Home SPORTS NEWS Λάμψη… αστέρων για καλό σκοπό (video)

Λάμψη… αστέρων για καλό σκοπό (video)


Η γιορτή που… στήθηκε στο Τορίνο και στο «σπίτι» της Γιουβέντους το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε προηγούμενα, με «αστέρια» του παρελθόντος της Ρεάλ και της Γιουβέντους να δίνουν την δική τους παράσταση για φιλανθρωπικό χαρακτήρα, παρουσία και του Κριστιάν Καρεμπέ! Οι «μερένχες»… θριάμβευσαν με 5-1, γκολάρες από Ζιντάν, Ζέεντορφ!

Το θέαμα… περίσσευε και οι συγκινήσεις στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολλές, αλλά αυτό ήταν το… τελευταίο που «μέτρησε» στον συγκεκριμένο αγώνα. Βλέπετε, το ματς έγινε στο πλαίσιο του Unesco Cup. Συγκεντρώθηκαν περίπου 430.000 ευρώ, χρήματα ου δόθηκαν σε δύο προγράμματα της Unesco για την κοινωνική επανένταξη των παιδιών στρατιωτών από το Μάλι και την Κεντροαφρικανή Δημοκρατία. Χρήματα έδωσαν και οι πρώην αστέρες της μπάλας!

Ο κόσμος που έδωσε το «παρών» θαύμασε παίκτες που έχουν… μαγέψει στα γήπεδα στο παρελθόν με τις δυο ομάδες, με τη Ρεάλ να νικά με 5-1. Ξεχώρισε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων (στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης και στο δεύτερο με τη Γιουβέντους). Ο βοηθός του Κάρλο Αντσελότι και ο Ζέεντορφ πέτυχαν, μάλιστα, εκπληκτικά γκολ, μαγνήτισαν και οι Μπουτραγκένιο, Νέντβεντ και Ντάβιντς.

Όπως είπαμε, αγωνίστηκε και ο Κριστιάν Καρεμπέ (νυν στρατηγικός σύμβουλος για λογαριασμό του Ολυμπιακού). Ο Γάλλος πρώην άσος έπαιξε σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Τα γκολ: 44′ Τακινάρντι / 32′ Μοριέντες, 42′ Ζιντάν, 65′ Ζέεντορφ, 75′ Ντε Λα Ρεντ (πεν.), 88′ Βελάσκο

Οι συνθέσεις
ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τακόνι (46′ Κιμέντι), Τοριτσέλι (46′ Μίρκοβιτς), Φεράρα (46′ Μοντέρο (70′ Πορίνι)), Καρέρα (27′ Βιέρκοβουντ (76′ Παντοβάνο)), Μπιριντέλι (59′ Ντιμάς), Ντι Λίβιο (46′ Ραβανέλι), Τακινάρντι (46′ Ζιντάν), Ντάβιντς (59′ Τούντορ), Καμορανέζι (59′ Ιουλιάνο), Αμορούζο (46′ Βιέρι), Νέντβεντ (59′ Αλέσιο). Προπονητής: Πεσότο
ΘΡΥΛΟΙ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κοντρέρας (56′ Σάντσες), Σαλγάδο, Παβόν, Καράνκα (46′ Βελάσκο), Καρεμπέ (46′ Πέρες), Ιέρο (78′ Σαμπίδο), Μακελελέ, Ζέεντορφ, Ζιντάν (46′ Τότε), Εσνάιντερ (30′ Ντε Λα Ρεντ), Μοριέντες (59′ Μπουτραγκένιο). Στον πάγκο ο Αμαβίσκα. Προπονητές: Καμάτσο & Μαρτίνεθ ντε λας Έρας
****Κόπηκαν 22.056 εισιτήρια και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ανέρχονται σε 429.310 ευρώ

Μετά το τέλος του φιλικού ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε για την προσωπική απόδοσή, απαντώντας στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους (πριν από μερικές εβδομάδες τον… πρέσαρε και η Μπορντό)
«Στο πρώτο ημίχρονο έτρεξα αρκετά, στο δεύτερο δεν μπορούσα άλλο, δεν προπονούμαι καθημερινά όπως οι άλλοι της Ρεάλ. Δεν έρχομαι συχνά στο Τορίνο αλλά είναι πάντα μεγάλη χαρά όταν είμαι εδώ και συναντάω ξανά την Γιουβέντους και πολλούς φίλους. Η Γιούβε, άλλωστε, είναι το κλαμπ που με έκανε σπουδαίο», είπε ο «Ζιζού»!
Για το αν θα επέστρεφε στους «μπιανκονέρι» ως προπονητής, ανέφερε: «Θα δούμε. Ο Αντόνιο Κόντε, πάντως, κάνει φανταστική δουλειά και είναι ο προπονητής της Γιουβέντους».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr