Home SPORTS NEWS Άλλα δύο μεγάλα ματς απόψε

Άλλα δύο μεγάλα ματς απόψε


Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ συναντώνται ξανά μετά από ένα χρόνο. Cytavision 1

Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας για τη «μάχη» της Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης υποστήριξε πως η «βασίλισσα» είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.Η περυσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τη Ντόρτμουντ η οποία κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να φτάσει εκεί, έπρεπε στα ημιτελικά να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και φέτος θέλει να πετύχει κάτι ανάλογο.Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει βέβαια, πως αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι. «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί. Με το μπάτζετ μας και τους αρκετούς τραυματίες μας δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι είμαστε το αουτσάιντερ», είπε αρχικά για να συνεχίσει:«Έχουν ποδοσφαιριστές όπως οι Μπέιλ και Ίθκο. Έχουν τεράστια δύναμη σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα», κατέληξε.

Προσεκτική πρέπει να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Ντόρτμουντ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Κάρλο Αντσελότι .«Η ατμόσφαιρα είναι καλή, έχουμε κίνητρο, είμαστε πρόθυμοι και ενθουσιασμένοι. Τα έχουμε πάει καλά σε αυτήν την διοργάνωση μέχρι τώρα, δεν έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας και πρόσθεσε:«Η Ντόρτμουντ έχει πολλούς τραυματισμούς, τους λείπει ένας σημαντικός παίκτης όπως ο Λεβαντόφσκι, αλλά το στυλ τους είναι το ίδιο. Είναι μια συμπαγής ομάδα που μπορεί να κάνει επικίνδυνες μεταβιβάσεις».Ο Ιταλός προπονητής συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείξουμε την ποιότητα και ικανότητά μας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα επιθετικό παιχνίδι, γιατί χρειαζόμαστε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αντεπιθέσεις τους. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και αυτό θα μας βοηθήσει».Για τον τραυματισμό του Μαρσέλο σχολίασε: «Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Μαρσέλο, αλλά ο Κοεντράο είναι φρέσκος και έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε χωρίς επιπλοκές. Δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά».Στα αγωνιστικά, Το πρόβλημα του Μαρσέλο στον δικέφαλο τον άφησε οριστικά εκτός για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Βραζιλιάνος άσος τραυματίστηκε στον αριστερό δικέφαλο το προηγούμενο Σάββατο στη νίκη με 5-0 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο οι εξετάσεις έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού. Ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει, ενώ αναμένεται ο Φάμπιο Κοεντράο να καλύψει το κενό του αριστερά στην άμυνα.

 

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Τσέλσι. Cytavision 3
«Κορυφαία αντίπαλο» χαρακτήρισε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Τσέλσι με την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει οι «μπλε» να… αφήσουν πίσω τους την ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας, αποτέλεσμα με το οποίο η Τσέλσι έχασε σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου και να φτάσουν σε μια σημαντική επιτυχία στο «Παρκ ντε Πρενς». Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε, μάλιστα, και για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην Ίντερ και ο Πορτογάλος προέτρεψε ουσιαστικά τον διεθνή παίκτη να παίξει και στην… Αγγλία! Λέτε σε καμιά Τσέλσι;«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι σε ένα σπουδαίο γήπεδο, με μία κορυφαία αντίπαλο», είπε αρχικά ο τεχνικός της Τσέλσι και συμπλήρωσε: «Έχουν κάποιους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που παίζουν μαζί και έχουν δημιουργήσει σπουδαίο σύνολο. Είναι μεγάλοι ανταγωνιστές».«Είναι κρίμα για τον Ιμπραΐμοβιτς αν τελειώσει την καριέρα του και δεν είχε παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο», υπογράμμισε ακόμα ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Η καριέρα του είναι, όμως, τόσο γεμάτη με επιτυχίες που εκείνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες ακόμα και αν δεν παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ».
Ο προπονητής της Τσέλσι επισήμανε ακόμα: «Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει μια μεγάλη αυτοεκτίμηση και το να είσαι προπονητής του είναι φανταστικό, αλλά τώρα θέλει να νικήσει την Τετάρτη όπως και εγώ θέλω το ίδιο από την πλευρά μου».

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα παλέψει η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Τσέλσι, σύμφωνα με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον Σουηδό άσο να τονίζει πως οι «μπλε» είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής άσος υπογράμμισε πως εκτιμά πολύ τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο ήταν μαζί στην Ίντερ, ενώ μιλώντας για το μέλλον του, ανέφερε πως είναι χαρούμενος στην γαλλική ομάδα!«Είναι ένα καλό τεστ για εμάς. Δεν υπάρχουν πλέον εύκολες ομάδες, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κόντρα στην Τσέλσι που είναι το φαβορί και έχει εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ», είπε αρχικά ο «Ίμπρα» και στη συνέχεια μιλώντας για τον Ζοσέ Μουρίνιο πρόσθεσε: «Ο καθένας είναι ειδικός στον τρόπο του. Κέρδισε σε όποια ομάδα κι αν πήγε. Τον γνωρίζω πολύ καλά, συνυπήρξαμε στην Ίντερ . Πέραν από πολύ καλός προπονητής, είναι και εξαιρετικός άνθρωπος. Έχουμε πολύ καλή σχέση και τον εκτιμώ πολύ».Ο διεθνής άσος ρωτήθηκε για το μέλλον του και για αν υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει στην Αγγλία. Ο «Ίμπρα» απάντησε: «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας κάνουν εξαιρετική δουλειά προκειμένου να αντιμετωπίζουμε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Μου αρέσει που συμμετέχω σε αυτό το πρότζεκτ. Είναι απίθανο να πάω στην Αγγλία, είναι σπουδαίο το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, μπορούσα να πάω στο παρελθόν, αλλά δεν το μετανιώνω που δεν έκανε αυτό το βήμα».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr