Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ – Μέρος 2

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ – Μέρος 2

bee-vs-wasp-1a-1


Σαν στήλη έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα όσον αφορά το καταταλαιπωρημένο θέμα με τα διοικητικά της ομάδας. Κατηγορηθήκαμε μάλιστα ότι σπέρνουμε το διχασμό και τη διχόνοια στις τάξεις της ίδιας της Ομόνοιας. Οι απόψεις της στήλης ήταν όμως ξεκάθαρες. Ξεκάθαρη άποψη θα αποτυπώσω και σήμερα.

1. Άλλος δρόμος από την συσπείρωση δεν υπάρχει. Φοβούμαι να διανοηθώ την επόμενη μέρα εάν την Παρασκευή επιτύχουν εκλογή οι 8-10 ανεξάρτητοι. Οι οποίοι παραδέχονται ότι ούτε λεφτά έχουν, ούτε σίγουρο πλάνο. Αυτό που μπορεί να έχουν είναι μυαλό και φρέσκες ιδέες. Είναι όμως τούτα τα στοιχεία από μόνα τους αρκετά για να σώσουν την Ομόνοια; Πολύ φοβούμαι πως όχι.

2. Δεν στηρίζω τους πρώην Προέδρους σαν άτομα. Θα στηρίξω όμως σαν μέλος τον συνδυασμό τους, ως τον μόνο (διότι εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει άλλος ολοκληρωμένος συνδυασμός) που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις. Και εξηγούμαι. Υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι τα παιδιά του Χριστοδούλου θα κατορθώσουν σε ένα μήνα να παραδώσουν ολοκληρωμένο φάκελο κριτηρίων; Δεν πιστεύω. Γνωρίζω όμως ότι οι πρώην, έχουν και τη δύναμη (ως πρώην Προέδροι της μεγαλύτερης ομάδας του τόπου) και τις γνωριμίες για να μαζευτεί το 1.5 και να υπάρξει επόμενη μέρα. Διότι άπαξ και δεν καταθέσουμε ολοκληρωμένο φάκελο, πολύ απλά δεν υπάρχει επόμενη μέρα στην Ομόνοια. Και οι όποιες ιδέες των 8-10, θα μείνουν ως όμορφες ιδέες στο συρτάρι και στις προηγούμενες αναρτήσεις του omonoianews.

3. Οι παλιοί Προέδροι πρέπει να λειτουργήσουν απλώς και μόνο σαν μεταβατική κατάσταση. Δεδομένο. Και σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, έχουν και οι ίδιοι συνειδητοποιήσει ότι αυτός θα είναι ο ρόλος τους. Να περάσουμε με το καλό τα κριτήρια του Μάρτη, να προσληφθεί τεχνικός διευθυντής για να τρέξει ο προγραμματισμός της νέας περιόδου, να εξομαλυνθεί – όσο το δυνατόν – η κατάσταση.

4. Διαφωνώ κάθετα με τη συμπερίληψη στο συνδυασμό, ατόμων όπως ο Νίκος Χαραλάμπους και ο Κώστας Χρίστου. Τα εν λόγω πρόσωπα βρίσκονταν στο πλευρό του Μιλτιάδη Νεοφύτου και φέρουν κατ’ εμένα ακέραια την ευθύνη για τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως μέλη του ΔΣ. Συμφωνώ από την άλλη με τη συμπερίληψη Φώτου Ιωάννου και Αντώνη Ζυμαρά, καθότι πρόκειται για άτομα που τρέχουν και ουσιαστικά λειτουργούν δύο τμήματα (βόλεϊ και φούτσαλ αντίστοιχα) από μόνοι τους. Χαιρετίζω επίσης τη συμπερίληψη στο συνδυασμό, νέων ατόμων όπως ο Χρίστος Νεοφύτου και ο Ανδρέας Πασιουρτίδης. Δύο γνωστών νομικών, καταρτισμένων ανθρώπων αλλά προπαντός νεαρής ηλικίας.

5. Χαίρομαι διότι όπως πληροφορούμαι στόχος του συνδυασμού που απότι φαίνεται θα αναλάβει να οδηγήσει την Ομόνοια στην επόμενη μέρα, είναι η κατάργηση της Εφορείας ποδοσφαίρου. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Το ποδόσφαιρο επίσης. Πρόσληψη τεχνικού διευθυντή στον οποίο θα δοθούν τα κλειδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ούτε επεμβάσεις, ούτε εκτελεστική εξουσία σε ποδοσφαιρικά θέματα από άτομα του ΔΣ, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι άσχετα περί ποδοσφαίρου.

6. Λυπούμαι που ο Νικόλας Χριστοδούλου δεν βρίσκεται στον συνδυασμό. Πρόκειται για άτομο αρεστό στον κόσμο, με καθαρό λόγο και ιδέες, ενώ και από μόνο του το γεγονός ότι ήρθε σε ρήξη με τους προηγούμενους, εμένα προσωπικά μου τον κάνει συμπαθή.

7. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι οι Σεραφείμ, Άγις, Πανίκος Νεοφύτου και σία είναι η επόμενη μέρα στην Ομόνοια. Φοβούμαι όμως πολύ απλά, ότι εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Τουλάχιστον αυτοί, μπορεί να μην εξέλιξαν την Ομόνοια, πλην όμως δεν την παρέδωσαν στους επόμενους με 20 εκατομμύρια χρέος. Ας τους πιστώσουμε λοιπόν, για να την παραδώσουν στη νέα γεννιά. Για να υπάρξει επόμενη μέρα για την Ομόνοια μας.

Ομόνοια μέχρι το τέλος.

Το κεντρί.