Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: Ο Χριστιανός και η σημαία

Το κεντρί: Ο Χριστιανός και η σημαία


Χαίρεται κύριοι. Μετά από ένα «θερμό» καλοκαίρι, με πρωτοκλασάτους παίχτες να φεύγουν, καμιά δεκαπενταριά μεταγραφές, την Ομόνοια πιστή στις συνήθειές της να αποζημιώνει παίχτη μετά από καμιά δεκαριά προπονήσεις στις οποίες ο προπονητής διαπίστωσε ότι «δεν κλώννει», ήρθαν οι καλοδεχούμενες κληρώσεις με δυο ομάδες που αν έπαιζαν στην Κύπρο θα βρίσκονταν επιεικώς στη δεύτερη κατηγορία. Η ομάδα ευτυχως ήταν αυτή που έπρεπε. Καθάρισε την πρόκριση από τα πρώτα παιχνίδια και ελπίζει σε καλή κλήρωση για τα playoffs. Μεταξύ μας, εκτός από την City, όλο καλές κληρώσεις μας βγαίνουν τα τελευταία χρόνια. Κάποτε πρέπει να γίνει η υπέρβαση. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι φέτος.

Για την ομάδα θα τα πούμε εκτενώς τις επόμενες μέρες. Σήμερα η στήλη είναι απλά αναγνωριστική. Στέλλουμε τα χαιρετίσματα μας στον Αντρέ Μόριτζ, τον Βραζιλιάνο επιτελικό που βρέθηκε μια ανάσα από το Αποέλ, αλλά η μεταγραφή του χάλασε διότι έχει το μισοφέγγαρο τατουάζ στο χέρι. Τι κωλόπαιδο Θεέ μου. Αλλά που να ξέρει ο δύσμοιρος ο Αντρέ ότι στο Αποέλ παίζουν μόνο χριστιανοί και Έλληνες; «Φανατικός ισλαμιστής» έγραφαν οι πορτοκαλί ιστοσελίδες. Μακρυά και αγαπημένοι κύριε Μόριτζ.

Τα χαιρετίσματα μας να στείλουμε και στον Ράφικ Τζιμπούρ. Τον γνωστό στα ποδοσφαιρικά στέκια και ως «τρομοκράτη». Αυτός λογικά πρέπει να είναι ορθόδοξος τρομοκράτης. Η στήλη πάντως, τον υποδέχεται στην Κύπρο με αγάπη. Η σημαία της χώρας του Ράφικ, ας κυματίζει περήφανα σε κάθε αγώνα της νέας του ομάδας. Ράφικ καλωσόρισες. Και ας τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας.

Το κεντρί

01/08/14