Home SPORTS NEWS Απίστευτη τιμή για Μπέργκαμπ (videos&pics)

Απίστευτη τιμή για Μπέργκαμπ (videos&pics)


Ο Ντένις Μπέργκαμπ θα είναι για… πάντα στο «Εμιρέιτς»! Πριν από τον αγώνα της Άρσεναλ με τη Σάντερλαντ, η διοίκηση των «κανονιέρηδων» τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώην διεθνή άσο, που έκανε πολύ σπουδαία καριέρα στους Λονδρέζους. Συγκεκριμένα, με πλήθος κόσμου να αποθεώνει τον Ολλανδό, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος, βγαλμένο… μέσα από μια συγκεκριμένη φάση με τον Μπέργκαμπ να κοντρολάρει τη μπάλα στον αέρα!

Έτσι, ο 44άχρονος Ντένις Μπέργκαμπ θα… είναι και αυτός έξω το «σπίτι» της Άρσεναλ, όπου υπάρχουν επίσης τα αγάλματα των Χέρμπερτ Τσάπμαν, Τόνι Άνταμς και Τιέρι Ανρί.

Ο Ολλανδός πρώην διεθνής άσος εξέφρασες την επιθυμία, κάποια μέρα να επιστρέψει στην Άρσεναλ, για την οποία είπε πως είναι η ομάδα της καρδιάς του. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ειδική εκδήλωση βρέθηκαν χιλιάδες φίλοι της αγγλικής ομάδας, με τον κόσμο να φωνάζει: «Να υπογράψει με την ομάδα».

Ο Ντένις Μπέργκαμπ αποκάλυψε πως μίλησε με τον Τιερι Ανρί, ο οποίος είχε… περάσει παρόμοιες στιγμές! «Μίλησα με τον Τιερί Ανρί χτες βράδυ και με προειδοποίησε για αυτή τη στιγμή. Μου τόνισε ότι θα ήμουν μια χαρά αλλά όταν θα ξεκινούσα να μιλάω θα ήμουν πολύ συναισθηματικός. Αυτή η στιγμή σε κάνει αντιληφθείς πόσα καλά χρόνια πέρασες στην ομάδα, πόσο μεγάλος έχει γίνει ο σύλλογος τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα εδώ», δήλωσε συγκινημένος ο 44άχρονος Ολλανδός.

Να θυμίσουμε πως ο Ντένις Μπέργκαμπ αγωνίστηκε με την Άρσεναλ από το 1995-2006. Πραγματοποίησε περισσότερες από 400 συμμετοχές, ενώ πέτυχε 120 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Με τα περισσότερα γκολνα είναι πανέμορφα! Έχει μείνει στην ιστορία και η ντρίμπλα του στον Νίκο Νταμπίζα, όταν ο Έλληνας πρώην αμυντικό αγωνιζόταν στη Νιουκάστλ.
Με την Άρσεναλ, στα 11 χρόνια που έπαιξε με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», κατέκτησε συνολικά τρία πρωταθλήματα (1998, 2002, 2004), τέσσερα Κύπελλα (1998,2002, 2003, 2005), αλλά και δύο νταμπλ. Την περίοδο 2003-2004 ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησαν την Premier League χωρίς καμία ήττα, μένοντας μετέπειτα για 49 παιχνίδια δίχως να γευτούν την ήττα!

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr