Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρόκριση και βλέπει Μέταλουργκ

Πρόκριση και βλέπει Μέταλουργκ

kaz00019


Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν επανέλαβε τη καλή εμφάνιση του πρώτου παιχνιδιού κόντρα στη Μπουντούτσνοστ, όμως πήρε τη πρόκριση που ήταν το ζητούμενο και πλέον βλέπει Μέταλουργκ. Ο αγώνας ήταν σε γενικές γραμμές μέτριος, χωρίς πολλές φάσεις, αφού μέχρι το τέλος οι Μαυροβούνιοι δεν έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν, παρότι ήθελαν 2 γκολ και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε λόγο να το πράξει.

Α’ ημίχρονο

Για ένα 25λεπτο, το απόλυτο τίποτα. Παρότι ο Καϊάφας αιφνιδίασε παίζοντας με σχηματισμό 4-2-3-1, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και να γίνει απειλητική. Μόνο κάποια γεμίσματα είχαν να επιδείξουν οι δυο ομάδες, που δεν έφεραν ουσιαστικό κίνδυνο για μια από τις εστίες. Στο 28′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Βαθιά μπαλιά του Ίλιτσιτς στον Ράιτσεβιτς, ο Μαυροβούνιος ξεπέρασε το Κακουμπάβα στο σπριντ και πλάσαρε, ο Μορέιρα όμως βγήκε νικητής στο τετ α τετ! Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε 5 λεπτά αργότερα. Ο Ράμος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ακουισταπάτσε έπιασε τη κεφαλιά, ο Κοπίτοβιτς όμως απέκρουσε στη γραμμή. Μετά από κάποιες καλές προϋποθέσεις που δεν έφερα φάση, στο 41′ ο Ακουισταπάτσε βρέθηκε ξανά σε απειλητική θέση, όμως το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Στις καθυστερήσεις, ο Γκρικαλασβίλι έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Συρτό γύρισμα του Λομπιανίτζε, ο Σότα μπήκε στη πορεία της μπάλας, εξ’ επαφής όμως και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στην επόμενη φάση οι Μαυροβούνιοι θέλησαν να απαντήσουν, δύο φορές όμως ο Χάρης Κυριάκου έβγαλε υποδειγματική άμυνα προ του Βούγιατσιτς.

Β’ ημίχρονο

Με ένα σουτ του Σερτζίνιο που πέρασε άουτ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, που δεν είχε μέχρι το 60 ιδιαίτερη διαφορά από το πρώτο. Στο 50′ ο Κοπίτοβιτς γύρισε τη μπάλα στον Λουλιάνοβιτς που την έπιασε με τα χέρια, ο Αυστριακός ρεφ Ντράχτα όμως θεώρησε πως δεν είχε πρόθεση και δεν σφύριξε κάτι. Στο  60′ ο Γκαρσία έκανε όμορφο μακρινό σουτ, με το Λουλιάνοβιτς να αποκρούει σταθερά. Στο 67, ήταν σειρά του Ρούμπιο να απειλήσει, το σουτ του όμως είχε την ίδια κατάληξη με εκείνο του Γκαρσία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο έκανε σοβαρό λάθος στα χαφ, με τον Μορέιρα εκτός θέσης, ευτυχώς όμως η πλάσα έφυγε άουτ. Στο 73′ ο Σέτκοβιτς έκανε σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι του Μορέιρα που έλεγχε πάντως τη φάση. στο 75′ ο Γκρικαλασβίλι έκανε απευθείας φάουλ, ο Λουλιάνοβιτς ήταν όμως και πάλι σταθερός. Στο 82 μια καλή σέντρα του Κυριάκου έφυγε πάνω από το κεφάλι του Γκαρσία. Στην εκπνοή, ο Ασσίς μπήκε στη περιοχή, έκανε γύρισμα αλλά προ του Γκαρσία, η άμυνα έδιωξε.

Συμπερασματικά

Το ζητούμενο ήταν η πρόκριση και ήρθε. Τώρα αν πούμε ότι δεν θέλαμε καλύτερη εμφάνιση θα είμαστε ψεύτες. Είμαστε βέβαιοι πως η καλή απόδοση και κυρίως η συνέχεια σε απόδοση σε ένα ματς, θα έρθουν με το χρόνο αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καινούρια ομάδα. Τέλος καλό, όλα καλά και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στον τρίτο προκριματικό, παίρνοντας και μια γερή οικονομική ανάσα.