Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μήνυμα αποχαιρετισμού από τον Π.Χρυσάνθου

Μήνυμα αποχαιρετισμού από τον Π.Χρυσάνθου


Μήνυμα του Παύλου Χρυσάνθου που αποχωρεί από τα διοικητικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Ο κος Χρυσάνθου ευχαριστεί τα ΜΜΕ για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τους Θ.Καυκαρίδη, Χ.Ανδρονίκου και Α.Δημητρίου που δούλεψαν μαζί στο επικοινωνιακό κομμάτι του συλλόγου.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με την ευκαιρία της αποχώρησης μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μετά από έξι σχεδόν συνεχόμενα χρόνια παρουσίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την συνεργασία μας, όλο αυτό το διάστημα.

Σίγουρα ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολος, με τεράστιο ανταγωνισμό, μεγάλη αδιαφάνεια και τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα ετών.

Σε αυτό τον δύσκολο χώρο, προσπαθήσαμε να συμπεριφερθούμε όσο πιο ορθολογιστικά γινόταν. Αντιμετωπίζοντας τον καθένα από σας υπεύθυνα και ισότιμα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις σε όλα τα ΜΜΕ. Να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα. Να τοποθετούμαστε νούσιμα, με επιχειρήματα και όχι με επικοινωνιακές ατάκες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον χώρο του ποδοσφαίρου. Προσπαθήσαμε να προβληματίσουμε και όχι να φανατίσουμε.

Το κατά πόσο το πετύχαμε ή όχι είναι στην κρίση του καθενός από εσάς. Ξέρετε, ο ρόλος ενός υπεύθυνου επικοινωνίας είναι πολύ μοναχικός. Το να καλείσαι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα ενός μεγάλου σωματείου, τις αποφάσεις της πλειοψηφίας (είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τις απόψεις αυτές) είναι μια τεράστια πρόκληση. Από την στιγμή όμως που αναλαμβάνει κάποιος αυτή την ευθύνη κατά την άποψη μου, η πορεία είναι μονόδρομος. Το ΕΓΩ πρέπει να θυσιάζεται πάντα για το ΕΜΕΙΣ. Αναφέρω τα πιο πάνω, για να τονίσω, ότι όσες φορές συζητήσαμε έντονα ή βρεθήκαμε στην δίνη της αντιπαράθεσης αυτό δεν οφειλόταν σε προσωπική υστεροβουλία αλλά στην προσπάθεια να υπερασπίσουμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Αναγνωρίζω ότι ίσως κάποιοι από εσάς να νοιώθουν αδικημένοι ίσως και θυμωμένοι. Το ίδιο όμως νοιώσαμε και εμείς μετά από κάποια δημοσιεύματα ή δηλώσεις. Στον χώρο όμως της επικοινωνίας, θεωρώ θεμιτό να υπάρχουν αντίθετες προσεγγίσεις, πάντα όμως με σεβασμό και κριτική προσέγγιση στην αντίθετη άποψη. Και επιμένω ότι τα πάντα δεν κρίνονται από το αποτέλεσμα. Η πορεία είναι που έχει σημασία, που μας κάνει σοφότερους, που αποδεικνύει ποιοι πραγματικά είμαστε.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να αλλάξουμε πολλά στον χώρο της επικοινωνίας. Να ενημερώνουμε εσάς αλλά και τον κόσμο έγκαιρα, έγκυρα και ισότιμα χρησιμοποιώντας την τεχνολογική εξέλιξη ως εργαλείο. Σήμερα, μεταφέρουμε ενημέρωση αλλά και θέσεις μέσω ιστοσελίδας, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μηνυμάτων, εκδόσεων και σίγουρα διαμέσου των ΜΜΕ. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την επαγγελματική παρουσία τριών καταξιωμένων μελών της οικογένειας των αθλητικογράφων. Θεόδωρε Καυκαρίδη, Χρίστο Ανδρονίκου και Αντρέα Δημητρίου σας ευχαριστώ πολύ. Μαζί περάσαμε πολλά, μοιραστήκαμε απίστευτα πράγματα, χειριστήκαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις όμως πάντα με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο και με πολλή επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Καταλήγοντας, εύχομαι στον καθένα από εσάς προσωπικά, υγεία, πρόοδο και ευημερία. Στο δύσκολο περιβάλλον, όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί, να είσαστε πάντα θετικοί και γόνιμοι. Ο κόσμος του αθλητισμού αλλά και του ποδοσφαίρου ιδιαίτερα σας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, με κριτική διάθεση, πάθος αλλά και αμεροληψία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ»