Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Εκλογές τέλος. Η επόμενη μέρα”

Αναγνώστης: “Εκλογές τέλος. Η επόμενη μέρα”

img_9236


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο)

Οι εκλογές για τον νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας έχουν τελειώσει, αλλά η μουρμούρα συνεχίζεται. Εισαγωγικά θα παραθέσω κάποια δεδομένα. Το νέο Δ.Σ. έχει εκλεγεί από τα μέλη του σωματείου. Αυτό λέγετε δημοκρατία. Κάποια από τα μέλη δεν είναι ευχαριστημένα από το αποτέλεσμα, γιατί στήριξαν άλλους υποψήφιους. Λογικό. Και αυτό δημοκρατία λέγεται. Λογικό δεν είναι, όμως, να γίνετε κριτική στο νέο Δ.Σ. χωρίς να έχει καν καταρτιστεί σε σώμα. Ένα άλλο δεδομένο είναι το γεγονός ότι πέραν από τον συνδυασμό που επικράτησε δεν υπήρχε άλλος πλήρης συνδυασμός. Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να μεταφραστεί σε φόβο ή ατολμία ή αδιαφορία από μέλη του σωματείου που έχουν τις ικανότητες να βοηθήσουν διοικητικά, αλλά παραμένει ένα δεδομένο. Εάν τώρα το συμβούλιο απαρτίζεται από άτομα μόνο του συνδυασμού που ήταν πλήρης και σε αυτό δεν μπήκαν άτομα από τον άλλο συνδυασμό ή ο ανεξάρτητος υποψήφιος, επιστρέφω στην πρώτη μου επισήμανση. Έχουν εκλεγεί από τα μέλη, τέλος.

Που μας βρίσκει όμως η επόμενη μέρα; Στο ότι ακόμα χρωστούμε τα μαλλιά της κελλές μας και στο ότι πρέπει να καταθέσουμε στο τέλος του μήνα φάκελο που να μας περνά από τα κριτήρια της UEFA. Η νέα διοίκηση, με την παρουσίαση του πλάνου της, έχει ανακοινώσει ήδη τα μέτρα της για τα κριτήρια και λογικά θα τα εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον.

Για την επίτευξη του στόχου των κριτηρίων και της οικονομικής εξυγίανσης του σωματείου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα και η σύμπνοια, η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρέπει η νέα διοίκηση να τα βρει με τους οργανωμένους. Δυστυχώς όπως έχω αναφέρει άρχισε η κριτική πριν αρχίσει το έργο του το νέο Δ.Σ. Η κριτική και η αυτοκριτική, είναι καλό να γίνονται και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιωθεί η κατάσταση του σωματείου μας. Να γίνετε όμως μέσα από την σωστή επιχειρηματολογία και με βάση γεγονότα.

Ένα άλλο καθήκον του νέου Δ.Σ. είναι η προσέγγιση του κόσμου. Ήμαστε το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο του τόπου μακράν και η δυναμική του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με τις σωστές ενέργειες μόνο καλό μπορεί να κάμει στο σωματείο. Αυτό μπορεί να γίνει, εκτός από την οικονομική ενίσχυση με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας, λαχνών, εισφορών κλπ και με το να δοθούν ιδέες προς το νέο Δ.Σ. Το έχω ξαναπεί σε προηγούμενο άρθρο μου ότι ο κόσμος μπορεί να δώσει καταπληκτικές ιδέες για το καλό του σωματείου. Το Δ.Σ. έχει καθήκον να τις ακούσει. Να κατεβεί στον κόσμο. Να έχει συναντήσεις μαζί του, σε καφενεία, σε συλλόγους, παντού. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει μόνο για να περάσουμε τα κριτήρια αλλά θα πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία που θα πάρει την ΟΜΟΝΟΙΑ μπροστά.

Ο συνδυασμός που δεν έχει εκλεγεί έχει παραθέσει ένα δικό του πλάνο όσον αφορά στην διοίκηση του σωματείου. Με μια απλή σύγκριση θα δούμε κοινά στοιχεία με το πλάνο του νέου Δ.Σ. Μερικά από αυτά είναι η εκμετάλλευση του brand name ΟΜΟΝΟΙΑ και η σημασία που πρέπει να δοθεί σε επαγγελματίες (υπηρεσιακούς όπως τους ονομάζει) και φαντάζουμε εννοεί τεχνικό διευθυντή, σκάουτερ. Εγώ θεωρώ καθήκον του δεύτερου συνδυασμού να προσεγγίσει τον νεοεκλεγέν Δ.Σ. και να του αναλύσει τις ιδέες του, οι οποίες είναι κοντά στο πλάνο της νέας διοίκησης. Και παράλληλα είναι καθήκον της νέας διοίκησης να τους ακούσει και αν συμφωνεί μαζί τους να υιοθετήσει ιδέες τους. Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε κύριοι, όλοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ είμαστε. Και τιμή μας.

Ένα από τα θετικά της εκλογικής συνέλευσης ήταν η ισχυρή παρουσία των μελών μας. Στα δύο χρόνια που είμαι μέλος του σωματείου πρώτη φορά είδα τέτοια μαζική παρουσία και αυτό εννοείται ότι πρέπει να συνεχιστεί. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε το μεγαλύτερο σωματείο της Κύπρου αλλά και να το δείχνουμε. Στα γήπεδα, στις συνελεύσεις, στις εκδηλώσεις μας, παντού.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είμαστε σε πολύ δύσκολο δρόμο. Γεννηθήκαμε όμως για τα δύσκολα και είναι καιρός να αποδείξουμε, για ακόμα μια φορά ότι μονιασμένοι και με το κεφάλι ψηλά θα τα καταφέρουμε. Να κριτικάρουμε εκεί που πρέπει και να ακούμε τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Δεν είμαστε αντίπαλοι μεταξύ μας, οι αντίπαλοι μας είναι αλλού και ξέρουμε ποιοι είναι.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 

Χάρης Ιωακειμίδης

Μέλος Σωματείου «Αθλητικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας»

Email: [email protected]

Facebook: Charis Ioakimides