Home SPORTS NEWS “Ξύπνησε” αργά στο θέατρο των ονείρων! (Video)

“Ξύπνησε” αργά στο θέατρο των ονείρων! (Video)


Ο Ολυμπιακός έπαιξε για ένα ημίχρονο μονότερμα την Γιουνάιτεντ, αλλά πλήρωσε τα φθηνά λάθη της άμυνάς του στο πρώτο μέρος και αποχαιρέτησε το όνειρο στο Ολντ Τράφορντ (3-0) με τα τρία γκολ του Φαν Πέρσι

Μία συνολικά εξαιρετική διαδρομή για τον Ολυμπιακό στα Ευρωπαϊκά γήπεδα τελείωσε στο Ολντ Τράφορντ. Με τα (πολλά) λάθη αλλά και τα πολλά θετικά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 από τους κόκκινους διάβολους, μη μπορώντας να αποφύγει τα λάθη τακτικής σε αυτό το ματς.Το χειρότερο χωρίς να είναι κακός. Το λένε και οι 14 τελικές (12 η Γιουνάιτεντ) αλλά και η κατοχή της μπάλας που έμεινε μέχρι τέλους στο 51-49 υπέρ του. Τι δεν είχε; Καθαρό μυαλό το οποίο διαταράχθηκε υπερβολικά από τα γκολ-προσφορά της άμυνάς του και λάθος προσανατολισμό. Μην ξεχνάμε, είχε να υπερασπιστεί ένα 2-0 το οποίο εξανεμίστηκε άδοξα στα πρώτα 45 λεπτά. Το επίσης δεν είχε; Τύχη. Ένας παράγοντας απολύτως αναγκαίος σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό το γήπεδο. Η φάση του 40′ με τη διπλή ευκαιρία Φουστέρ και Ντομίνγκες θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στα ερυθρόλευκα μυαλά. Τα πράγματα άλλαζαν δραματικά υπέρ του σε αυτό τη σημείο. Τώρα πιθανότατα θα μιλούσαμε για πρόκριση της ελληνικής όμάδας.

Αποφασιστικός να προβληματίσει τη Γιουνάιτεντ μπήκε ο Ολυμπιακός στο Ολντ Τράφορντ. Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν δυνατά στις μονομαχίες και έψαξαν την κόντρα με περισσότερο άγχος στην τελική προσπάθεια. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 οι ερυθρόλευκοι απέναντι στο 4-1-4-1 της Γιουνάιτεντ. Ο ρυθμός ήταν το ένα θέμα και το άλλο η ανασφάλεια και η έλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έβγαινε καλά μπροστά κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα αν σκεφτούμε σε ποιο γήπεδο έπαιζε, ωστόσο το βασικό του πρόβλημα εντοπίστηκε στο αμυντικό transition. Οι επιστροφές δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα να κιτρινιστούν νωρίς οι Μανωλάς και Ντομίνγκες. Δεν δέχτηκε βομβαρδισμό ο Ολυμπιακός, δέχθηκε όμως δύο γκολ από λάθη. Αφού ξεπέρασε την φάση του Ρούνει, με την απόκρουση του Ρομπέρτο και στην συνέχεια το δοκάρι, ίσως και να έβαζες στοίχημα ότι ο Ολυμπιακος δεν θα το φάει. Πήγε να το βάλει κιόλας αλλά ο Πέρες δεν ήταν ψύχραιμος στην πάσα του Κάμπελ.

Παρά την ελαφριά (εώς βαριά) τρικυμία στο κέντρο άμυνας μια χαρά τα είχαν βολέψει οι ερυθρόλευκοι μέχρι το 24′. Το θέμα ήταν να μην προσφέρουν κάτι στην Γιουνάιτεντ, αλλά δυστυχώς το έκαναν. Αχρείαστη η παράβαση του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι, δεν γνωρίζουμε πολλές έδρες που να ο διαιτητής να έδειχνε “παίζετε” σε αυτή την πατράβαση. Το πέναλτι έκανε γκολ ο Φαν Πέρσι και αυτό ήταν το πρώτο πλήγμα. Η νέα επέμβαση του Ρομπέρτο στην κεφαλιά του Εβρά έδειχνε ότι ο κίνδυνος για το πρώτο μέρος είχε περάσει και πραγματικά η αντίδραση των πρωταθλητών ήταν καλή.

Η μεγάλη φάση του 41′ θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες. Από την προσπάθεια του Πέρες ο Φουστέρ έπιασε την κεφαλιά η μπάλα πήγε πάνω στον Ντε Χία και στην επαναφορά το σουτ του Τσόρι στην κίνηση έδειχνε γκολ, ο Ντε Χέα το έβγαλε και αυτό με το πόδι. Τεράστια διπλή φάση που θα είχε αλλάξει τα πάντα στο ματς αν είχε καταλήξει στα δίχτυα.

Το γκολ δεν ήρθε και η αυτοσυγκέντρωση των ερυθρόλευκων διαταράχθηκε ακόμα περισσότερο. Η πάσα του Ρούνει στον Φαν Πέρσι βρήκε και πάλι ανέτοιμο το κέντρο άμυνας με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να πληγώσει για δεύτερη φορά τους πρωταθλητές. Ο απολογισμός του ημιχρόνου ήταν τραγικός στον συσχετισμό απόδοσης-αποτελεσματος. Η Γιουνάιτεντ είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα.

Το σενάριο της γρήγορης ανατροπής επιβεβαιώθηκε μετά από 6 λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος. Ένα επίσης αχρείαστο φάουλ με τον Φαν Πέρσι σε καταπληκτική βραδιά να νικά τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός όφειλε να ρισκάρει. Να καθαρίσει το μυαλό του και να επιτεθεί. Να κυνηγήσει το γκολ της πρόκρισης στο Ολντ Τράφορντ. Άλλωστε, τίποτα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ δεν σε έπειθε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Σχεδόν για ένα ημίχρονο οι Πειραιώτες πίεζαν και αναζητούσαν την παραμικρή φάση που θα μπορούσε να τους αποφέρει κάτι.Ο Μίτσελ έδωσε αρχικά το σύνθημα με τον Βαλντέζ και εν συνεχεία με τον Μασάντο, ενώ το τελευταίο χαρτί λεγόταν Νίκος Βέργος. Ήταν το …άφθαρτο πρόσωπο της βραδιάς που γενικώς χειροκροτήθηκε και φυσικά ο “άγνωστος Χ” για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός έδειξε άγνοια κινδύνου και απόλυτη διακιοσύνη για ένα παιδί που προσπαθεί στις προπονήσεις πολλά χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν βρήκε φάση ανάλογη με αυτή του 40′. Τα σουτ των Φουστέρ και Κάμπελ δεν ήταν όσο ανησυχητικά έπρεπε για τον Ντε Χέα. Ίσως ο χρόνος να γύρισε και πίσω στο ματς της Αθήνας. Μπορούσε ο Ολυμπιακός με αυτή τη Γιουνάιτεντ απέναντι να βάλει κι άλλο γκολ. Γιατί όχι; Μπορούσε να σκοράρει και απόψε στην φάση του 40′.

Οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ, μετά τον τραυματισμό του Φαν Πέρσι (90′) ήλεγξαν εύκολα και τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων κύλησαν ανώδυνα γι αυτούς. Δεν είχε τύχη ο Ολυμπιακός ούτε στην φάση του Πέρες, ούτε φυσικά στην φάση του 40′. Όμοιά της δεν είχε η Γιουνάιτεντ σε 180 λεπτά απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr