Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το Γιουρόπα Λιγκ και η 4η θέση

Το Γιουρόπα Λιγκ και η 4η θέση


Αρκετοί φίλοι μας ρωτάνε τι ισχύει με την 4η θέση και εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κερδίσει γύρο στην Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε τι ισχύει:

Οι πράσινοι θα κερδίσουν δύο βδομάδες έξτρα ξεκούραση μόνο εάν χάσει το Κύπελλο ο Ερμής και τερματίσουν στην 4η θέση. Εάν η ομάδα της Αραδίππου κατακτήσει το Κύπελλο, τότε και 4η να ανεβεί η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν θα κερδίσει γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ. Και αυτό γιατί ως Κυπελλούχος ο Ερμής θα ξεκινήσει στον 4ο προκριματικό, ο 3ος στην βαθμολογία Απόλλωνας από τον 3ο προκριματικό και η επόμενη ομάδα που ακολουθεί στην βαθμολογία, η ΟΜΟΝΟΙΑ δηλαδή (είτε 4η είτε 5η) ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό.

Αν το Κύπελλο πάει στο Αποέλ, ο αιώνιος θα προτιμήσει να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και το εισιτήριο του Κυπελλούχου πάει στον 3ο Απόλλωνα, η 4η ομάδα θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό και η 5η από τον 2ο. (Το ίδιο θα ισχύει σε περίπτωση που το Αποέλ πέσει 3ο στην βαθμολογία. Θα αγωνιστεί ως Κυπελλούχος (4ο) και ο 4ος της βαθμολογίας ξεκινάει από τον 3ο) Εννοείται πως εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ παραμείνει στην 5η θέση ξεκινάει σε κάθε σενάριο στις 15 Ιουλίου. Στις 29 του ιδίου μήνα είναι τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού.