Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ήττα στη ρουλέτα

Ήττα στη ρουλέτα


Σε ένα ματς με δυο πρόσωπα, το Αποέλ κέρδισε την ΟΜΟΝΟΙΑ με 2-1. Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έκαναν φάσεις με το σταγονόμετρο, ενώ στο δεύτερο η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Τελικά εκμεταλευόμενο μια από αυτές, το Αποέλ κατάφερε να πάρει τρίποντο που το κρατάει σε τροχιά τίτλου.

Α’ ημίχρονο

Δεν είχε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, είχε όμως δυο πολύ όμορφα γκολ το ημίχρονο. Εκείνος που ξεκίνησε πάντως άσχημα το ματς ήταν ο διαιτητής, αφού στο 8′ δεν υπέδειξε σαφέστατη παράβαση του Ολιβέιρα σε καλό σήμειο στον Αλίπιο που έφευγε μόνος στην επίθεση και στο 12′ πέναλτι σε ανατροπή του Σκέμπρι από το Πιπίνη μετά από σέντρα του Εφραίμ. Στο 22′ στην πρώτη φάση του αγώνα το σκορ άνοιξε. Ο Ντε Βιτσέντι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε στο “Γ” του Μορέιρα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μετά από κάποιες προϋποθέσεις που δεν έγιναν φάση, στο 34′ ο Μαργκάσα έβγαλε σέντρα, ο Ατάντα κέρδισε την πρώτη κεφαλιά, ο Ασσίς τη δεύτερη, όμως ο Πιπίνης απέκρουσε στη γραμμή. Στο επόμενο λεπό, μετά από σέντρα του Μαργκάσα ο Χάρης Κυριάκου μπήκε απειλητικά στη περιοχή, ο Χριστοδούλου όμως υπέδειξε ένα φάουλ που έκανε όλο το γήπεδο να απορεί. Τελικά η πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καρποφόρησε στο 37′. Ο Σκέμπρι κέρδισε φάουλ, ο Αλίπιο το εκτέλεσε αριστουργηματικά και η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό του Πάρντο! Μέχρι το τέλος ημιχρόνου δεν είχαμε άλλη φάση που να αξίζει να αναφερθεί.

Β’ ημίχρονο

Πολύ διαφορετικό το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50′ πολύ μεγάλη ευκαιρία για το Αποέλ. Σέντρα του Μαντούκα, σουτ στη κίνηση του Χαραλαμπίδη, ο Σκάρα στη γραμμή απόκρουσε με το κεφάλι! Άμεση απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με σουτ του Σερτζίνιο από το πέναλτι που έφυγε μόλις άουτ. Στο 57′ ο Μορέιρα έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Σιέρινταν από το ύψος του πέναλτι, ενώ 7 λεπτά αργότερα μια κεφαλιά του Ιρλανδού είχε την ίδια κατάληξη. Στο 68′, ο Εφραίμ έφυγε στον αιφνιδιασμό, γύρισε στο Σκέμπρι αλλά ο Αμορίν τον πρόλαβε τελευταία στιγμή. Στο 72′ η μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι. Ο Ρούμπιο έβγαλε μόνο τον Εφραίμ που θα μπορούσε να δώσει στον αφύλακτο Σκέμπρι. Προτίμησε την πλάσα και ο Πάρντο έκανε μεγάλη απόκρουση. Ότι δεν έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ, τελικά το κατάφερε το Αποέλ. Κόρνερ, κακή άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Ατόρνο που από κοντά σκόραρε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 80′ ένα καλό σουτ του Κυριάκου πέρασε άουτ. Μέχρι το τέλος δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση και το Αποέλ πήρε σημαντική για εκείνο νίκη.

Συμπερασματικά

Έγιναν λάθη πίσω, χάθηκαν άχαστα μπροστά, η ουσία είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα, ενώ αν έπαιρνε έστω ένα βαθμό θα ήταν τέταρτη. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό αν η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, όμως αυτό πολύ μικρή σημασία έχει.

[nggallery id=459]