Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποχαιρετά τον Παναγιώτη Ταλιάνο

Η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποχαιρετά τον Παναγιώτη Ταλιάνο

Ο Παναγιώτης Ταλιάνος κάτω δεξιά, με την μπάλα στα χέρια

Φτωχότερη είναι από χθες η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά το θάνατο του Παναγιώτη Ταλιάνου, ο οποίος πέραν από ιδρυτικό στέλεχος του Σωματείου μας, ήταν και ο πρώτος τερματοφύλακας που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας μας.


Ο Παναγιώτης Ταλιάνος ήταν ο τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον πρώτο χρόνο παρουσίας της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της ΚΕΠΟ, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό και με ελευθέρα μετεγγραφή μεταπήδησε στον ΑΜΟΛ και αργότερα στον Ανταίο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Παναγιώτης Ταλιάνος, με την ευκαιρία που το Σωματείο μας συμπλήρωνε 30 χρόνια ζωής, διότι μέσα απ’ αυτές φαίνεται ξεκάθαρα το πώς και το γιατί αυτοί οι άνθρωποι ίδρυσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ, τι ένιωθαν γι’ αυτήν την ομάδα και πώς ονειρεύονταν ότι θα την καταστήσουν.

«Για μένα η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που μου έδωσε ποδοσφαιρική στέγη όταν ουσιαστικά εκδιωχθήκαμε από τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο αγωνιζόμουν. Όταν ιδρύσαμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ήμασταν όλοι αγαπημένοι σαν οικογένεια. Μάλιστα, ήμουν εκτός από ποδοσφαιριστής και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου. Ο βασικός στόχος μας όταν φτιάξαμε την ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν να την κάνουμε μεγάλη με ευρύτατες προοπτικές.

Οι δυσκολίες που είχαμε στην αρχή ήταν τεράστιες, ιδιαίτερα οικονομικές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στα πρώτα μας βήματα, σε αρκετές περιπτώσεις περιμέναμε την αναπληρωματική ομάδα να τελειώσει, για να παίξουμε εμείς της πρώτης ομάδας. Και όμως κυριαρχούσε στις καρδιές μας το θάρρος και η θέληση για να κάνουμε μία μεγάλη ομάδα.

Η ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπήρξε ένας μεγάλος σταθμός και αφετηρία για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και η παρουσία της στον αθλητικό χώρο είναι αναγκαία και επιβεβλημένη» ανέφερε ο Παναγιώτης Ταλιάνος, ο οποίος έστειλε και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο σήμερα πρέπει να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού: «Να είναι όλοι αγαπημένοι σαν μία οικογένεια και να έχουν ως μόνο σκοπό την πρόοδο του Σωματείου, για νέους θριάμβους και ανυπέρβλητες επιτυχίες».

Παναγιώτη Ταλιάνο, σε ευχαριστούμε για όλα και να είσαι σίγουρος ότι τα λόγια σου θα τα κρατούμε πάντα στη σκέψη μας και θα αποτελούν φάρο και οδηγό μας.

Η κηδεία του Παναγιώτη Ταλιάνου θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλα, στη Λεμεσό, στις 10:00.