Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Να επιλέγει ο παίκτης πότε θα κάτσει”

“Να επιλέγει ο παίκτης πότε θα κάτσει”


Με επιστολή τους στην ΚΟΠ, ο ΠΑΣΠ, ο Σύνδεσμός Διαιτητών Κύπρου και ο ΣΚΠΠ μεταφέρουν κοινό τους αίτημα με το οποίο ζητούν την αλλαγή των πειθαρχικών κανονισμών. Συγκεκριμένα ζητούν όμως ένας ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει απαγορευτικό αριθμό κιτρίνων καρτών, επιλέγει το παιχνίδι που δεν θα αγωνιστεί, από τα 3 επόμενα. Πρόκειται για ένα κανονισμό που ήδη εφαρμόζεται σε άλλα πρωταθλήματα και θεωρούμε πως θα βοηθήσει και στη καταπολέμηση της προκατάληψης.

Αυτούσια η επιστολή, όπως δημοσιεύτηκε στο Polits-sports.com.

«Λευκωσία, 10 Ιουλίου 2014
Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Φαξ – 22590544

Αγαπητοί Κύριοι ,

ΘΕΜΑ: Πρόταση από ΠΑΣΠ, ΣΔΚ και ΣΚΠΠ για τροποποίηση των πειθαρχικών κανονισμών σχετικά με την εκτέλεση τιμωριών από κίτρινες κάρτες

Ενεργώντας εκ μέρους του Συνδέσμου μας καθώς επίσης και ως εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων Διαιτησίας, ΣΔΚ, και Προπονητών, ΣΚΠΠ, επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια και εφαρμογή παλαιότερης συνεννόησης μεταξύ των πιο πάνω Συνδέσμων για διευθέτηση συναντήσεων με σκοπό τη συζήτηση διαφόρων πτυχών του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε προ ημερών μεταξύ μας συνάντηση στα γραφεία του ΣΔΚ. Κατά την εν λόγω συνάντηση συμφωνήθηκε η από κοινού υποβολή αιτήματος για τροποποίηση των πειθαρχικών κανονισμών σχετικά με την εκτέλεση των τιμωριών από κίτρινες κάρτες.

Συγκεκριμένα, παρακαλούμε όπως παρέχεται πλέον στους ποδοσφαιριστές και στα σωματεία τους, όταν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώνει τέσσερις κίτρινες κάρτες, το δικαίωμα να επιλέγουν οι ίδιοι, από τις επόμενες 3 αγωνιστικές του ιδίου πρωταθλήματος, την αγωνιστική που θα εκτιθεί η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση».