Home SPORTS NEWS Με ζόρια και ανατροπή (2-1)

Με ζόρια και ανατροπή (2-1)


Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο και το απόλυτο νικών στην έδρα του, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού, ο οποίος του έβαλε πολύ δύσκολα όπως και στο ματς του πρώτου γύρου.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν σε μέτρια μέρα, είχαν τις απουσίες του τραυματία Φουστέρ και του άρρωστου Τσόρι και έμπλεξαν άσχημα όταν ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με το καλημέρα, με το γκολ του Καμαρά.

Στο καλό το διάστημα, από το 20-45 ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον MVP Ολαϊτάν, ενώ πήρε τελικά τη νίκη χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Κάμπελ, από το χέρι που έκανε ο Μπακάκης.

Ήταν μια δύσκολη και αγχώδης νίκη για τον Ολυμπιακό που έδειξε να μην είναι φρέσκος στο κέντρο, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα από την καλά οργανωμένη διάταξη και την καλή απόδοση των παικτών του Μάκη Χάβου.

Ντεμπούτο έκανε ο Νέλσον Βαλντές που μπήκε αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο, έχοντας 1-2 καλές κινήσεις αλλά δείχνοντας γενικά ανέτοιμος. Ο Μαρκάνο δεν έπαιξε καθόλου, όπως και ο Πέρες που ήταν εκτός αποστολής.

Η είσοδος του Παναιτωλικού στο ματς ήταν πολύ θαρραλέα, με το γκολ του Καμαρά στο 5 να δίνει και μεγάλη ψυχολογία στους φιλοξενούμενους. Ο Μανιάτης έχασε από τον Γοδόι έξω από την περιοχή, η πάσα στον Καμαρά και το πλασέ του έμπειρου φορ. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε το πρώτο του γκολ για το 2014 και μετά από 8 παιχνίδια.

Μέχρι το 20λπετο η ομάδα του Χάβου είχε τον έλεγχο, ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν με τον Σαβιόλα σε κακή μέρα, τον Κάμπελ έξω από τα νερά του στα αριστερά και τον άξονα να μην μπορεί να δημιουργήσει.

Ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να συνέρχεται και κατάφερε γρήγορα να ισοφαρίσει, σε φάση διαρκείας στο 26. Ο Μανωλάς δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, αλλά έκανε τη σέντρα προς τη μικρή περιοχή. Πρώτη κεφαλιά ο Σέποβιτς, δεύτερη ο Ολαίτάν και με το 5ο φετινό γκολ του Νιγηριανού έγινε το 1-1.

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τον Ολαϊτάν στο 28 και με τον Μανιάτη στο 31 και στο 34.

Στην επανάληψη ο Μίτσελ άλλαξε πλευρές σε Κάμπελ και Ολαϊτάν, αλλά πάλι ο Καμαρά πήγε να αιφνιδιάσει, με τον Ρομπέρτο να αποκρούσει αυτή τη φορά στο 54.

Ο Ολαϊτάν είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 57 και στο 63, ο Μίτσελ έβαλε Ιμπαγάσα και Βαλντές, αλλά τη λύση στον Ολυμπιακό την έδωσε ο Μπακάκης που έκανε από ατυχία ένα πέναλτι στο 70.

Από το κόρνερ του Ιμπαγάσα η μπάλα βρήκε στο χέρι του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού και ο Μήτσιος έδωσε σωστά το πέναλτι που αξιοποίησε ο Τζόελ Κάμπελ.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει τη νίκη κι όχι να τη διευρύνει, ενώ ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά για την ισοφάριση.

Από τον Ολυμπιακό άρεσαν οι Ολαϊτάν, Σέποβιτς, Παπαδόπουλος ενώ ο Παναιτωλικός είχε όλους τους αμυντικούς αλλά και τον Γοδόι με τον Καμαρά σε καλή μέρα.

Ο διαιτητής Μήτσιος θα μπορούσε να δείξει κάρτες σε Χολέβα και Σάμαρη, σωστά έδωσε το πέναλτι ενώ υπήρχε κι ένα σπρώξιμο στον Σέποβιτς που δεν καταλογίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο δεύτερος βοηθός είχε κάποιες λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ.

Κίτρινες: Μπικέι, Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης, Γκάλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (71 Μασάντο), Χολέβας, Αβραάμ, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Ολαϊτάν, Σαβιόλα (60 Ιμπαγάσα), Σέποβιτς (60 Βαλντές)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκάλο, Κούσας, Μπικέι, Ανέν, Γοδόι, Σαφακιανάκης (79 Μπόγιοβιτς), Κουτρουμάνος (67 Καλί), Μπακάκης, Θεοδωρίδης (74 Νταλμά), Καμαρά

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr