Home ΚΥΠΡΟΣ Αυτοματοποιημένα συστήματα εισόδου στο ΓΣΠ

Αυτοματοποιημένα συστήματα εισόδου στο ΓΣΠ


Αυτόματα συστήματα κύρωσης εισιτηρίων τοποθετεί το ΓΣΠ σε όλες τις εισόδους του γηπέδου εισερχόμενο έτσι σε μια νέα εποχή καλύτερου ελέγχου, απ’ όπου θα απουσιάζει σχεδόν εντελώς ο ανθρώπινος παράγοντας.

Πιο ειδικά αναφέρεται πως το πλάνο που εδώ και δύο χρόνια επεξεργαζόταν το στάδιο της πρωτεύουσας παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά αφού προχώρησε ο διαγωνισμός για τοποθέτηση των γνωστών τουρνικέ (συστήματα ελέγχου εισιτηρίων στις εισόδους γηπέδων).

Η προσφορά για την τοποθέτηση των συστημάτων με όλες τις απαραίτητες μετατροπές που πρέπει να γίνουν στο ΓΣΠ είναι της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ και η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται χρονικά στον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ήδη έφτασαν στην Κύπρο ειδικοί της ελληνικής εταιρείας που κέρδισε τον διαγωνισμό, προκειμένου να εξετάσει τις πύλες εισόδου στο γήπεδο της Λευκωσίας και να καταλήξει στα έργα που επιβάλλεται να γίνουν.

Μάλιστα η μεγάλη αλλαγή στο ΓΣΠ αφορά το γεγονός ότι οι πύλες εισόδου στο γήπεδο θα διπλασιαστούν αφού για κάθε υφιστάμενη είσοδο θα τοποθετηθούν δύο τουρνικέ. Τα συστήματα που θα εγκατασταθούν στο ΓΣΠ είναι της μάρκας Fortress GD, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε γνωστά γήπεδα της Βρετανίας, όπως το Emirates της Arsenal αλλά και το Wembley.

Εξάλλου, τα συστήματα που θα τοποθετηθούν στο ΓΣΠ θα μπορούν να εξυπηρετούν με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα το κοινό, ενώ ο σωματικός έλεγχος από την Αστυνομία θα μεταφερθεί με την εφαρμογή του νέου συστήματος εκτός γηπέδου σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση.

Σημειώνεται, ακόμη πως το σύστημα ελέγχου εισιτηρίων θα δέχεται κάθε μορφή κάρτας εισόδου, είτε σε πλαστική, είτε σε χάρτινη μορφή και ανεξαρτήτως από το ποιος θα την εκδίδει (ομάδες, ΓΣΠ ή άλλοι φορείς όταν θα πρόκειται για συναυλίες και άλλες διοργανώσεις). Μάλιστα, το νέο σύστημα θα μπορεί να ελέγχει αφενός το εισιτήριο του κάθε οπαδού και αφετέρου την κάρτα φιλάθλου, όταν και εφόσον εφαρμοστεί ο νόμος που προωθεί η πολιτεία κατά της βίας στα γήπεδα.

πηγή: Sigmalive / INBusiness