Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η τέταρτη θέση είναι επιβεβλημένη

Η τέταρτη θέση είναι επιβεβλημένη

vik_0803


H Ευρώπη “κλείδωσε”, ενώ είναι δεδομένο πως η χρονιά δεν θα κλείσει με τίτλο αφού είμαστε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε στόχους. Και ο ελάχιστος πρέπει να είναι η τέταρτη θέση. Όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και για ιστορικούς!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει να πέσει κάτω από τη 4η θέση από τη δεκαετία του 50! Από το 1960 και μετά, όσο κακή κι αν ήταν μια χρονιά, δεν έπεσε πήγε πιο κάτω από το τέταρτο σκαλοπάτι. Είμαστε προφανώς η μοναδική ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο και η ιστορία πρέπει να συνεχίσει να γράφεται! Έτσι κι αλλιώς είμαστε βέβαιοι πως η ομάδα του Καϊάφα είναι καλύτερη τόσο από τον Ερμή, όσο και από τον Απόλλωνα.

Το Γιουρόπα Λιγκ και η 4η θέση

Οι πράσινοι θα κερδίσουν δύο βδομάδες έξτρα ξεκούραση μόνο εάν χάσει το Κύπελλο ο Ερμής και τερματίσουν στην 4η θέση. Εάν η ομάδα της Αραδίππου κατακτήσει το Κύπελλο, τότε και 4η να ανεβεί η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν θα κερδίσει γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ.  Και αυτό γιατί ως Κυπελλούχος ο Ερμής θα ξεκινήσει στον 4ο προκριματικό, ο 3ος στην βαθμολογία Απόλλωνας από τον 3ο προκριματικό και η επόμενη ομάδα που ακολουθεί στην βαθμολογία, η ΟΜΟΝΟΙΑ δηλαδή (είτε 4η είτε 5η) ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό.

Αν το Κύπελλο πάει στο Αποέλ, ο αιώνιος θα προτιμήσει να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και το εισιτήριο του Κυπελλούχου πάει στον 3ο Απόλλωνα, η 4η ομάδα θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό και η 5η από τον 2ο. Εννοείται πως εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ παραμείνει στην 5η θέση ξεκινάει σε κάθε σενάριο στις 15 Ιουλίου. Στις 29 του ιδίου μήνα είναι τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού.