Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άξιζε νίκη, πήρε ισοπαλία

Άξιζε νίκη, πήρε ισοπαλία

new_ns015773


Σε ένα ματς που δεν αρμόζει σε καρδιακούς ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ εξήλθαν ισόπαλοι 0-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη όσο είχε δυνάμεις και έφτιαξε σωρεία ευκαιριών, δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί κάποια από αυτές. Ευκαιρίες να σκοράρει είχε και το Αποέλ. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ο διαιτητής Μασιάς και ο επόπτης Αντρέου που έπιασαν τον αιώνιο από το χεράκι. Ειδικά το πέναλτι στον Σκέμπρι έβγαζε μάτια.

Α’ ημίχρονο

Πολύ καλή η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά σκορ ημιχρόνου 0-0. Ευκαιρίες είχε και ο αιώνιος. Μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρόλαβε να κάνει 2 σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Στο 10′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ρούμπιο και Εφραίμ έβγαλαν την ΟΜΟΝΟΙΑ στον αιφνιδιασμό, ο αρχηγός γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σκέμπρι που από τα 2 μέτρα νικήθηκε από τον Πάρντο. Στο 17′ ο Φερνάντες έκανε σουτ που απέκρουσε ο Πάρντο. Στο 19′  ο Φερνάντες έκανε φάουλ, ο Σερτζίνιο έπιασε κεφαλιά και ο Πάρντο απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 26΄το Αποέλ ζήτησε πέναλτι σε διεκδίκηση Ντε Βιτσέντι-Σερφά ο Μασιάς έδειξε παίζεται. Στην επόμενη φάση, φάση το Αποέλ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν ο Αλωνεύτης έφυγε μόνος και από πλάγια πλάσαρε πάνωω από τα δοκάρια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε άμεσα, με τον Σκέμπρι να πιάνει κεφαλιά τον Πάρντο να αλλάζει την πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στο δοκάρι. Στην επόμενη φάση ο Ρούμπιο, έπιασε σουτ από μακριά ο Πάρντο όμως έκανε νέα μεγάλη απόκρουση. Στο 34′ ξανά ευκαιρία. Ο Ρούμπιο έδωσε στο Σκέμπρι που πέρασε τον Πάρντο, βγήκε όμως πλάγια και πλάσαρε άουτ. Οι τελευταίες ευκαιρίες ανήκαν στο Αποέλ. Πρώτα μια κόντρα χρειάστηκε επέμβαση του Μορέιρα σε κόρνερ στο 45 και στην εκτέλεση, ο Μοράις έπιασε κεφαλιά από κοντά, άουτ.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη φάση ήταν για το Αποέλ. Ο Ντε Βιτσέντι γύρισε στον Μαντούκα, πριν σκοράρει όμως ο Λέο έδιωξε σωτήρια. Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν άμεση, με τον Ρούμπιο να κάνει γύρισμα στο κέντρο της άμυνας και τη μπάλα να φεύγει πίσω από το Σκέμπρι. Στο 54′ ο Μαντούκα από καταφανή θέση οφσάιντ,έφυγε μόνος, πλάσαρε όμως άστοχα. Στο 60′ η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούτω πέναλτι όταν ο Αλεξάνδρου ανέτρεψε τον Σκέμπρι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Μασιάς όμως ήταν σε αποστολή. Στο 70′ Ο Εφραίμ έφυγε στον αιφνιδιασμό, όμως το σουτ του κόντραρε. Στο 73′ ο Σέρινταν μπήκε πολύ επικίνδυνα στη περιοχή, όμως ο Σερφά πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Στο 74′ ο Εφραίμ έκλεψε την μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό, όμως τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Σέρτζιο και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 78′ ο Ολιβέιρα ανέτρεψε τον Σκέμπρι που έβγαινε μόνος. Αν έδινε φάουλ ο Μασιάς έπρεπε να αποβάλει τον Ολιβέιρα. Στο 83′ το Αποέλ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, εκτελεστής ο Μαντούκα άουτ. Στο 95′ Ο Αλεξάνδρου έκανε πολύ καλό σουτ, όμως ο Σεφά έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση ο Σέρινταν εντελώς μόνος από κοντά, έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Συμπερασματικά

Άγρια ομορφιά σε ένα σπουδαίο ντέρμπι παρότι δεν είχε γκολ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όσο είχε δυνάμεις ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και έδειξε ότι κάτι αλλάζει στο Ηλίας Πούλλος. Τώρα κοιτάμε τα πλέι οφ με την εμφάνιση να μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται πάντως περισσότερη αποτελεσματικότητα. Τραγικοί Μασιάς και Αντρέου.

[nggallery id=424]