Ο Δώρος Σεραφείμ μιλά στη «Χαραυγή» για την επιστροφή των πρώην προέδρων στην Ομόνοια, αναλύει τις ενέργειες που γίνονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με συνοδοιπόρο τον κόσμο και εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον.
Συνέντευξη στους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΜΠΥΛΗ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ
Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία των πρώην προέδρων για επιστροφή στα Διοικητικά της Ομόνοιας; Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα επανέλθετε στην προεδρία;
«Υστερα από τα γνωστά γεγονότα που συνέβηκαν στην Ομόνοια και τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν στην εξεύρεση ανθρώπων για να αναλάβουν και με την πίεση πολλών μελών του σωματείου οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την απόφαση. Οι πρώην πρόεδροι είμαστε τακτικοί θαμώνες του σωματείου μας και πολλές φορές συζητούσαμε τα προβλήματα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με τις κριτικές μας, θετικές πάντα, προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε το εκάστοτε Συμβούλιο.
Ως άνθρωποι που διετελέσαμε πρόεδροι δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα επιστρέφαμε σ’ αυτή τη θέση, όσες δυσκολίες και να παρουσιάζονταν στο σωματείο. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ακυβέρνητο το σωματείο και θα κάνουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια. Στο συνδυασμό μας όμως βάλαμε και νέους ανθρώπους που θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία που θα χαράξουμε, για να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον. Η Ομόνοια ανήκει στο λαό της και όχι σε έναν, οποιοσδήποτε και να είναι αυτός. Ναι μεν είμαστε η πιο λαοφιλής ομάδα σε φιλάθλους, όμως τα εκατομμύρια του χρέους ήταν τέτοια που απέτρεπαν κάποιον, παρότι υπήρχαν και υπάρχουν και άλλοι που θα μπορούσαν να αναλάβουν. Τώρα που είμαστε Συμβούλιο το βλέπουμε και στην πράξη. Σε κάθε πέτρα που σηκώνουμε βρίσκουμε μεγάλες τρύπες».
Αναλάβατε σε μια δύσκολη περίοδο για το σωματείο, με το οικονομικό να αποτελεί το μεγαλύτερο σκόπελο. Δεν σας φόβισαν τα δεδομένα;
«Σίγουρα ήταν κάτι που μας έβαλε σε πολύ σοβαρές σκέψεις. Από την άλλη νίκησε η αγάπη μας προς το σωματείο. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτο προς άλλα μονοπάτια, όχι καλά. Προσωπικά, πρέπει να σας πω, είμαι άνθρωπος που παίρνω το ρίσκο. Και αισιοδοξώ κιόλας. Δεν αναλάβαμε για να πούμε ότι “κάναμε κι εμείς την προσπάθειά μας” και τέλειωσε. Η προσπάθειά μας είναι, μαζί με τον κόσμο, να βγάλουμε το σωματείο από το αδιέξοδο, όπως υποσχεθήκαμε, και θα το κάνουμε».
Ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πώς εκτιμάτε τα πράγματα, δεδομένου αυτού που είπατε ότι σε κάθε πέτρα που σηκώνετε, βρίσκετε και μια τρύπα;
«Είναι γεγονός ότι πέραν των οικονομικών προβλημάτων υπήρχαν και υπάρχουν και τα αγωνιστικά προβλήματα, τα οργανωτικά προβλήματα. Μας βοηθά το γεγονός ότι βαδίζουμε στην ίδια πορεία, με την ίδια φιλοσοφία και αντίληψη. Αφού καταρτιστήκαμε σε σώμα, πήγαμε με την Εφορεία Ποδοσφαίρου για να δούμε τους ποδοσφαιριστές απλώς για να τους πούμε ότι αυτή είναι η νέα Διοίκηση, να μην ανησυχούν πως θα χάσουν τα λεφτά τους -ούτε έχει χάσει κανένας λεφτά από την Ομόνοια, ανεξάρτητα από τις όποιες οικονομικές συνθήκες. Τους είπαμε πως θέλουμε να αγωνίζονται στο γήπεδο για να αποδεικνύουν ποιοι είναι και εμείς από πλευράς μας θα φροντίσουμε να τους ικανοποιούμε στον οικονομικό τομέα σιγά – σιγά. Τέλος, τονίσαμε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ικανοποιημένος τόσο από εκείνα που θα προσφέρουν οι ίδιοι όσο και εμείς ως Διοίκηση.
Οταν βγήκαμε έξω, βλέποντας την ψυχολογία και το ηθικό των παικτών όση ώρα τους μιλούσα, είπα στους συνεργάτες μου που ήταν παρόντες μια προσωπική διαπίστωση: ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την ιστορία.
Οσα λεφτά και να δώσεις στον παίκτη δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο και να τα δώσει όλα αν δεν έχει καλή ψυχολογία. Στη συνέχεια βγήκαμε έξω, είδαμε την προπόνηση που έγινε και χωρίς να πω πολλά δεν ήμασταν ικανοποιημένοι ούτε με αυτό. Αμέσως πήραμε τις αποφάσεις μας με πρώτη ότι η ομάδα ήθελε προπονητή. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε 12 παιχνίδια ντέρμπι που υπολείπονταν με την υφιστάμενη κατάσταση.
Επρεπε κάτι να αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά με την πρόσληψη του Καϊάφα, τη συζήτηση που κάναμε μαζί του, η επιτυχής μέχρι στιγμής προσπάθειά του. Μπορεί να μην κερδίσαμε, όμως αποκτήσαμε θέληση για τη νίκη, να κάνεις τελικές προσπάθειες που ούτε στο όνειρό μας δεν κάναμε πριν. Αυτό το πράγμα ενθουσίασε τον κόσμο και είναι κάτι που φαίνεται. Προχωρούμε όλοι μαζί και γι’ αυτό τον θέλουμε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό».
Η πρωτοβουλία των πρώην προέδρων έγινε για να βοηθήσετε την Ομόνοια σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Μήπως οριοθετήσατε πότε θα αποχωρήσετε από τα διοικητικά;
«Μια φορά είχα πει ότι μπορεί να φύγουμε είτε σε μιαν ημέρα είτε σε ένα μήνα, σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, σε δυο χρόνια… Η ιστορία όλη είναι να βάλουμε την Ομόνοια σε υγιή δρόμο και να ετοιμάσουμε εκείνες τις καταστάσεις που να οδηγούν το σωματείο στα σωστά πλαίσια, για να μην μπει ποτέ ξανά σε περιπέτειες».
Μετά από τιτάνια προσπάθεια και αγώνα δρόμου η Ομόνοια πέρασε τον έλεγχο Κριτηρίων Μαρτίου, όμως τονίζεται συνεχώς από πλευράς Διοίκησης ότι η προσπάθεια για τα Κριτήρια δεν σταματά. Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε ενόψει του ελέγχου Ιουνίου και ποιο το ποσό που θα χρειαστεί η Ομόνοια;
«Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που αφορούσαν τα Κριτήρια. Η προθεσμία για τα Κριτήρια ήταν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και από την Παρασκευή δώσαμε στους ποδοσφαιριστές ακέραια όλα όσα δεν πήραν ποτέ. Δεν το πίστευαν, κάτι που διαπιστώθηκε και από το προσωπικό. Ηρθα στο γραφεία και είδα τον Μαργκάσα, ενώ μου έλεγαν “δεν ήσουν εδώ να δεις. Επετούσαν, επελλάνετε τους”. Αυτό, άλλαξε άρδην τα πράγματα. Αλλαξε την ψυχολογία και φάνηκε στο γήπεδο. Εμείς τους είπαμε πως τους θέλουμε μαζί μας, διότι η αλληλοκατανόηση πρέπει να είναι αμφίδρομη: Εσείς μέσα στο γήπεδο, εμείς έξω και μαζί μας ο κόσμος, που δίνει και τα λεφτά. Κάτι άλλο που διαπιστώνεται είναι η αναγέννηση της ομάδας. Φαίνεται και από τον κόσμο που πάει στο γήπεδο, παρότι η ομάδα δεν έχει ενδιαφέρον ούτε για τον τίτλο ούτε για το κύπελλο. Εντούτοις είναι πάντα παρών.
Τώρα, για τα Κριτήρια Ιουνίου κάθε μήνα χρειαζόμαστε χρήματα και πιστεύω ότι οι συνολικές ανάγκες θα είναι στα ίδια επίπεδα με εκείνα του προηγούμενου ελέγχου.
Το σύνθημά μας παραμένει: Ολοι μαζί μπορούμε. Κάναμε και κάποιες ενέργειες για να πάρουμε κάποια λεφτά που θα παίρναμε μετά, διότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα πρόβλημα με τη ρευστότητα. Οι εισπράξεις μας δεν είναι οι ίδιες, ενώ πρέπει να πληρώνουμε και παλιές οφειλές. Ετσι, κάποιες χορηγίες τις παίρνουμε προκαταβολικά. Πρόσθετα, αν ο κόσμος συνεχίσει έτσι δεν νομίζω να παρουσιαστεί πρόβλημα».
Πιστεύετε ότι θα έρθει μια στιγμή που το Συμβούλιο θα πει ότι δεν θα χρειαστεί να βάλει ο κόσμος τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη και οι υποχρεώσεις θα καλυφθούν από τα έσοδα του σωματείου;
«Εκείνο που γίνεται είναι ότι παίρνουμε τα λεφτά των εισιτηρίων διαρκείας του επόμενου χρόνου. Αυτό θέλουμε να σταματήσει. Ομως, για να το κάνεις πρέπει να εξομαλύνεις τα προηγούμενα χρέη. Αυτό είναι το αγκάθι γιατί είναι μέσα στο Κριτήρια και προκαλεί άγχος και προβλήματα. Παρόλα αυτά θα ξεπεραστεί και χρονολογικά ελπίζω ότι δεν θα περάσει τα δύο χρόνια για να φύγει ο βραχνάς των Κριτηρίων. Προσπαθούμε να κάνουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό για να πηγαίνει ένα μέρος στα παλιά χρέη. Στην ουσία δηλαδή δεν είναι πλεονασματικός. Μετά θα είναι πιο διαχειρίσιμα τα πράγματα, μιλώντας πάντα για τα Κριτήρια. Διότι λεφτά θα χρωστούμε κι άλλα, όμως θα μπορεί να διευθετηθεί μακροπρόθεσμη εξόφληση. Τα Κριτήρια είναι βραχυπρόθεσμα».
Εγιναν σκέψεις για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, σε σχέση με την ανάγκη για μείωση του προϋπολογισμού;
«Αυτή η ομάδα υπήρχε και πριν από πέντε αγωνιστικές. Ουσιαστικά ένα πρόβλημα έχουμε. Το συμβόλαιο των πλείστων ποδοσφαιριστών τελειώνει τον επόμενο χρόνο. Οσον αφορά τον προγραμματισμό, ποιοι και πώς θα μείνουν, ή ποιοι θα έρθουν είναι ένα θέμα που εξετάζουμε συνεχώς. Το πρωτάθλημα παίζεται ακόμα, οπότε έχουμε καιρό. Επισημαίνουμε παίκτες και προσπάθεια μας είναι να μειώσουμε τον προϋπολογισμό. Το θέμα είναι πώς το κάνεις. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και οι λύσεις θα εφαρμοστούν ανάλογα. Το θέμα είναι ότι η ΚΟΠ λέει πως στη νέα περίοδο θέλει δέκα ποδοσφαιριστές Κυπρίους, εκ των οποίων οι πέντε τουλάχιστον να προέρχονται από τις ακαδημίες. Εάν αφαιρέσω δέκα από εδώ μένουν 15 ξένοι. Πόσους ξένους έχουμε αυτή τη στιγμή; Σίγουρα είναι περισσότεροι. Συνεπώς εάν κρίνουμε ότι από αυτούς κάποιοι πρέπει να αντικατασταθούν με πιο ικανούς τότε θα προκύψουν οι δυσκολίες. Οσο για εκείνους των οποίων το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι θα συζητήσουμε μαζί τους».
Ο κόσμος διερωτάται τι γίνεται με τις Χαλεπιανές. Είναι ένα θέμα ταμπού και κυκλοφορούν διάφορα ως φήμες. Ποια είναι τελικά η αλήθεια;
«Οι Χαλεπιανές ανήκουν στην Ομόνοια. Ωστόσο, ενέργειες προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων τις έφεραν υποθηκευμένες σε μεγάλα ποσά και για να αξιοποιηθούν, λόγω και της μεγάλης ύφεσης, πρέπει να είναι σε μακροπρόθεσμο πλάνο. Διαφορετικά, αν βρεθεί και τώρα αγοραστής, και θα αναπνεύσει το σωματείο και η ομάδα, θα προχωρήσουμε, παρόλο που ήταν το όραμα της Ομόνοιας να κτίσει εκεί ιδιόκτητο γήπεδο».
Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο στις συγκεντρώσεις που γίνονται; Διαβλέπετε ότι ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας με απώτερο σκοπό να βοηθηθεί η Ομόνοια;
«Πάμε κατά τόπους σε συλλόγους που βρίσκονται οι οπαδοί μας με συνοδεία μελών του διοικητικού προσωπικού, παλαιμάχων και ποδοσφαιριστών. Και είναι προς πίστη τους ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται. Εκεί γίνεται συζήτηση και ενημέρωση, απαντούμε σε ερωτήσεις και ανοίγει ένας δρόμος επικοινωνίας με τον κόσμο μας. Προσωπικά διαπίστωσα ότι στην αρχή γίνονταν πολλές ερωτήσεις, ενώ τώρα περιορίστηκαν, προφανώς επειδή διαπιστώνει ο κόσμος πως κάτι άλλαξε. Ενα άλλο πράγμα που πρόσεξα είναι ότι υπάρχει συμμετοχή του κόσμου τόσο στις συγκεντρώσεις όσο και στα εισιτήρια διαρκείας ή στις άλλες ενέργειες που γίνονται και παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και έφηβοι. Ολοι αυτοί είναι εκεί για να πάρουν αυτόγραφα, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Φυσικά, παρόμοιες ενέργειες έγιναν και πέρσι. Δεν θα πω ότι τα κάνουμε πρώτοι εμείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να υπάρχει άλλο κλίμα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και έχουμε ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο μήνυμα: Να προχωρήσουμε. Μάλιστα, μας καλούν και από άλλα χωριά, ενώ λαμβάνουμε και κατά κάποιο τρόπο παράπονα από κάποιους ότι δεν πήγαμε κοντά τους. Ο καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο και νομίζω ότι εκεί κερδίσαμε το στοίχημα. Αυτό θα συνεχιστεί και είμαι σίγουρος ότι ο στόχος για τη διάθεση 4.000 διαρκείας θα ξεπεραστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».
Πώς σχολιάζετε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της επαφής σας με τον κόσμο;
«Η Ομόνοια πρέπει να επανέλθει στις ρίζες της. Για να γίνει αυτό δεν θέλουμε κανένα με λεφτά που να χειρίζεται το οικοδόμημα που λέγεται Ομόνοια. Ο κόσμος πρέπει να το χειρίζεται. Γι’ αυτό επιστρέφουμε στις ρίζες μας, κατατοπίζουμε τον κόσμο και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τον μελλοντικό Ομονοιάτη, τα παιδιά μας».
Το σωματείο τιμωρείται συχνά με πρόστιμα εξαιτίας της συμπεριφοράς μερίδας οπαδών της ομάδας, ενώ διαχρονικά έχει υποστεί μεγάλη ζημιά για τον ίδιο λόγο. Τι κάνει η Διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση;
«Η παρατήρηση είναι πάρα πολύ σωστή. Πρέπει αυτοί, σε όποια κερκίδα κι αν ανήκουν, να μην προκαλούν επιπλέον προβλήματα στο σωματείο. Μας λένε και στις συγκεντρώσεις προς τι να μαζεύουμε ένα ένα τα ευρώ και να χάνονται τόσο άδικα; Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί πλέον πως εφόσον θέλει να βοηθήσει, ένας τρόπος για να το πράξει είναι να σταματήσει να κάνει ενέργειες που βλάπτουν το σωματείο. Πρέπει να προστατεύσουν την Ομόνοια και να περιφρουρήσουν την προσπάθεια που κάνουμε όλοι».
Το Συμβούλιο αποφάσισε όπως προχωρήσει στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και ήδη άρχισε η διαδικασία για πλήρωση της θέσης. Ποια είναι το κύρια κριτήρια που θέσατε για να κάνετε την επιλογή σας και ποιος ο ρόλος του στα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό;
«Μας έχουν προταθεί περίπου 30 και στις σχετικές προτάσεις ζητήσαμε να συμπεριληφθεί και το ύψος της αμοιβής ενός εκάστου. Κάποιες αμοιβές μπορώ να πω ότι είναι εκτός συζήτησης, μιλάμε για τεράστια ποσά. Με τους υπόλοιπους που θα εξετάσουμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε οικονομία. Η λογική είναι ότι αντί να δώσουμε πολλά λεφτά σε έναν άνθρωπο για το συγκεκριμένο πόστο, μπορούμε να τα διαθέσουμε για να φέρουμε έναν πολύ καλό παίκτη. Αυτά είναι θέματα που θα εξετάσουμε, όπως και οι παίκτες που θα προταθούν. Την απόφαση θα την λάβει το συμβούλιο και δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτες με κλειστά μάτια».
Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πήρατε ήταν η πρόσληψη του Κώστα Καϊάφα στην τεχνική ηγεσία. Εκτιμάτε ότι περιείχε ρίσκο αυτή η κίνηση;
«Προσωπικά παίρνω αποφάσεις γιατί πιστεύω ότι είναι σωστές. Οσον αφορά τους άλλους συναδέλφους στο Συμβούλιο ήταν ομόφωνη η απόφαση. Προχωρήσαμε βέβαια αφού μιλήσαμε και μαζί του. Ο κόσμος γνώριζε ποιος είναι και συνεπώς θεωρώ πως δεν ήταν ρίσκο και το δείχνει η πορεία.
Θα σας πω ένα παράδειγμα της φιλοσοφίας μου. Οταν ήμουν ξανά πρόεδρος μας πρότειναν προπονητές φτασμένους, μεγάλους σε ηλικία είτε από την Ελλάδα είτε από άλλες χώρες. Τι ήταν τότε ο Σαβέβσκι ως προπονητής; Μας έγραψαν ένα σωρό κριτικές στα Μέσα… Σημασία έχει το πώς κάθε Διοικητικό Συμβούλιο είναι μαζί με την τεχνική του ηγεσία. Πώς συνεννοούνται, πώς συνομιλούν, πώς βαδίζουν στην ίδια γραμμή. Αν είμαστε στο ίδιο πνεύμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Και αν θυμάστε πήραμε το πρωτάθλημα, ενώ τον επόμενο χρόνο είδαν όλοι με ποιο τρόπο το χάσαμε.
Με τον Καϊάφα ξέραμε ποιος ήταν ως ποδοσφαιριστής και το χαρακτήρα του, ενώ όταν συνομιλήσαμε μαζί του είδαμε και τις γνώσεις του, την επιθυμία του και όλα όσα εξωτερικεύει κάποιος που σου δίνουν να καταλάβεις κάποια πράγματα. Επομένως ποιο ήταν το ρίσκο;
Βλέπουμε πολλά παραδείγματα. Φέρνεις έναν ποδοσφαιριστή 19-20 χρόνων, τον βάζεις στο γήπεδο και λέει κάποιος ότι είναι ρίσκο, όμως ο προπονητής τον χρησιμοποιεί και ο παίκτης τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Δεν είναι ρίσκο; Είναι. Ομως δεν φέρνεις έναν 30 χρόνων για να πετύχει, φέρνεις τα μωρά. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να σκέφτεσαι. Οι φτασμένοι διαθέτουν εμπειρία, παραστάσεις και τα λοιπά, όμως έχουν ένα πρόβλημα: είναι χορτασμένοι. Ο άλλος, όμως, που διψά για να έχει επιτυχία δεν είναι το ίδιο. Προπορεύεται σε κάτι. Ο ένας έχει την εμπειρία, όμως ο νέος θέλει να φτάσει σε εκείνο το επίπεδο και αυτό το πράγμα πρέπει να το υπολογίσεις».
Λαμβάνοντας υπόψιν την εικόνα της ομάδας το πρώτο δείγμα γραφής του είναι θετικό και κυκλοφορεί έντονα ότι θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας…
«Ενα θέμα που τέθηκε πολλές φορές είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής θα υποδείκνυε τον προπονητή και μάλιστα σε διάσκεψη Τύπου απαντήσαμε καταφατικά. Εντούτοις, οι συνθήκες που περνούσαμε και τα γεγονότα με ξεπέρασαν. Τι έπρεπε να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο; Να καθίσει με σταυρωμένα χέρια ; Θα μπορούσαμε να το κάνουμε, όμως είπαμε πως θα παίρναμε το ρίσκο. Ο τεχνικός διευθυντής είναι άλλο θέμα. Εξάλλου, δεν είμαστε μαθημένοι σε αυτή την τακτική. Στην ιστορία της Ομόνοιας με τόσους τίτλους, δεν είχε τεχνικό διευθυντή. Γι’ αυτό και στη διάσκεψη είπα ότι το Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει, επειδή έχει την ευθύνη και πρέπει να παίξει το ρόλο του».
Πότε να αναμένουμε ανακοίνωση για παραμονή του Καϊάφα; Μιλήσατε μαζί του;
«Κάθε μέρα μιλούμε με τον Κώστα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να μείνει, όμως γιατί υπάρχει αυτή η βιασύνη; Θα έρθει η ώρα του. Μπορεί να είναι πασχαλινό, ποιος ξέρει…».
Υπάρχει κάποιο καταληκτικό μήνυμα που θέλετε να στείλετε;
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, τους παλαίμαχους, την τεχνική ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους και το διοικητικό προσωπικό. Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους ΣΥ.ΦΙ., Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας/ Αμμοχώστου, Πάφου, τη “Θύρα 9”, αλλά και τους κατά τόπους Συνδέσμους, που ανταποκρίνονται στο όραμά μας. Να είναι σίγουροι ότι το σύνθημα της προσπάθειάς μας ισχύει. Ολοι μαζί, μπορούμε. Με την ευκαιρία ευχόμαστε στους φιλάθλους και σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση».