Home Uncategorized Αταίριαστο ζευγάρι στους “8”

Αταίριαστο ζευγάρι στους “8”


Ένα αταίριαστο ζευγάρι. Ακόμη μία ισχυρή αντίπαλος για την Κόστα Ρίκα μετά την Ιταλία , την Ουρουγουάη και την Αγγλία. Καταφέρνει πάντα να βγαίνει ζωντανή μετά κάθε δύσκολη μάχη. Το αυτό επιθυμεί και απόψε στο Σαλβαντόρ εναντίον της Ολλανδίας, η οποία κάνει εκ νέου μία προσπάθεια για την κατάκτηση του πρώτου Παγκόσμιου τίτλου της. Πριν το μουντιάλ κανείς δεν πίστευε στην επιβίωση των Τίκος, μετά τη φάση των ομίλων. Όχι μόνον κρατήθηκαν στη ζωή, αλλά έφθασαν και στα προημιτελικά, πετώντας έξω από το δεύτερο γύρο την εθνική μας ομάδα. Σειρά έχει απόψε η Ολλανδία? ή η επιστροφή στην πατρίδα κι εκεί η υποδοχή τους ως ήρωες?

Οι Οράνιε γνωρίζουν την Κόστα Ρίκα, την είδαν πως παίζει, μελέτησαν τα μυστικά της (δυνατότητες, αδυναμίες). Όμως γνωρίζουν τον άσσο που κρύβει στο μανίκι του ο Κολομβιανός ομοσπονδιακός τεχνικός Χόρχε Λουίς Πίντο? Κι αν ναι, ξέρουν τα πάντα?

Τι είναι αυτό? Ο Πίντο έμαθε τη δουλειά του από έναν Ολλανδό. Δεν μιλάμε για έναν τυχαίο Ολλανδό, αλλά για τον περίφημο Ρίνους Μίχελς, αυτόν που επινόησε το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Ο Μίχελς, λοιπόν, εκείνη την εποχή (αρχές της δεκαετίας του 1980) ήταν προπονητής στην Κολωνία. Ο Πίντο μετέβη εκεί για να διδαχθεί την προπονητική κι από το σπουδαίο δάσκαλό του έμαθε όλα τα σημαντικά, πανούργα και δημιουργικά στοιχεία.

Ο Μίχελς υπήρξε καταπληκτικός γνώστης του ποδοσφαίρου. Το 1988 με πιλότο το δικό του αγωνιστικό ύφος – το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο – οδήγησε την Ολλανδία στην κατάκτηση του μοναδικού διεθνούς  τίτλου της. Ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1988.

«Εκείνη την εποχή πέρασα μεγάλο χρονικό διάστημα με τον Μίχελς. Παρακολουθούσα όλες τις προπονήσεις κι όταν δεν είχαμε δουλειά, τότε πήγαινα συνέχεια κοντά και του μιλούσα. Έμαθα πολλά από αυτόν»είπε ο Πίντο.

Οι Ολλανδοί είναι περικυκλωμένοι από τους Κοσταρικανούς. Δεν είναι μόνον ο Πίντο, αλλά κι ο αρχηγός Μπράιαν Ρουίς που άφησε καλά στοιχεία αγωνιζόμενος με την Τβέντε, πριν μετεγγραφή στη Φούλαμ. Τώρα παίζει στην Αϊντχόφεν παρέα με τους σημερινούς αντιπάλους του, Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ και Μέμφις Ντεπάιγ.

Η συνεργασία του Ρουίς με τον ταχύτατο επιθετικό Τζόελ Κάμπελ είναι άψογη. Χάρη σε αυτούς τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο με δύο νίκες και μία ισοπαλία και με παθητικό μόλις δύο τερμάτων (συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας στο δεύτερο γύρο).

Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν βασικά στελέχη και των δύο ομάδων με εξαίρεση τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, που έσχισε  ένα μυ στη βουβωνική χώρα κι ενδέχεται να χάσει το υπόλοιπο μουντιάλ, που λογικά είναι το τελευταίο της καριέρας του. Ο Λουίς Φαν Χάαλ μελετά κυρίως εσωτερικές αλλαγές για να καλύψει μερικά κενά που θα αφήσουν οι τραυματισμένοι παίκτες του.

Οι Ρόμπιν φαν Πέρσι και Άργιεν Ρόμπεν είναι οι λαμπροί αστέρες των Ολλανδών. Σε αυτούς στηρίζονται οι Οράνιε, αλλά κι αυτούς επιθυμούν να περιορίσουν οι Κοσταρικανοί, που έχουν μάθει τον τρόπο κινήσεών τους.

Είναι η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους.

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Φόντε Νόβα, Σαλβαντόρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΡΙΚ 2 – ΡΙΚ HD

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr