προνοεί η συμφωνία), το βέβαιο όμως είναι πως οι διοικήσεις της ομάδας ουδέποτε τις αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και ουδέποτε στήριξαν με τις πράξεις τους τις διακηρύξεις για στροφή στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Η κόντρα, με διαρροή εγγράφων από την ίδια την ΟΜΟΝΟΙΑ προφανώς, πληγώνει περισσότερο την ήδη τραυματισμένη εικόνα των ακαδημιών και προβάλλει την αδυναμία μας όχι μόνο να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα, αλλά και να τα διαχειριστούμε διακριτικά. Προβάλλει επίσης ξανά, την ανάγκη για αλλαγή στη νοοτροπία και στο τρόπο λειτουργίας. Ο Απρίλης είναι καθοριστικός για το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μέχρι τότε, η τωρινή διοίκηση δεν πρέπει να πάρει απόφαση που να δεσμεύει τους επόμενους, είτε μιλάμε για τις ακαδημίες, είτε για οτιδήποτε άλλο.