Home Uncategorized Έχει να νικήσει από το “Χέρι του Θεού”!

Έχει να νικήσει από το “Χέρι του Θεού”!


Οι δύο  τελευταίες γενιές Αργεντινών που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν ποτέ τον Ντιέγκο Μαραντόνα αγωνιζόμενο, δεν έχουν δει επίσης ποτέ την Αλμπισελέστε να προκρίνεται στην τετράδα ενός Μουντιάλ!
Ήταν το 1990 όταν η Αργεντινή είχε βρεθεί στην τετράδα προκρινόμενη μετά από δραματικό τρόπο στη διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της ενιαίας ακόμη Γιουγκοσλαβίας!

Ήταν μάλιστα η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν σε επίσημο παιχνίδι οι «πλάβι» του Ίβιτσα Όσιμ αφού αμέσως μετά από το Ιταλικό Μουντιάλ, «απογειώθηκε» ο εμφύλιος που έφθασε στον οριστικό διαμελισμό της χώρας.

Επί της ουσίας η Αργεντινή έχει μία και μόνο νίκη σε προημιτελικά και αυτή έχει αμφισβητηθεί όσο καμία άλλη στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ήταν στο Αζτέκα με το διαβόητο «Χέρι του Θεού». Το κάλπικο γκολ του Μαραντόνα σε βάρος της Αγγλίας αμέσως μετά το «Θεϊκό Γκολ», το καλύτερο ίσως σε Μουντιάλ .

Η Αργεντινή προέρχεται από τρεις συνεχόμενους αποκλεισμούς. Από την Ολλανδία το 1998 και από την Γερμανία τόσο το 2006 όσο και το 2010.

Από την πλευρά του το Βέλγιο έχει μία και μόνο παρουσία σε προημιτελικά. Συμπτωματικά, το 1986 όταν είχε περάσει στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι την Ισπανία και είχε στη συνέχεια αποκλειστεί από την Αργεντινή στα ημιτελικά μετά από ένα αληθινό one man show από τον Ντιεγκίτο.

Η Αργεντινή στα προημιτελικά:

2010 Γερμανία Αργεντινή

4-0

2006 Γερμανία Αργεντινή

1-1

4-2 πεν

1998 Ολλανδία Αργεντινή

2-1

1990 Αργεντινή Γιουγκοσλαβία

0-0

3-2 πεν

1986 Αργεντινή Αγγλία

2-1

1966 Αγγλία Αργεντινή

1-0

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr