Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κακός σχεδιασμός, κακές αντιδράσεις

Κακός σχεδιασμός, κακές αντιδράσεις

img_2930


Από χθες, ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Μιγκέλ Ανχέλ Λοτίνα δέχεται σκληρή κριτική, μετά τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας. Η κριτική δεν είναι άδικη γιατί όντως η απόδοση δεν τιμάει κανένα, είναι όμως άδικο να του φορτώνονται όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το σωματείο μας. Για να φτάσουμε στο -12 παίζοντας κακό ποδόσφαιρο, έπρεπε να συμβούν πολλά.

Το οικονομικό πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είναι κάτι που συνέβηκε ξαφνικά, είναι κάτι το οποίο γνωρίζαμε. Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά, το βρίσκουμε μπροστά μας σε κάθε αποτυχία, οπότε ας είμαστε ειλικρινείς, είναι ένας παράγοντας που παίζει το ρόλο του. Οι διακυρήξεις για πλεονασματικό προϋπολογισμό, μοιάζουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε με ανέκδοτο, ενώ ψάχνουμε τους τρόπους να περάσουμε τα κριτήρια.

Καθαρά αγωνιστικά πάντως, ξεκινάμε από τον κακό σχεδιασμό. Από το καλοκαίρι αμφισβητούσαμε τις μεθόδους ανίχνευσης παικτών και μιλούσαμε για μια ΟΜΟΝΟΙΑ έρμαιο των μάνατζερς. Πόσοι από τους παίκτες που αποκτήθηκαν στην μεταγραφική εκείνη περίοδο απέδωσαν τα αναμενόμενα; Η ευθύνη προφανώς βαραίνει και τον τότε προπονητή αλλά και ολόκληρο το μηχανισμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις μεταγραφές. Άλλες ομάδες, είχαν καλύτερο ποσοστό επιτυχίας με λιγότερα λεφτά, αλλά ας μην μιλήσουμε για άλλους. Ο Σερτζίνιο είναι η πιο φτηνή μεταγραφή μας μετά τους 3 νεαρούς Αλίπιο, Ατάντα, Μεγκόλο και τον Μπρουκς.

Περνάμε στις ευθύνες της διοίκησης. Ο προπονητής μας ήταν να φύγει Οκτώβριο, τελικά μένει. Φεύγει εν τέλη Δεκέμβριο και επιλέγεται άλλος, εντελώς διαφορετικής νοοτροπίας και φιλοσοφίας,  με μηδαμινές γνώσεις περί κυπριακού ποδοσφαίρου. Ίσως μακροπρόθεσμα ο Λοτίνα να καταφέρει να στήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλει. Αν όμως έχει την ευκαιρία, γιατί ανέλαβε την ομάδα στη μέση της χρονιάς, σε ένα ρόλο που δυσκολεύεται να παίξει.

Και κάπου εκεί έρχονται οι ευθύνες του ίδιου. Για τις αγωνιστικές μιλήσαμε χθες. Είναι όμως και οι επικοινωνιακές. Όταν ο ίδιος μιλάς για πρωτάθλημα κατά την παρουσίαση σου και 1 μήνα μετά είσαι στο -12, να είσαι προετοιμασμένος να δεχθείς σκληρή κριτική. Κι ας υπάρχει μια αλυσίδα με ευθύνες άλλων πριν τις δικές σου.