Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυξήθηκαν οι πιθανότητες για Ευρώπη

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες για Ευρώπη

vik_9748


Το τελικό σφύριγμα Χρίστου Νικολαΐδη στο “Αμμόχωστος” σήμερα, βρήκε τον Ερμή στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μαζί με Δόξα, Απόλλων και Αποέλ. Αυτό σημαίνει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αυξήσει τις πιθανότητες της για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η μοναδική περίπτωση που η 5η θέση στην βαθμολογία δεν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι εάν η Δόξα κατακτήσει το Κύπελλο. Βέβαια στόχος της ομάδας μας είναι να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία καθώς η Β΄Φάση του πρωταθλήματος φέτος διαφέρει και υπάρχουν 30 βαθμοί διεκδικήσιμοι για την κάθε ομάδα. Θυμίζουμε πως από φέτος στην Κύπρο για τον φιναλίστ, Ευρώπη γιοκ.

Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στις 24 Σεπτεμβρίου 2013, η εκπροσώπηση της Κύπρου στην Ευρώπη θα γίνει ως ακολούθως:

(α) Ο Πρωταθλητής πάει στο Champions League.

(β) Ο Δευτεραθλητής θα είναι η 2η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Champions League.

(γ) Ο Κυπελλούχος, ο 3ος και ο 4ος του Πρωταθλήματος θα μας εκπροσωπήσουν στο Europa League.

Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είναι είτε Πρωταθλητής, είτε Δευτεραθλητής και άρα θα συμμετέχει στο Champions League, τότε δεν τον αντικαθιστά στο Europa League η ομάδα που θα αγωνιστεί μαζί του στον τελικό κυπέλλου Coca – Cola, αλλά η επόμενη ομάδα που θα έχει σειρά στο Πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία της 6άδας:

1 ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ 24 56
2 ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 24 55
3 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 24 53
4 ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 24 48
5 ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 24 45
6 ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 24 38