Home Uncategorized Το Μουντιάλ των ερωτηματικών και των…τρομπάτων!

Το Μουντιάλ των ερωτηματικών και των…τρομπάτων!


Είναι το Μουντιάλ της κούρασης, αλλά και το Μουντιάλ της ταχύτητας. Μεγάλοι παίκτες εμφανίστηκαν κουρασμένοι στους αγώνες κι άλλοι… πετούσαν διαψεύδοντας τους κανόνες της ίδιας της φύσης.

Ο γιατρός της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Σταύρος Χάντζος, αθλίατρος, γνωστός για τους αγώνες του για την καταπολέμηση του ντόπινγκ δίνει τη δική του εξήγηση για τους τραυματισμούς, αλλά και τις… αφύσικες εμφανίσεις ορισμένων ομάδων και παικτών.

«Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν αρνητικά παίκτες και ομάδες. Η υψηλή υγρασία κούραζε πολύ περισσότερο τους παίκτες. Έτσι παρουσιάστηκε το γεγονός πολλές ομάδες να ξεκινούν καλά, πολύ καλά και στο δεύτερο ματς να παρουσιάζονται αγνώριστες.

Δεν έχω επιστημονικά στοιχεία, αλλά μίλησα με πολλούς φίλους γιατρούς στην Ιταλία όπου το γεγονός απασχολεί πολύ κόσμο. Ο αποκλεισμός της ομάδας τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με σωρεία παραιτήσεων, αλλά και προβληματισμό για την εμφάνιση των αντιπάλων τους. Η άποψή τους είναι ότι η διοργάνωση έχει ξεφύγει από κάθε επιστημονικό έλεγχο. Υπάρχει μέγα θέμα με τους… καμικάζι ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται. Αυτό που συζητούν όλοι είναι η… ανοχή στην ταχύτητα. Δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά πως ένας ποδοσφαιριστής, ο Ρόμπεν για παράδειγμα, μπορεί να τρέχει με την ίδια ευκολία από την επίθεση στην άμυνα και το αντίστροφο και να μην χάνει κανένα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Να μην τον επηρεάζει η κούραση.

‘Άνθρωποι σοβαροί με μελέτες χρόνων στο θέμα μένουν έκπληκτοι με το θέαμα κάποιων νοτιοαμερικάνικων ομάδων που δεν σταματούν να τρέχουν μέσα στο γήπεδο. Κάποιοι μιλούν ανοιχτά για βοηθήματα που απαγορεύονται. Στη διοργάνωση παρουσιάστηκε το φαινόμενο ομάδες παραδοσιακά ισχυρές όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή να παρουσιάζονται κουρασμένες κι άλλες ομάδες της ίδιας περιοχής με παίκτες σαφώς μικρότερης αξίας και χειρότερα προετοιμασμένους να εμφανίζονται ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε. Κάποιος συνάδελφος στην Ιταλία μου έλεγε ότι είναι βέβαιος ότι κάποιες ομάδες της Αμερικής ήταν…. τρομπάτες! Δεν μπορούσε να εξηγήσει διαφορετικά την παρουσία τους. Αυτό το θέμα είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τη ΦΙΦΑ.»

Όσο για τους πολλούς τραυματισμούς μεγάλων ποδοσφαιριστών η εξήγηση είναι απλούστερη. Με εξαίρεση το Νεϊμάρ οι άλλοι τραυματισμοί μεγάλων ποδοσφαιριστών ήταν κυρίως μυϊκοί. Κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός τους δεν άντεξε τη πίεση των συνεχών αγώνων:

«Όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην Ευρώπη. Είχαν μια σεζόν γεμάτη υποχρεώσεις και τώρα στο τέλος της αντί να ξεκουραστούν υπέστησαν μια ακόμα, ισχυρότερη ταλαιπωρία σε  ένα περιβάλλον κλιματολογικά εχθρικό για ποδόσφαιρο. Ε, πόσο να αντέξει ο οργανισμός τους;…».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr