Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ To scouting report της Μπουντούτσνοστ

To scouting report της Μπουντούτσνοστ


Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους, Καθημερινή

Μπορεί η Ομόνοια να αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, όμως όταν θα μπει στο γήπεδο την ερχόμενη Πέμπτη (17/07) για να αντιμετωπίσει την Μπουντούτσνοστ του Μαυροβουνίου για τον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, έχει τον πρώτο λόγο. Στο συμπέρασμα αυτό φτάνουμε μέσα από το scouting report της «Καθημερινής» για τον προσεχή αντίπαλο του «τριφυλλιού».

Στο γήπεδο της πόλης Νίκσιτς, 50 χιλιόμετρα μακριά από την Ποντγκόριτσα αφού το εθνικό στάδιο της χώρας και έδρα της Μπουντούτσνοστ περνάει από ανακατασκευή, οι πράσινοι θα βρουν μπροστά τους μια ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 21,2 χρόνια (!), αρκετά άπειρη και με δυναμικό αποκλειστικά από το Μαυροβούνιο. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα της Μπουντούτσνοστ την αναγκάζει να παρατάσσεται με μόνο μικρούς από τις ακαδημίες.

Στα αδύναμα σημεία της ομάδας είναι ο τερματοφύλακας ο οποίος είναι ο αναπληρωματικός, αφού ο βασικός πορτιέρο είναι τραυματίας, αλλά και το άπειρο αμυντικό δίδυμο, με τον 18χρονο Μάρκο Μπάνοβιτς που έκανε ντεμπούτο απέναντι στην Φολγκόρε του Σαν Μαρίνο και τον 19χρονο Μπόρις Κοπίτοβιτς.

Από την άλλη, οι παίκτες του Κώστα Καϊάφα πρέπει να προσέχουν τους δουλευταράδες χαφ, αλλά και τους επικίνδυνους ακραίους εξτρέμ και συγκεκριμένα το αστέρι της ομάδας Μάρκο Τσέτκοβιτς και τον ικανό Βλάντισλαβ Ρόγκοσιτς.

Εύκολα την Φολγκόρε
Η Μπουντούτσνοστ απέκλεισε με δύο νίκες την Φολγκόρε του Σαν Μαρίνο στον α’ προκριματικό. Κέρδισε 2-1 εκτός έδρας με γκολ των Ρασπόποβιτς (30’) και Ραΐτσκοβιτς (36’) – μείωσαν οι γηπεδούχοι στο 55’ – και νίκησε 3-0 στο κεκλεισμένων εντός έδρας ματς με σκόρερ τους Τόμκοβιτς (14’), Ραΐτσεβιτς (58’) και Βούγιασιτς (72’).

Μετά τον αγώνα της 17ης Ιουλίου στο Μαυροβούνιο, οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στις 24 του μήνα στο ΓΣΠ.

Αυτοί είναι οι 11 της Μπουντούτσνοστ (4-2-3-1):

21 Νταμίρ Λιουλιάνοβιτς (Μαυροβούνιο, 22χρ.) (GK): Τερματοφύλακας με μέτρια χαρακτηριστικά. Είναι ο μπακ-απ του ρόστερ και καλύπτει τον τραυματία Γιασμίν Άγκοβιτς.

20 Μομτσίλο Ρασπόποβιτς (Μαυροβούνιο, 20χρ.) (δεξί μπακ): Καλός επιθετικός, που ξεχνάει συχνά να μαρκάρει.

2 Μιχάιλο Τόμκοβιτς (Μαυροβούνιο, 23χρ.) (αριστερό μπακ): Ο αρχηγός της ομάδας. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, με καλές σέντρες από τα αριστερά. Του λείπει όμως η ταχύτητα και η γρηγοράδα.

5 Μπόρις Κοπίτοβιτς (Μαυροβούνιο, 19χρ.) (στόπερ): Καλός τεχνικά, με αίσθηση του χώρου. Του λείπει όμως η δύναμη και το άλμα.

26 Μάρκο Μπάνοβιτς (Μαυροβούνιο, 18χρ.) (στόπερ): Νεαρός και άπειρος, που έκανε το ντεμπούτο του με την Φολγκόρε. Ταλαντούχος, αλλά χρειάζεται ακόμη δρόμο μέχρι να βελτιωθεί.

28 Ντένι Χόκο (Μαυροβούνιο, 20χρ.)  (αμυντικός μέσος): Χρήσιμος παίκτης λόγω της ομαδικότητας που επιδεικνύει.

19 Μίλος Ραΐτσκοβιτς (Μαυροβούνιο, 20χρ.) (αμυντικός μέσος): Αργός παίκτης με δυνατό σουτ. Σκόραρε εκτός έδρας απέναντι στην Φολγκόρε.

10 Μάρκο Τσέτκοβιτς (Μαυροβούνιο, 28χρ.) (δεξιός μέσος): Το αστέρι της ομάδας. Διεθνής με το Μαυροβούνιο. Είναι βραχύσωμος, αλλά εκνευριστικός για τους αντιπάλους. Πολύ γρήγορος και με εξαιρετικές ντρίπλες.

16 Βλάντισλαβ Ρόγκοσιτς (Μαυροβούνιο, 19χρ.)  (αριστερός μέσος): Τεχνικά είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Έδωσε τρεις ασίστ στα δύο παιχνίδια με τη Φολγκόρε. Στα μειονεκτήματα του είναι η ταχύτητα του.

25 Μιλιβόγιε Ραΐτσεβιτς (Μαυροβούνιο, 20χρ.) (επιθετικός μέσος): Δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα στο τεχνικό κομμάτι, μπορεί όμως να σκοράρει με τα δύο πόδια αλλά και με το κεφάλι.

9 Αλεξάνταρ Βούγιασιτς (Μαυροβούνιο, 24χρ.) (επιθετικός): Πολύ ψηλός και είναι κίνδυνος στον αέρα για τους αντιπάλους. Είναι όμως αργός και του λείπει η τεχνική.