Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι 10 στους 11 ξέρουν πού ήλθαν

Οι 10 στους 11 ξέρουν πού ήλθαν


Ένδεκα μετεγγραφές ανακοίνωσε έως τώρα η Ομόνοια, με τους δέκα από τους ένδεκα να ξέρουν πού έρχονται. Είτε φόρεσαν ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, είτε αγωνίζονταν την περσινή σεζόν ή στο παρελθόν σε άλλη ομάδα της Κύπρου.

Μόνο ο Κακουμπάβα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο κυπριακό πρωτάθλημα, με τον διεθνή Γεωργιανό να επιχειρεί για πρώτη φορά να αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του.

Ωστόσο, οι συστάσεις που συνοδεύουν τον 24χρονο αμυντικό, για τον οποίο ο Κετσπάγια είπε τα καλύτερα, αφήνουν υποσχέσεις πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει την Ομόνοια. Το γεγονός ότι είναι εν ενεργεία διεθνής, είναι ενδεικτικό της αξίας του, ενώ βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και η Ομόνοια μπορεί να επενδύσει στο πρόσωπό του.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους, ξέρουν τι εστί Ομόνοια. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, ο σύλλογος έχει υψηλούς στόχους και έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως αξίζουν να ανήκουν στο ρόστερ μιας μεγάλης ομάδας.

Οι Γιωργαλλίδης και Δημητρίου είχαν πέρασμα από την Ομόνοια, ο πρώτος για μια εξαετία (2006-12) προερχόμενος από την Ανόρθωση και ο δεύτερος είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας, όμως πέρσι αγωνίστηκε στην Αλκή. Ο νεαρός επέστρεψε πιο ώριμος και έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία.

Γκριγκαλασβίλι, Φοφανά, Γκαρθία, Οικονομίδης, Ρόδρι και Παναγή, αγωνίζονταν πέρσι σε άλλες ομάδες της χώρας και πήραν γεύση των απαιτήσεων που υπάρχουν στο «τριφύλλι», ο Ράμος είχε πέρασμα από Ανόρθωση και Πάφο και βρέθηκε αντίπαλος της Ομόνοιας για μια τετραετία, ενώ ο νεαρός Σαμμούτης αν και αγωνιζόταν στην Αγγλία λόγω κυπριακής καταγωγής, αλλά και παρουσίας στην Εθνική Ελπίδων, γνωρίζει το εκτόπισμα της Ομόνοιας.

Γνώριμες λύσεις επέλεξε ο Καϊάφας, αλλά και γι’ αυτό το κυπριακό πρωτάθλημα είναι γνωστό και η λογική λέει πως δεν θα χρειαστούν ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Παράλληλα, γνωρίζουν το βάρος της φανέλας και την ιστορία της ομάδας που επέλεξαν να αγωνιστούν και απομένει να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν και να κάνουν περήφανο τον κόσμο.