Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κέρδισε και συνεχίζει

Κέρδισε και συνεχίζει

kos_7822


Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε την Ανόρθωση με 1-2 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό και χωρίς σκοπιμότητες, ενώ ευκαιρίες είχε και ο αντίπαλος για να πετύχει κι άλλο γκολ. Η ομάδα μας παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 4ης θέσης και βλέπει τη συνέχεια.

Α΄ ημίχρονο

Με φάσεις ξεκίνησε το α ημίχρονο. Μόλις στο 2′ κόρνερ του Αλίπιο, αφύλακτη κεφαλιά του Σερτζίνιο, άουτ. Στο επόμενο λεπτό καλή εκτέλεση φάουλ, ο Σκέμπρι δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και στο δεύτερο δοκάρι ο Σκάρα έκανε σουτ στην εξωτερική των δικτύων. Η Ανόρθωση απάντησε με μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Τετ α τετ ο Κάλβο, ο Μορέιρα απέκρουσε υπέροχα, η μπάλα πήγε στον Κολαούτι, ο Ζοσέ όμως τον ψάρεψε και έσωσε εκ νέου! Στο 9′ το σκορ άνοιξε με τον Αλίπιο! Ο νεαρός Βραζιλιάνος έπαιξε κάθετα το Νούνο Ασσίς, αυτός περίμενε και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Αλίπιο που σούταρε με τη πρώτη και σκόραρε! Στο 20′ ο Ζόρζε έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Εφραίμ 3 λεπτά αργότερα. Στο 32′ και το 33΄οι δυο ομάδες έχασαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Πρώτα ο Γκρικαλασβίλι έκανε κοντινή κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ και στον αιφνιδιασμό ο Εφραίμ έκανε πολύ καλό σουτ που έγλυψε το δοκάρι. Στο 34′ ο Σκέμπρι πέρασε στο Ρουσιά που έκανε σουτ με τη πρώτη από καλή θέση, όμως ο Ζορζ πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Τελευταία φάση στο 37, όταν ο Εφραίμ προσπάθησε να ντριπλάρει τον Τέκια και βρέθηκε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Ο διαιτητής Μούσκος θεώρησε πως ο Γιώργος έκανε θέατρο και τον κιτρίνισε.

 Β’ ημίχρονο

Δεν είχε τον ίδιο ρυθμό το β’ ημίχρονο. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 58′ με κεφαλιά του Άντιτς να φεύγει άουτ μετά από κόρνερ. Μετά από κάποιες προϋποθέσεις που δεν έφεραν κάτι σπουδαίο, στο 68′ ο Αντρέ Σκέμπρι, έκανε το κλέψιμο, πέρασε στον Ρούμπιο που στόπαρε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Τέκια γράφοντας το 0-2! 5 λεπτά αργότερα η Ανόρθωση μείωσε. Φάουλ του Κάλβο κεφαλιά του Ζόρζε και 1-2. Η Ανόρθωση μάλιστα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 75′. Ο Κολαούτι στόπαρε στο μικρό τετράγωνο και σούταρε στη γωνία, ο Μορέιρα όμως έκανε φανταστική απόκρουση κρατόντας το 1-2. Στα τελευταία στάδια του αγώνα, η Ανόρθωση προσπάθησε να πιέσει και κέρδισε αρκετά κόρνερ. Στο 89 είχαμε το μόνο χοντρό λάθος της διαιτησίας. Κάθετη του Σερτζίνιο, ο Σκέμπρι έφυγε τελείως μόνος και καλυμμένος 2 μέτρα, ο επόπτης όμως είδε οφσάιντ και το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Στο 90′ ο Κολαούτι έκανε καλή κεφαλιά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι.

Συμπερασματικά

Αν λέγαμε για μεγάλη εμφάνιση θα είμασταν ψεύτες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τα καλά της διαστήαμτα, είχε και τα κακά της, ενώ φανέρωσε αρετές και αδυναμίες. Το σημαντικό εδώ που είμαστε είναι πως η ομάδα μας κόλλησε μετά από αρκετό καιρό δεύτερη συνεχόμενη νίκη, ενώ έφτασε σε εκτός έδρας επιτυχία σε ντέρμπι για πρώτη φορά μες τη σαιζόν.

[nggallery id=457]