Home SPORTS NEWS Οι… κατοστάρηδες Ινιέστα και Τσάβι

Οι… κατοστάρηδες Ινιέστα και Τσάβι


O Αντρές Ινιέστα έφτασε με την συμμετοχή του, στα 100 παιχνίδια στην Ευρώπη! Ο διεθνής μέσος μπαίνει στην σχετική λίστα μετά τους Βαλδές, Πουγιόλ, Ντάνι Άλβες και Τσάβι.

Από το ντεμπούτο του κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, μέχρι το Μάντσεστερ επί της Σίτι. Σύνολο 100 παιχνίδια στις ευρωπαικές διοργανώσεις, 93 για το Τσάμπιονς Λιγκ, 2 για τα προκριματικά της διοργάνωσης, 3 για το ΟΥΕΦΑ και 2 για το Σούπερ Καπ.

Ο μέσος των Καταλανών, μπαίνει στην λίστα με τους… κατοστάρηδες Βαλδές, Πουγιόλ, Ντάνι Άλβες και Τσάβι. Η ευρωπαική καριέρα του Ινιέστα άρχισε στο Βέλγιο, 29 Οκτωβρίου του 2002 όταν ήταν 18,5 χρονών, με προπονητή τον Λουίς φαν Χααλ.

Στα 100 αυτά παιχνίδια στην Ευρώπη, ο Ινιέστα πανηγύρισε δέκα δικά του τέρματα. Το πρώτο ήταν κόντρα στην Ουντινέζε στην Ιταλία τον Δεκέμβρη του 2005 ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την… φωτοβολίδα στο «Στάμφορντ Μπριζ» όταν με δικό του τέρμα στις καθυστερήσεις η Μπάρσα πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Τσέλσι .

Ρεκόρ όμως έκανε και ο Τσάβι. Ο ιθύνων νους της μεσαίας γραμμής της Μπάρτσα αγωίστηκε για 144η φορά αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 32χρονος άσος ισοφάρισε τον Ραούλ, με τον οποίο… συγκατοικεί στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Έτσι, ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία από τον Ράιαν Γκιγκς, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 149.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr