Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να τη σώσουμε”

“Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να τη σώσουμε”

image


Διάσκεψη με θέμα το οικονομικό, παράθεσε σήμερα στο συνεδριακό του ΓΣΠ η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Λάκης Πολυκάρπου καλωσόρισε τα ΜΜΕ και τους ζήτησε να παρουσιάσουν την προσπάθεια που γίνεται για να περαστεί το εμπόδιο των κριτηρίων, να γίνει κάλεσμα στον κόσμο και μέσω των ΜΜΕ να σταλεί το μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή η οικονομική σωτηρία βρίσκεται στα χέρια του Ομονοιάτικου Λαού. Στη συνέχεια μίλησε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος Δώρος Σεραφείμ.

Η ομιλία του Δώρου Σεραφείμ

«Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ,

Κρίναμε αναγκαίο να παραχωρήσουμε τη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, προκειμένου να ενημερώσουμε μέσω αυτής τον κόσμο μας, για όλα τα δεδομένα της Οικονομικής Εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ως γνωστό, η μεγάλη προσπάθεια για εισροή σημαντικού χρηματικού ποσού στο ταμείο του Σωματείου μας αφορά, κυρίως, τα κριτήρια Μαρτίου της ΟΥΕΦΑ, τα οποία επιβάλλεται να περάσουμε με επιτυχία, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι ποινές που θα μας επιβληθούν, θα προκαλέσουν τόσο σοβαρά προβλήματα, που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την βιωσιμότητας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Θα μπούμε στην ουσία του θέματος. Θα πρέπει μέχρι τις 31 Μαρτίου να μαζέψουμε ένα ποσό της τάξης του 1.5 εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και συνεπώς να αδειοδοτηθούμε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού που χρειάζεται το Σωματείο μας για τα κριτήρια Μαρτίου, αφορά χρέος που έχει προς πρώην εργοδοτούμενούς του (προπονητές και ποδοσφαιριστές), ενώ σημαντικό ποσό χρειάζεται και για τους μισθούς των υφιστάμενων ποδοσφαιριστών μας.

Οι λόγοι που επικοινωνούμε με τον κόσμο μας μέσω αυτής της δημοσιογραφικής διάσκεψης, είναι:
– Για να του δώσουμε να καταλάβει πόσο δύσκολα είναι τα δεδομένα για το Σωματείο μας και πως ο κίνδυνος να μην περάσουμε τα κριτήρια είναι υπαρκτός.
– Για να του εξηγήσουμε πως ακόμη απέχουμε από τον στόχο που είχαμε θέσει, όσο αφορά τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού που απαιτείται για να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ.
– Για να τον καλέσουμε να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για οικονομική στήριξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
– Για να τον ενημερώσουμε σχετικά με τις ενέργειες που προγραμματίζουμε, η επιτυχημένη κατάληξη των οποίων είναι δυνατό να μας οδηγήσει προς την υλοποίηση του στόχου μας.

Εάν ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανταποκριθεί στις πιο κάτω ενέργειες, τότε θα περάσουμε τα κριτήρια Μαρτίου:

1) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Είχαμε θέσει ως στόχο τη διάθεση 4000 εισιτηρίων διαρκείας μέχρι το τέλος της προθεσμίας που έχουμε για τα κριτήρια. Σήμερα είμαστε περίπου στα 1200, συνεπώς απέχουμε σημαντικά από τον στόχο μας. Επιβάλλεται μέσα στις επόμενες μέρες να αυξήσουμε κατακόρυφα τον ρυθμό πώλησης εισιτηρίων διαρκείας. Θα πρέπει να πλησιάσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τα 4000, αλλιώς οι πιθανότητες να τα καταφέρουμε με τα κριτήρια περιορίζονται σημαντικά. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές, 10% χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Με το εισιτήριο διαρκείας ο φίλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στηρίζει οικονομικά το Σωματείο του και εξασφαλίζει την παρουσία του σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της νέας σεζόν, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Όλοι μας μπορούμε να βρούμε ένα φίλο μας, ένα συγγενή μας, ένα γνωστό μας και να τον πείσουμε να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας. Ακόμη και εάν δεν μπορούμε – λόγω οικονομικού – να αγοράσουμε, σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε με το να βρούμε κάποιους άλλους που μπορούν να αγοράσουν. Καλούμε, λοιπόν, τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του όσο αφορά τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι ζήτημα που αφορά την επιβίωση του Σωματείου μας!

2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Όπως είναι γνωστό, έχει συσταθεί μία Οικονομική Επιτροπή της οποίας ηγείται ο κ. Λώρης Κυριάκου, η οποία έχει θέσει ως στόχο να φέρει στο Σωματείο μας το ποσό των 500.000 ευρώ. Σκοπός της είναι να εντοπίσει 100 άτομα, φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι οποίοι θα συνεισφέρουν το ποσό των 5000 ευρώ, εξασφαλίζοντας σημαντικά ανταλλάγματα. Όπως μας έχει ενημερώσει ο κ. Λώρης Κυριάκου, η μεθοδική αυτή προσπάθεια ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μηνύματα ως προς τη θετική της κατάληξη είναι ενθαρρυντικά.

3) ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ»
Στις 8 Απριλίου, στο στάδιο «Ελευθερία», θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία με σλόγκαν «Τραγουδώ για την ΟΜΟΝΟΙΑ», με στόχο να συνδυάσουμε διασκέδαση και οικονομική στήριξη του Σωματείου μας. Θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ραλλία Χρηστίδου. Η εισφορά εισόδου έχει καθοριστεί μόνο στα 10 ευρώ, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ να παρευρεθούν στη συναυλία. Στόχος είναι να γεμίσει το στάδιο. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα είναι εκεί και θα το γεμίσει.

4) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Έχει δοθεί στη δημοσιότητα τηλεφωνική γραμμή, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ να προσφέρουν οικονομικά στο Σωματείο μας. Πρόκειται για έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο, για να βοηθήσει ο κόσμος μας σ’ αυτήν την Οικονομική Εκστρατεία. Καλούμε τους φίλους του Σωματείου μας να ανταποκριθούν και σ’ αυτήν την ενέργεια, η οποία μπορεί – εάν βεβαίως υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο μας – να εξασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό. Καλέστε λοιπόν το 9000 90 10. Εισφορά 12,20 ευρώ από σταθερό και 12,40 ευρώ από κινητό.

5) ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Ήδη έχει ξεκινήσει ο κύκλος των ανοικτών συγκεντρώσεων και τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Όπως έχουμε ανακοινώσει, οι συγκεντρώσεις σε Λάρνακα και Τσέρι έχουν φέρει πέραν των 10.000 ευρώ στο Σωματείο μας, στέλνοντας το μήνυμα και στις πολλές άλλες που θα ακολουθήσουν. Απόψε θα υπάρχει μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στο οίκημα του ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού, την Πέμπτη προγραμματίστηκε άλλη μία στο ΣΥ.ΦΙ. Ταμασού, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες. Καλούμε τον κόσμο μας όπως δίνει μαζικά το παρών του στις ανοικτές συγκεντρώσεις, οι οποίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ερχόμαστε όλοι πιο κοντά, για να μένουμε ενωμένοι και κοντά στην ομάδα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για να δώσουμε οικονομική βοήθεια στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

6) ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεισφέρει ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ στην ομάδα μας, επί καθημερινής βάσης και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, είναι τα προϊόντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ήδη κυκλοφορούν με επιτυχία το OMONOIA Energy Drink και το Νερό ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ σύντομα θα βγει στην αγορά και ο Καφές ΟΜΟΝΟΙΑ. Επίσης, έχουμε την υπηρεσία ΟΜΑΔΑ που αφορά τους συνδρομητές της Cyta, μέσω της οποίας οι συνδρομητές της με μόνο 2 ευρώ τον μήνα λαμβάνουν ενημερωτικά SMS για την ομάδα μας. Ακόμη, είναι και το μηνιαίο περιοδικό ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΩΝΗ, αλλά και η OMONOIA VISA. Στηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα, προσφέρουμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ PRIMETEL
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε και μία αναφορά στην PrimeTel, μία εταιρία που στηρίζει σημαντικά την ομάδα μας. Η PrimeTel, θέλοντας να στηρίξει την όλη προσπάθεια που γίνεται αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας και για να δώσει από τη δική της πλευρά μεγαλύτερη ώθηση στην πώλησή τους, ανακοίνωσε μία πολύ ελκυστική προσφορά. Η προσφορά απευθύνεται σε όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, συνδρομητές της PrimeTel και μη. Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούν, με το να γίνουν συνδρομητές σε ένα από τα τρία πακέτα της PrimeTel, να αποκτήσουν το Εισιτήριο Διαρκείας της ομάδας μας 100 ευρώ φθηνότερα. (Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 133 ή στο 22 028008). Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε αυτούς που μας στηρίζουν και η PrimeTel τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ σημαντικός «αιμοδότης» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω το πόσο αναγκαίο είναι για την ΟΜΟΝΟΙΑ, να καταφέρουμε και αυτήν τη φορά να περάσουμε τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης, θα δοθεί ο χρόνος στο Διοικητικό Συμβούλιο για να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες, που θα επιτρέψουν στο Σωματείο μας να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Όμως για να γίνει αυτό, χρειάζεται η συνεισφορά όλων μας. Ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μία τεράστια ιδέα. Μόνο εάν είσαι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ, μπορείς να νιώσεις τι ακριβώς είναι για εμάς αυτό το Σωματείο. Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να το σώσουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!”

Ερωτήσεις

Για το Financial Fair Play :

Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, υπάρχει συμμόρφωση

Είπατε πριν αναλάβετε ότι το σωματείο χρειάζεται 1.5 εκ. είμαστε στα μέσα, μέχρι που βρίσκεται η προσπάθεια;

Αναφέραμε ότι είμαστε αρκετά πίσω, μόνο 1200 εισιτήρια διαρκείας γίνανε. Έχουμε κάνει αρκετές άλλες προσπάθειες. Μπορούμε να πούμε ότι πήραμε τις 250-300 χιλιάδες ευρώ.