Home SPORTS NEWS Ήταν να μην πάρει φόρα

Ήταν να μην πάρει φόρα


Την πιο άνετη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-0 της Καλλονής, με το τελικό σκορ να κολακεύει ιδιαίτερα τη νησιωτικη ομάδα. Οι Πράσινοι έφτασαν τις πέντε νίκες σερί στο πρωτάθλημα και έφτασαν στη δεύτερη θέση Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Για το Τριφύλλι όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Ξεκούρασε πολλούς βασικούς παίκτες (Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Ζέκα, Αμπεΐντ), «έσβησε» τη μία από τις δύο αγωνιστικές ποινής του Μπεργκ δίχως να φανεί η απουσία του (είχε και τον τραυματία Λαγό στους απόντες) και κράτησε δυνάμεις για το ματς του Σαββάτου στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο. Και όμως απέναντί του είχε μια ομάδα με τρία στόπερ, πέντε αμυντικούς συνολικά και άλλους τέσσερις παίκτες σε δεύτερη ζώνη άμυνας να έχουν στηθεί από νωρίς στα τελευταία 40 μέτρα προς την εστίας τους. Οι Πράσινοι, όμως, έδειξαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Έκαναν αυτό ακριβώς που τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους, Γιάννης Αναστασίου: «καθάρισαν» από νωρίς το παιχνίδι και έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Ο Αναστασίου «φόρτωσε» τα άκρα του, τραβώντας τον Κλωναρίδη στα δεξιά για να δώσει ταχύτητα ενώ ο Ντίνας από τα αριστερά έδινε στήριγμα στον Χουχούμη. Ταυτόχρονα ο Μέντες έπαιξε πολύ μπροστά απ’ όσο συνηθίζει, σχεδόν σαν επιτελικό χαφ. Ρόλο – κλειδί είχε ο Ατζαγκούν ο οποίος κινούνταν διαρκώς στις τρύπες που άφηνε η άμυνα της Καλλονής, δημιουργώντας προϋποθέσεις για συνδυασμούς είτε στο όριο είτε εντός της μεγάλης περιοχής.

Με συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας και πρέσινγκ όταν δεν είχε τη μπάλα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο. Πέτυχε δύο γκολ χάρη κυρίως στις εμπνεύσεις του Καρέλη και την όρεξη του Ντίνα ενώ έχασε αρκετές ευκαιρίες να αυξήσει το δείκτη του σκορ.

Το σκορ άνοιξε στο 14′ ο Ντίνας στο παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έπειτα από την 7η ασίστ στο πρωτάθλημα του Καρέλη. Στο 44′ οι ρόλοι αντεστράφησαν με τον Ντίνα να πασάρει στον Καρέλη και αυτόν με άπιαστο βολέ να σκοράρει για το 2-0 που απάλλαξε από την πίεση της νίκης τους Πράσινους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε φιλοσοφία παρότι εμφανώς κατέβασε ταχύτητα. Στο 71′ ήρθε το 3-0 από σέντρα του Σπυρόπουλου και προβολή του Βαλλιού με την οποία άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι Πράσινοι έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να διευρύνουν το δείκτη του σκορ, χωρίς παράλληλα να απειληθούν καθόλου.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Βέροια – Skoda Ξάνθη 3-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πλατανιάς – Λεβαδειακός 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αρης – Εργοτέλης 0-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΦΗ – Ατρόμητος Αθ. 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανιώνιος – Παναιτωλικός 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστ. Τρίπολης – Ολυμπιακός 2-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Καλλονής 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός 17:15 NS1
Απόλλων – ΠΑΟΚ 19:30 NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Play Offs

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Σάββατο, 29 Μαρτίου

Παναιτωλικός – Βέροια 15:00 NS2
Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 17:15 NS1
Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός 19:30 NS2

Κυριακή, 30 Μαρτίου

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ Καλλονής 15:00 NS2
Εργοτέλης – ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 NS4
Λεβαδειακός – ΟΦΗ 17:15 NS2
Πανθρακικός – Απόλλων Σμύρνης 17:15 NS7
Ολυμπιακός – Άρης 19:30 NS1

Δευτέρα, 31 Μαρτίου

Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 19:30 NS1