Home SPORTS NEWS Ανώτερη αλλά με γκολ… φάντασμα (Videos)

Ανώτερη αλλά με γκολ… φάντασμα (Videos)


Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ πήρε η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε 2-0 στην Ανδαλουσία της Βαλένθια, στον 4ο ισπανικό «εμφύλιο» σε διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά και προσεκτικά, με τις δυνατές μονομαχίες και τις… κλωτσιές να κυριαρχούν. Η Βαλένθια προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και στο 17′ ο Αλκαθέρ είχε το πρώτο καλό σουτ, αλλά ο Μπέρο έδιωξε έστω και με δυσκολία. Στο 28′ ήταν η πρώτη καλή στιγμή της Σεβίλλης, όταν ο Ράκιτιτς έκανε την κάθετη πάσα, αλλά το διαγώνιο πλασέ του Μπάκα πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι. Στο 32′ η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ με τρομερό τακουνάκι του Μ’Μπία, το οποίο όμως δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ αυτή τη φορά τον Μπάκα ο οποίος έκανε την κούρσα από τη μεσαία γραμμή, έπαιξε το 1-2 με τον Ρέγιες και πλάσαρε μέσα από την περιοχή.

Η Σεβίλλη είχε τη πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όταν ο Μπάκα βγήκε τετ α τετ με τον Γκουαϊτα αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω του. Στο 66′ ο Βάργκας έκανε πλασέ το οποίο όμως έξυσε το αριστερό δοκάρι. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με μοναδική φάση ένα τετ α τετ του Ζόνας το οποίο μπλόκαρε ο Μπέτο, ενώ μεγάλη ευκαιρία για ένα σημαντικό εκτός έδρα γκολ έχασε η Βαλένθια μόλις τρία λεπτά πριν τη λήξη, όταν η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βάργκας κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο τελευταίο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το κοντινό πλασέ του

Καθαρό πλεονέκτημα πρόκρισης πλέον για τη Σεβίλλη, ενώ η Βαλένθια θα χρειαστεί να κάνει ένα θαύμα αντίστοιχο με το προηγούμενο κόντρα στη Βασιλεία, όταν και ηττήθηκε 3-0 εκτός έδρας αλλά επικράτησε 5-0 στην έδρα της για να πάρει εν τέλει αυτή το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη: Μπέτο, Φιγκέιρας, Παρέχα, Φάσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Καρίσο, Μ’Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες (59′ Μαρίν), Βιτόλο, Μπάκα.

Βαλένθια: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Φουέγο, Ματιέ, Μπερνάτ (46′ Γκαγιά), Ντάνι Παρέχο, Σεϊντού Κεϊτά, Φεγκουλί, Καρτάμπια (57′ Πιάτι), Εντουάρντο Βάργκας, Πάκο Αλκάθερ.

1-0 Mbia 33′

2-0 Bacca 36′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr