Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη Αναγνώστη: Προστασία στους κατόχους διαρκείας

Άποψη Αναγνώστη: Προστασία στους κατόχους διαρκείας

kaz00050


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αξιότιμα μέλη του omonoianews,

Με μεγάλη μου θλίψη αλλά και πόνο θα ήθελα να θίξω ένα πολύ σημαντικό θέμα που είναι και στην επικαιρότητα, το οποίο δεν είναι άλλο από τα εισιτήρια διαρκείας της πολυαγαπημένης ομάδας μας τα οποία όλο και υποτιμούνται. Επιπλέον πρόκειται να αναδείξω την οργάνωση του συλλόγου Ομόνοια Λευκωσίας, σε θέμα τα εισιτήρια και τις όλες προσπάθειες της για δημιουργία όλο και περισσότερων διαδικτυακών αγορών όπως τα εισιτήρια για κάποιο παιχνίδι όπου κατά την άποψη μου λειτουργά μηχανικά και όχι ορθολογιστικά.

Αρχικά, πρωτεύον στόχος του συλλόγου εκτός, πλέον, από την οικονομική εξυγίανση θα πρέπει να είναι η προστασία των οπαδών της και κυρίως αυτών που είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Οι πλείστοι, αν όχι όλοι, δεν είναι πλούσια άτομα, δεν μπορούν να έχουν την άνεση οικονομικά για να αγοράσουν το εισιτήριο διαρκείας τους, δίνοντας ένα μεγάλο μερίδιο του οικονομικού στερήματος τους, προπληρώνοντας ουσιαστικά για όλο τον χρόνο, για την ομάδα που αγαπάνε και λατρεύουν χωρίς να το πολυσκέφτονται και αφιερώνουν μεγάλο μέρος του ελεύθερου τους χρόνου, όσοι έχουν αυτόν τον χρόνο, για να ενημερώνονται για την ομάδα της καρδιάς τους, όπως επίσης να εμφανίζονται κάθε βδομάδα στο γήπεδο είτε είναι εντός είτε εκτός έδρας. Επιπλέον, αυτοι νοιάζονται την ομάδα περισσότερο από κάθε άλλο οπαδό της ομάδας μας, εμφανίζοντας τα αισθήματα του είτε αυτά είναι λίπη με κάθε ήττα είτε χαρά με κάθε νίκη.

Ακόμη, ο σύλλογος Ομόνοια Λευκωσίας, για να μπορέσει να περάσει τα οικονομικά κριτήρια βασίζεται στους κατόχους διαρκείας, είτε αυτό αφορά το ποδόσφαιρο, την πετόσφαιρα ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα το οποίο λαμβάνει μέρος ομάδα που εκπροσωπεί την Ομόνοια Λευκωσίας και την μακρόχρονη ιστορία της. Η σύγχρονη ζωή του συλλόγου, οφείλεται κυρίως στους κατόχους διαρκείας, από τους οποίους, οι πλείστοι δίνουν ακόμη και τις αποταμιεύσεις τους σε εισφορές προς την Ομόνοια, αφού ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτή.

Ο λόγος ο οποίος σας αναφέρω αυτά, είναι για την προστασία αυτών των ατόμων. Πολλές φορές, οι κάτοχοι διαρκείας, καταφθάνουν στο γήπεδο περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, και προς έκπληξης τους, βρίσκουν άτομα που δεν είναι κάτοχοι, να κάθονται στις θέσεις που ανήκουν σ’αυτούς και όταν τους ζητούν να απομακρυνθούν από την θέση αυτή, εκείνοι να μην δέχονται με αποτέλεσμα να έρχονται σε ρήξη. Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος καθώς επίσης να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνεται με αυτούς που έχουν εισιτήριο, εάν δηλαδή η θέση που καταγράφεται στο εισιτήριο μετράει ή όχι. Ποια είναι τα μέτρα όμως που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των κατόχων διαρκείας;

Πρωτεύον ζήτημα αποτελούν οι stewards οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ομαλή εισαγωγή των οπαδών στο γήπεδο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι stewards δεν είναι αρκετοί για την προστασία των θέσεων διαρκείας καθώς επίσης των ορθών οδηγιών προς τους οπαδούς, είτε αυτό είναι λόγω των οπαδών είτε λόγω των stewards. Αυτό που προσπαθώ να αναφέρω δεν έχει σχέση με την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών, που όσο μπορώ να καταλάβω από τα λεπτά που βρίσκομαι στο γήπεδο μερικά λεπτά πριν από το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλη, αλλά η αύξηση του πληθυσμού αυτών καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των οπαδών που θα πρέπει κάθε παιχνίδι οι stewards να τους βοηθήσουν.

Επιπρόσθετα, η προσπάθεια του συλλόγου για τη οργάνωση διαδικτυακών αγορών όσο αφορά τα εισιτήρια, δεν είναι ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα έτσι ώστε να λειτουργεί ομαλά και σε γρήγορους ρυθμούς. Για παράδειγμα, στο σημείο που έχω την θέση διαρκείας μου, κάθισαν εκεί μια παρέα με τα διαδικτυακά τους εισιτήρια γράφοντας τις θέσεις που ανήκουν στα εισιτήρια διαρκείας. Στην συνέχεια οι κατόχοι των θέσεων προς έκπληξη τους βρήκαν την παρέα και τους ζήτησαν ευγενικά να απομακρυνθούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα αφού εκείνοι τους ύβριζαν και ετοιμάζονταν για καβγά αναγκάζοντας τους κατόχους να απομακρυνθούν και να βλέπουν τον αγώνα όρθιοι αφού το γήπεδο είχε γεμίσει, ενώ ακόμη και stewards παρευρέθηκαν στο συμβάν χωρίς όμως να μπορέσουν να βοηθήσουν. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΚΟΙΝΑ»,αν η θέση θα μετράει ή όχι. Κατά εμέ αυτό το συμβάν όπως πολλά άλλα που συμβαίνουν στους κατόχους διαρκείας, μπορούσε να αποφευχθεί αφού θα έπρεπε να μην δικαιούνται αυτοί να αγοράζουν από το διαδίκτυο θέσεις που ανήκουν σε κατόχους εισιτηρίου διαρκείας αφού με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μία θέση πωλείται προς δύο άτομα πράγμα που δεν είναι αποδεκτό.

Ελπίζω λοιπόν, να μην σας κούρασα με την επιστολή αυτή, ζητώντας από εσάς να αναφέρετε στην επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ την μη ορθή οργάνωση που πολλές φορές εμφανίζεται στο γήπεδο. Πολλοί είναι οι κάτοχοι διαρκείας που πλέον με αυτά που γίνονται αλλά επίσης και με την κάρτα οπαδού που πρόκειται να σταματήσουν να εμφανίζονται στο γήπεδο. Εύχομαι λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά το θέμα αυτό και να εμφανιστούν άμεσα κάποια σημάδια βελτίωσης έτσι ώστε να υπάρχει στον κόσμο μια ελπίδα πως η ομάδα που αγαπάμε γίνεται όλο και πιο επαγγελματική αλλά και ανθρωποκεντρική επίσης, έχοντας πολλές φορές υπόψη και τις απόψεις οπαδών συνδυάζοντας τις έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη αποτελεσματικότητας.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

                                                                            ένας από τους πολλούς ταλαιπωρημένους

και απορημένους κατόχου