Home SPORTS NEWS Απίστευτη άνοδος για την Κόρδοβα (video)!!!

Απίστευτη άνοδος για την Κόρδοβα (video)!!!


Τρελά… πράγματα έγιναν στα Κανάρια Νησιά με την Κόρδοβα να κατακτά την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς με γκολ στο 90’+10 πήρε 1-1 από την Λας Πάλμας, ενώ στον πρώτο αγώνα στην έδρα της είχαμε 0-0!

Η Κόρδοβα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, μετά από 42 χρόνια και αυτό έγινε με συγκλονιστικό τρόπο, αγκαλιάζοντας το 3ο εισιτήριο ανόδου!

Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ (0-0), ενώ η Λας Πάλμας έκανε το 1-0 με τον Απόνιο στο 48’… Η Κόρδοβα πίεσε στη συνέχεια, αλλά στο τέλος του αγώνας ο κόσμος της γηπεδούχου δεν… άντεξε και πηδούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Χιλιάδες φίλαθλοι… περικύκλωσαν τον αγωνιστικό χώρο και στο 90’+3 ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι. Ο ρέφερι απείλησε με διακοπή, ενώ οι αστυνομίες δυνάμεις προσπαθούσε να απομακρύνει τον κόσμο… Τελικά το ματς ξεκίνησε μετά από μερικά λεπτά, και στην τελευταία φάση (90’+10) έγινε γέμισμα από τους παίκτες της Κόρδοβα και ο Νταβίλα εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του (1-1)! Με τους παίκτες της φιλοξενούμενης να φεύγουν… τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, με συνοδεία αστυνομικής δύναμης! Όπως και το διαιτητικό τρίο…
Να θυμίσουμε πως ίσχυε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Εάν οι δυο ομάδες έφερναν, πάντως, ξανά 0-0 και δεν άλλαζε κάτι στην παράταση, τότε θα έπαιρνε την άνοδο η ομάδα που είχε τερματίσει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου, δηλαδή η Λας Πάλμας!

Να θυμίσουμε ότι Εϊμπάρ και Λα Κορούνια ανέβηκαν απευθείας, καθώς κατέκτησαν την 1η και την 2η θέση στην κανονική περίοδο… Στην 3η θέση ήταν η Μπαρτσελόνα Β’, η οποία δεν μπορεί να ανέβει στη πρώτη κατηγορία και έτσι στα μπαράζ έπαιξαν Μούρθια, Σπόρτιγκ Χιχόν, Λας Πάλμας και Κόρδοβα, ομάδες που πήραν τις θέσεις 4-7!

Αναλυτικά στα πλέι οφ ανόδου στην Β’ Ισπανίας έχουμε:

Ημιτελικά
Κόρδοβα-Μούρθια 0-0
Μούρθια-Κόρδοβα 1-2

Λας Πάλμας-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0
Σπόρτιγκ Χιχόν-Λας Πάλμας 0-1

Τελικοί
Κόρδοβα-Λας Πάλμας 0-0
Λας Πάλμας-Κόρδοβα 1-1

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr