Home SPORTS NEWS Για 6η φορά Κλάσικο σε τελικό! (Video)

Για 6η φορά Κλάσικο σε τελικό! (Video)


Με τη Μπαρτσελόνα να τσεκάρει το εισιτήριό της, ύστερα από το 1-1 στο Ανοέτα με τη Σοσιεδάδ, φτάνουμε στον μεγάλο τελικό του Κόπα ντελ Ρέι.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο. Τη Ρεάλ Μαδρίτης. Χώρος διεξαγωγής. Το Μεστάγια, όπως είχε γίνει και το 2011, στην τελευταία τους συνάντηση, με τη βασίλισσα να κατακτάει το τρόπαιο με την κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο .

Αυτή θα είναι η έκτη φορά που οι δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου θα κονταροχτυπηθούν. Ο τελικός θα λάβει χώρα την Παρασκευή 19 Απριλίου. Οι τίτλοι έχουν χωριστεί στα δύο και έτσι ο φετινός θα βάλει ένα βήμα πιο μπροστά την ομάδα που θα το κατακτήσει.

Η πρώτη φορά ήταν το 1936 στο Μεστάγια, με τη Ρεάλ να επικρατεί με 2-1. Το 1968 η Μπαρτσελόνα πήρε ρεβάνς μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου με 1-0. Το 1974 στο Βιθέντε Καλδερόν η Ρεάλ Μαδρίτης συντρίβει την αντίπαλό της με 4-0. Το 1983 και το 1990 οι Καταλανοί νικούν σε Ρομαρέδα και Κασανόβα με 2-1 και 2-0 αντίστοιχα. Πέρασαν από τότε 21 χρόνια με το ματς στο Μεστάγια που ολοκληρώθηκε με το 1-0 της Ρεάλ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr