Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αποκτά «ταυτότητα» και νοοτροπία

Αποκτά «ταυτότητα» και νοοτροπία

vik_2198


Του Σοφοκλή Σοφοκλέους, www.sigmalive.com

Η νίκη επί της Ανόρθωσης μεγαλώνει την ευφορία στην Ομόνοια. Μπορεί να μην υπάρχουν μεγάλοι στόχοι στο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου, αλλά η ομάδα «βγάζει» ένα πολύ καλό πρόσωπο, με πάθος και ποιότητα, στέλλοντας θετικά μηνύματα για το μέλλον. Αρέσει στον κόσμο της η μπάλα που παίζει η Ομόνοια και ας μην «βγάζει μάτια». Και προχθές με την Ανόρθωση, αλλά και προ εβδομάδας με τον Απόλλωνα, η ομάδα του Κώστα Καϊάφα δεν έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έδειξε ότι αποχτά μια «ταυτότητα» και μια σωστή νοοτροπία. Αυτά είναι που αρέσουν στον κόσμο της και τρέχει στα γήπεδα…

Γενικώς, ο κόσμος της Ομόνοιας έχει πειστεί από το μοντέλο και το πλάνο Καϊάφα και τα στηρίζει. Το ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, σε μια περίοδο όπου ο μοναδικός στόχος είναι η 4η θέση, λέει πάρα πολλά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε κάποια παιχνίδια η Ομόνοια μαζεύει περισσότερο κόσμο από ότι οι διεκδικητές του τίτλου. Η ουσία, όμως για την Ομόνοια, είναι να συνεχίσει έτσι και να κλείσει θετικά τη χρονιά, για να αποκτήσει ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση, ως ομάδα, για του χρόνου και παράλληλα να γίνει ο σωστός προγραμματισμός, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη και ανταγωνιστική στη νέα χρονιά.

Η νέα διοίκηση Σεραφείμ και η νέα τεχνική ηγεσία φαίνεται να κερδίζουν τα πρώτα στοιχήματα. Οι μεγάλες προκλήσεις όμως είναι όμως μπροστά τους. Η Ομόνοια θα κριθεί και πάλι από τον προγραμματισμό που θα κάνει. Ήδη το πλάνο Καϊάφα άρχισε να μπαίνει σε λειτουργία και το επόμενο 40ήμερο είναι καθοριστικό. Το γεγονός ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την τεχνική ηγεσία είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Ομόνοια και θα πρέπει να το «εκμεταλλευτεί», για να τρέξει χωρίς πίεση τον προγραμματισμό. Στην ομάδα υπάρχει μια καλή βάση και υπάρχει πίστη ότι με σωστές κινήσεις, η Ομόνοια μπορεί να καταστεί ανταγωνιστική ομάδα πρωταθλητισμού.