Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανέλυσαν το πλάνο τους

Ανέλυσαν το πλάνο τους

image


Σε διάσκεψη σε καφετερία της Λευκωσίας, με καλεσμένα τα “πράσινα” μέσα, η “Ομάδα εναλλακτικής πρότασης” ανέλυσε τις πιθανές λύσεις, μέσω των οποίων θα μπορούσε να βγει το σωματείο από τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση.

Στους παρευρισκόμενους μίλησε ο Νικόλας Χριστοδούλου, που ανέφερε πως μόνος στόχος είναι η επιβίωση και η σωτηρία του Σωματείου. “Εκείνο που μας νοιάζει πρώτιστα είναι να υπάρχει η ΟΜΟΝΟΙΑ”, τόνισε, αναλύοντας τα τωρινά οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Αναφερόμενος στις Χαλεπιανές, είπε ότι, “Χαλεπιανές θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία που μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δίνουμε έμφαση σε αυτό, όπως και στο Brand Name. Είμαστε το λαοφιλέστερο σωματείο, όμως ο κόσμος είναι μακριά…”.

image

Τα βίντεο της παρουσίασης του πλάνου

Επιγραμματικά λέχθηκαν:

– Επί καιρό Μιλτιάδη δαπανήθηκαν πέραν των 45 εκατομμυρίων ευρώ

– Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα προστίματα με τις αποζημειώσεις. Τα προστίματα τα τελευταία 6 χρόνια, μαζί με τα κεκλεισμένων ήταν 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ

– Σύμφωνα με τα έγγραφα η ΟΜΟΝΟΙΑ τους επόμενους 12 μήνες πρέπει να πληρώσει 13 εκατομμύρια. Αυτό ίσχυε σχεδόν πάντα, και το ποσό μειωνόταν με τους διακανονισμούς

– Οι ειλημμένες υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά είναι στα 2,3 εκ. ευρώ

– Ο προϋπολογισμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρέπει να έχει ταμειακό και λογιστικό πλεόνασμα ένα εκατομμύριο

– Η “ομάδα” διαφωνεί με την προεξόφληση μελλοντικών εσόδων (διαρκείας, τηλεοπτικά κλπ). Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας σημαίνει το 2015/16.

– Μάξιμουμ προϋπολογισμός για την ποδοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να είναι 3 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να γίνουν σωστοί χειρισμοί με τα συμβόλαια.

– Η χρεοκοπία και η διαβάθμιση δεν είναι επιλογή. Δεν σβήνονται τα χρέη αν πέσεις κατηγορία, απλά δεν θα ισχύουν τα τωρινά συμβόλαια. Δεν μπορούμε να χρεοκοπήσουμε αφού δεν είμαστε εταιρία. Για τα σωματεία υπάρχει η διαγραφή.

– Η λύση της εταιρίας και πάλι δεν θα εξυπηρετήσει αφού η ΟΥΕΦΑ θα εξετάζει την ουσία και τη νομική πράξη

– Όπως αναφέρει και στο πλάνο που δημοσιεύθηκε, πρόταση τους για οικονομική εξυγίανση είναι να αυξηθούν τα έσοδα και να μειωθούν τα έξοδα.

– Να υπάρξει περισσότερη ειλικρίνεια προς τον κόσμο

– Είναι αναγκαίο να προσληφθεί τεχνικός διευθυντής καθώς το κάθε Δ.Σ. δεν έχει ποδοσφαιρικές γνώσεις.

– Αναλυθηκε ξανά το πακέτο προνομιων μελών

– Έγινε αναφορά για ομόλογο κυμαινόμενης επιβάρυνσης στις Χαλεπιανές

– Οι Χαλεπιανές έχουν 21 εκ. αξία, τα 8-9 εκ. είναι χρέος σε τράπεζα, υπολογιζόμενη αξία 7-10 εκ.

– Πρόταση για τις Χαλεπιανές. Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο θα έχει ελάχιστη συνδρομή μέλους 100 ευρώ. Άμεσως στόχος είναι τα 3-4 εκατομμύρια. Το σωματείο αυτό θα διαλυθεί όταν εκποιηθούν οι Χαλεπιανές. Η σχέση του σωματείου αυτού με τις Χαλεπιανές, είναι ότι θα υπογραφεί συμφωνεία που θα αναφέρει πως όσα εισρπάξει αυτό το σωματείο θα πηγαίνουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως δωρεά. Ταυτόχρονα αποκτά ιδιοκτησιακό καθεστώς στην εταιρία των Χαλεπιανών, με 2εκ. παίρνεις το 20% των Χαλεπιανών. Περισσότερα σε βίντεο που θα ανεβεί απόψε.

– Αναβάθμιση Ακαδημιών

– Ο Νικόλας Βαλανίδης ανέλυσε το Brand Name. Μια ιδέα που δουλεύουν τους τελευταίους 6 μήνες.

– Δεν βλέπουν την συνδιασμό των προέδρων σαν το απέναντι στρατόπεδο

Ερωτήσεις/Απαντήσεις:
Για τα κριτήρια Μαρτίου;
Θεωρούμε δεδομένο πως όπως θα βοηθήσουμε όλοι, είναι θέμα ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Εάν εκλεγείτε θα έχετε στο Δ.Σ. μέλη από τον άλλο συνδιασμό:
Λειτουργούμε δημοκρατικά. Δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε. Δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες. Εμείς άλλωστε πήγαμε από μόνοι μας στον κο Χριστάκη Τζιοβάνη και του ζητήσαμε να μπει. Εμείς θέλουμε να στηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ επαγγελματικά. Θα δείξουμε σεβασμό σε όλα τα μέλη.

Η σχέση με την Θύρα 9:
Θα κάνουμε ειλικρινείς προσπάθειες γιατί δεν το θεωρούμε πρόβλημα. Θα πάμε από κει για να συζητήσουμε.

Αν ο επαγγελματισμός θα έχει συνέπειες σε βάρος του κοινωνικού προσώπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:
Όχι. Ο χαρακτήρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν αλλάζει. Αυτοί είμαστε, αυτή είναι η ιδεολογία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αν είστε μειοψηφία στο Δ.Σ και το πλάνο σας δεν γίνει αποδεκτό;
Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε. Αν δεν γίνει αποδεκτό, θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να αλλάξουμε ότι μπορούμε ως μέλη του Δ.Σ.

Η συζήτηση συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης.

Μπορείτε να δείτε το πλάνο ΕΔΩ