Home SPORTS NEWS Η φούσκα του Κατάρ “μπλέκει” και τον Πλατινί

Η φούσκα του Κατάρ “μπλέκει” και τον Πλατινί

http://www.pamesports.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles_2/photos/diethnes-podosfairo/diafora/platini%2007-02-14.jpg&width=620&height=446


Φωτιές έχει ανάψει το σκάνδαλο της ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” σε σημερινό της δημοσίευμα εμπλέκει μέχρι και τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως «ο κ. Πλατινί είχε μια μυστική συνάντηση με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, τον σεΐχη του Κατάρ που φέρεται να έχει δωροδοκήσει πολλούς επισήμους του ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία είναι πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εμπλέκεται σε σκανδαλο δωροδοκίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού μέχρι τώρα αυτά τα σημάδια είχαν περιοριστεί σε εκπροσώπους από την Αφρική ή την Καραϊβική.

Εννοείται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν η FIFA πάρει την απόφαση για την ανάθεση στο Κατάρ και ότι ο κ. Μπιν Χαμαμ πίεσε προσωπικά τον κ. Πλατινί να στηρίξει την προσπάθεια του Εμιράτου. Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA ψήφιζαν μυστικά, όμως ο κ. Πλατινί αποκάλυψε ότι ψήφισε το Κατάρ το 2010. Επίσης είχε υποστηρίξει να μετατεθεί το τουρνουά το χειμώνα για να αποφευχθεί η ζέστη του καλοκαιριού.Η πρόσληψη του γιου του προέδρου της UEFA, Λοράν, σε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ, έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια.
Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, που ήταν οι ηττημένες της ψηφοφορίας, φέρονται έτοιμες να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ενώ φημολογείται πως και η Αγγλία ίσως διεκδικήσει τη διοργάνωση του 2018, που ανατέθηκε στη Ρωσία, καθώς η ψηφοφορία για τα δύο Μουντιάλ είχε γίνει ταυτόχρονα».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr